چهارشنبه 7 آذر 1403

آمار ابتلا به صرع در ایران 2 تا 3 برابر آمار جهانی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آمار ابتلا به صرع در ایران 2 تا 3 برابر آمار جهانی است

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به آمار مبتلایان به بیماری صرع در کشور اشاره کرد و گفت: بررسی پیمایشی عمیق در این زمینه نشان می‌دهد که در ایران به ازای هر هزار نفر، 17 نفر مبتلا به صرع هستند و این موضوع بیانگر آن است که تعداد مبتلایان در ایران 2 تا 3 برابر آمار جهانی است.

دکتر علیرضا زالی روز چهارشنبه در شانزدهمین کنگره صرع ایران در سالن همایش کتابخانه ملی ایران افزود: قبلا پیش‌بینی می‌شد که در ایران 7 تا 8 نفر در هر یک هزار نفر دچار صرع باشند اما مطالعه اخیر نشان داد که آمار کاملا تفاوت کرده است.

وی حوادث ترافیکی و تصادفات جاده‌ای را عامل اصلی افزایش تعداد این بیماری اعلام کرد و گفت: متاسفانه برخی افرادی که دچار حادثه ترافیکی می‌شوند، سالیان متمادی به صرع مقاوم یا مزمن دچار خواهند شد.

زالی با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان به این بیماری در ایران از متوسط جهانی بالاتر است، گفت: آمار بیمارانی که براساس بررسی پیمایشی عمیق به دست آمده، نگران‌کننده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه فقدان نظام آماری متقن و بر اساس یافته‌های بومی از جمله مشکلات این حوزه بوده است، گفت: بررسی اخیر که در یکی از معتبرترین مجلات علمی چاپ شده، ما را از آفت گمانه‌زنی خارج کرده است.

انگ‌زدایی از بیماران صرع

این جراح مغز و اعصاب بر لزوم انگ‌زدایی از بیماران مبتلا به صرع تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی از گفتمان‌سازی‌های اجتماعی ما موجب شده تا انگی بر این بیماران زده شود.

زالی بیان داشت: انگ غیر علمی، غیر اخلاقی و غیر انسانی سبب شده که گاهی اوقات این افراد با خطر انزوای اجتماعی یا مطرود شدن از جامعه مواجه شوند که حتما باید در زمینه انگ‌زدایی از بیماری صرع اقدامات لازم انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی جامعه باید به سمتی حرکت کند تا صرع به عنوان یک بیماری مزمن، قابل درمان شناخته شود، انگ‌زدایی از این بیماری را یکی از رسالت‌های انجمن صرع ایران عنوان کرد.

صرع بیماری مزمن اما قابل درمان است

وی صرع را بیماری مزمن اما قابل درمان اعلام کرد و گفت: در صورت درمان مناسب، این افراد می‌توانند مانند دیگران فعالیت‌های اجتماعی داشته باشند و ابتلا به این بیماری با زندگی فردی، تشکیل خانواده، فرزندآوری هیچگونه منافاتی ندارد.

زالی با اشاره به اینکه معمولا ترس غیر متعارف، غیر منطقی و هیجانی در بین آحاد مردمی در این زمینه وجود دارد، ادامه داد: مبتلایان به صرع همانند اغلب بیماری‌های دیگر، می‌توانند درمان شوند.

لزوم توانمندسازی و حمایت از بیماران صرع

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی و حمایت از بیماران صرع باید انجام شود، گفت: افرادی که دچار صرع شده نیازمند حمایت‌های اجتماعی هستند و توانمندسازی برای حضور موثر و فعال اجتماعی آنان باید انجام شود.

خبر در حال تکمیل است

*س_برچسب‌ها_س*