دوشنبه 1 بهمن 1403

آمار جدید از واریز یارانه نقدی | 2 میلیون و 228 هزار نفر به یارانه بگیران اضافه شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
آمار جدید از واریز یارانه نقدی | 2 میلیون و 228 هزار نفر به یارانه بگیران اضافه شد

مهدی کیایی، سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات افزود: در نتیجه، پارسال 31 درصد منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل تنخواه تأمین شده که نشان دهنده بی‌انضباطی و نبود شفافیت مالی است و می‌تواند به افزایش پایه پولی و سطح قیمت‌ها منجر شود.

سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات اعلام کرد که بررسی اجرای قانون بودجه 1402 نشان می‌دهد که حدود 160 هزار و 20 نفر از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه حذف شده‌اند و در سال 1402 نزدیک به 81 میلیون نفر یارانه دریافت کرده‌اند. همچنین 2 میلیون و 228 هزار و 527 نفر برای دریافت یارانه جدید ثبت‌نام کرده‌اند.

مهدی کیایی گفت: بر اساس قانون بودجه 1402، قرار بود بخشی از عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از فروش حامل‌های انرژی برای نوسازی ناوگان شهری و ماشین آلات راهداری‌ها هزینه شود، اما مبلغی پرداخت نشده است.

وی افزود: گزارش تفریغ بودجه 1402 نشان می‌دهد منابع مالی که از تبصره مربوط به هدفمندی یارانه‌ها وصول شده، 452 هزار میلیارد تومان بوده؛ دولت هم برای جبران کسری منابع پرداختی، 118 هزار میلیارد تومان از محل تنخواه از بانک مرکزی و تنخواه از خزانه‌داری کل کشور تأمین کرده است.

سخنگوی هیئت عمومی دیوان محاسبات افزود: در نتیجه، پارسال 31 درصد منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل تنخواه تأمین شده که نشان دهنده بی‌انضباطی و نبود شفافیت مالی است و می‌تواند به افزایش پایه پولی و سطح قیمت‌ها منجر شود.

مهدی کیایی گفت: وزارت نفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مسئول بررسی و واریز این وجوه هستند. دیوان محاسبات هم برای تأمین تمام منابع هدفمندی یارانه‌ها پیگیری جدی خواهد کرد.

آخرین تصمیم دولت جدید درباره واریز یارانه نقدی

بر اساس تبصره 8 قانون بودجه سال 1403 در بند الف، دولت موظف است با استفاده از منابع حاصل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها به میزان 315 هزار میلیارد تومان، طرح کالابرگ الکترونیکی را برای 19 میلیون خانوار، که معادل 69 درصد از کل خانوارهای کشور است، به اجرا درآورد. در مرحله قبلی اجرای این طرح، 151 میلیون بسته غذایی بدون صف از طریق 211 هزار فروشگاه در سراسر کشور به مردم توزیع شد. این اقدام نه تنها به تأمین امنیت غذایی در میان مردم کمک کرد، بلکه موجب رونق کارخانه‌های تولید مواد غذایی در کشور نیز گردید.

برای بررسی نحوه اجرای آن با علی‌رضا عسگریان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت‌وگویی کوتاه داشتیم که گفت: دولت جدید هنوز در این زمینه تصمیم نگرفته و احتمالا در جلسه وزارت اقتصاد در هفته آینده مساله نحوه اجرای کالابرگ مشخص می‌شود.

به گفته وی، در مرحله قبل اجرای کالابرگ، دولت 28.5 همت منابع آورد و مردم هم 88 همت آورده نقدی دادند و با این حساب 151 میلیون بسته غذایی بر سفره‌های مردم قرار گرفت.

به گفته کارشناسان در شرایط تورم‌های پیاپی و کاهش ارزش پول ملی که به منزله کاهس قدرت خرید مردم است، اجرای کالابرگ الکترونیکی برای امنیت غذایی جامعه به ویژه دهکهای کم درآمد ضروری است.

آمار جدید از واریز یارانه نقدی | 2 میلیون و 228 هزار نفر به یارانه بگیران اضافه شد 2