سه‌شنبه 10 مهر 1403

آقایان کاندیدا! اخلاق را کنار نگذارید

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
آقایان کاندیدا! اخلاق را کنار نگذارید

یکی از مسائل مهمی که در آستانه انتخابات باید به آن توجه شود، بحث اخلاق انتخاباتی است.

اخلاق انتخاباتی یعنی هرکسی برنامه های خودش را بگوید، کنایه و تعرض به کسی نداشته باشد و تلاش کند طرح هایی ارائه کند تا مسائل کشور اعم از مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حل بشود.

مسئله اخلاق انتخاباتی فقط منحصر به نامزدها هم نیست و اطرافیان نامزدها هم باید این مورد را رعایت کنند. چرا که حرکات اطرافیان هم به پای کاندیداها نوشته می شود.

نکته دیگر اما بحث مناظرات است. بنده قبلا هم به این مسئله اشاره کرده بودم که مناظره های انتخاباتی در تلویزیون، سابقه خوبی ندارد. به یاد داریم که آقایان باهم دیگر چگونه صحبت می کنند. بنده بر این باورم که مناظرات یا نباید از تلویزیون پخش شود یا اینکه آقایان ادبیات و اخلاق اسلامی را کاملا رعایت کنند و سیره امیرالمومنین را در این رقابت به کار ببندند.

ایشان در خطبه شماره 131 می فرمایند که خدایا تو می دانی وارد شدن من در مسئله خلافت، نه برای قدرت طلبی و ریاست خواهی و نه برای منافع دنیوی است. حضرت علی (ع) در حالی این حرف را می زنند که خلافت حق ایشان بود و 25 سال توسط دیگران غصب شده بود.

ما باید از ایشان یاد بگیریم که حضورمان در انتخابات از روی قدرت طلبی و منفعت گرایی نباشد. ایشان در ادامه درباره دلیل پذیرش خلافت می گوید که آمدم تا شعائر دین خداوند به جای خود برگردد و صلاح و سامان خوبی هم در جامعه ایجاد شود و مفاسد از بین برود و همچنین مظلومان در امان باشند و حدود تعطیل شده الهی اجرا شود.

من به آقایان محترمی که وارد رقابت های انتخاباتی شده اند توصیه می کنم خطبه 131 نهج البلاغه را که در همه خانه ها هم هست، نگاه بکنند تا ببینند امیرالمومنین به عنوان اسوه ما شیعیان چه فرموده است.

درباره طرفداران کاندیداها هم باید به این نکته اشاره کرد که آن ها هم باید این موارد را رعایت کنند چرا که در غیر این صورت به نظام ضربه وارد می شود و دشمنان ما از این مسئله سواستفاده می کنند و بر ما می تازند چرا که رفتارهای غلط مترادف است با سوژه دادن به دشمن.

هر شخصی که کاندیدا شده است بیاید و فقط برنامه های خود را بگوید و به سیره اهل بیت رجوع کند و به ویژه دوران حکومت حضرت علی را مورد بررسی قرار بدهد. ما مسلمان و شیعه هستیم و باید اخلاق اسلامی را رعایت کنیم و اگر رفتار کاندیداها جوری باشد که با موازین دینی و ملی در تضاد باشد، اولین ضربه را خود ما می خوریم و مردم می گویند که ببینید این ها سر قدرت چه می کنند و طبیعی است که در این فضا از انتخابات دلسرد خواهند شد. چشم یک دنیا و یک ملت به این انتخابات دوخته شده. ملتی که خیلی در رنج به سر می برد و بیماری و گرانی کمر آن ها را شکسته و امیدوار است تا از دل این انتخابات، گشایشی در امور حاصل شود.

خواهش و تقاضای من از همگان، فارغ از این که طرف اصلاح طلب یا اصولگراست، این است که رعایت یکدیگر را بکنند و حرف خود را بزنند و اخلاق و شئونات اسلامی و اطاعت از ولی امر را فراموش نکنند. ان شاءالله که نتیجه به سود نظام و کشور باشد.

*عضو جامعه روحانیت مبارز و امام جمعه موقت اصفهان

27 27

کد خبر 1518449