جمعه 5 بهمن 1403

آمریکا 1 فرد، 4 شرکت و 1 نفتکش را به بهانه حمایت از نیروی قدس سپاه تحریم کرد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آمریکا 1 فرد، 4 شرکت و 1 نفتکش را به بهانه حمایت از نیروی قدس سپاه تحریم کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده چند فرد و شخص را به بهانه مشارکت در یک «شبکه قاچاق نفت» که از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کند تحریم کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده افراد و شرکت‌های دخیل در یک «شبکه بین‌المللی قاچاق نفت» که از نیروی قدس سپاه حمایت می‌کنند را در فهرست تحریم‌ها قرار داده...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده چند فرد و شخص را به بهانه مشارکت در یک «شبکه قاچاق نفت» که از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کند تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده افراد و شرکت‌های دخیل در یک «شبکه بین‌المللی قاچاق نفت» که از نیروی قدس سپاه حمایت می‌کنند را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

اسامی افراد و شرکت‌های تحریم‌شده به شرح زیر است:

- «محمود رشید الحسبی»، تبعه عمان، به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه

- شرکت «نیمر اینترنشنال ال. ال. سی»، مستقر در عمان، به بهانه ارتباط با محمود رشید الحسبی

- شرکت Orbit Petrochemicals Trading LLC، مستقر در عمان به بهانه ارتباط با شرکت «نیمر اینترنشنال ال. ال. سی»

- شرکت Bravery Maritime Corporation، ثبت‌شده در لیبریا، به بهانه ارتباط با محمود رشید الحسبی

- شرکت Nimr International S.R.L، مستقر در رومانی، به بهانه ارتباط با محمود رشید الحسبی

- نفتکش «Oman Pride»، تحت پرچم لیبری به بهانه ارتباط با Bravery Maritime Corporation

طبق بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا در نتیجه اقدم تمامی دارایی‌های مربوط به این فرد و شرکت‌ها در قلمرو قضایی آمریکا مصادره می‌شوند و اشخاص آمریکایی از انجام هر گونه مبادله با آن‌ها منع می‌شوند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتر نوشت: «ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه اعضای یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت که پیوند‌هایی با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد اعمال کرده است. ما به افشاگری و مختل کردن فعالیت‌های حامیان نیروی قدس ادامه خواهیم داد.»

«آندریا ام گاکی»، رئس دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا با طرح اتهامات بی‌اساس علیه ایران مدعی شده شبکه‌ای که تحریم شده به ایران در دور زدن تحریم‌ها برای فروش نفت کمک کرده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دولت‌های مختلف آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده و جنگ اقتصادی را در دستور کار قرار داده‌اند. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشور‌های ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال 2004 به عنوان یکی از نهاد‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشور‌های مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن، از جمله ایران به شمار می‌رود.

یکی از مهم‌ترین اهداف و محور‌های فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشور‌های ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند.

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال 2010 «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آن‌ها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند.

تحریم‌های جدید آمریکا در شرایطی وضع شده‌اند که دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات وین زمینه‌های بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تا کنون 6 دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیرا مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستن گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفتگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

رهبر انقلاب اسلامی چند هفته پیش در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم، اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعدا درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «آن‌ها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آن‌ها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

هفته گذشته «وندی شرمن»، قائم‌مقام وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی در مجلس سنای آمریکا ضمن اعتراف به اینکه دولت جو بایدن در حال ادامه دادن سیاست فشار حداکثری دولت سابق آمریکا علیه ایران است تأکید کرد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان اهداف یکسانی را در قبال ایران دنبال می‌کنند.

«تد کروز»، نماینده جمهوری‌خواه مجلس سنای آمریکا در آن جلسه که سه‌شنبه هفته گذشته برگزار شده خطاب به وندی شرمن می‌گوید «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در 6 ماه گذشته در برابر ایران تنها «ضعف و مماشات» نشان داده که این رویکرد باعث افزایش درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها می‌شود.

وندی شرمن در پاسخ گفت: «سناتور، همان‌طور که خاطرنشان کردید شما و من به طور مداوم درباره بهترین روش‌ها برای حصول اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای، توقف حمایتش از تروریسم، توقف رفتار‌های مخربش و توقف تهدیدآفرینی‌هایش علیه متحدان و شریکانمان صحبت می‌کنیم.»

وندی شرمن در ادامه اظهاراتی را که پیش از این هم توسط مقام‌ها و نماینده‌های کنگره مطرح شده یادآوری کرد و گفت که او (به عنوان یک سیاستمدار حزب دموکرات) با تد کروز (به عنوان یک سیاستمدار حزب جمهوری‌خواه) اختلافی بر سر اهداف اصلی در قبال ایران ندارند و اختلافات تنها بر سر روش‌های دستیابی به آن اهداف است.

وندی شرمن گفت: «هر دوی ما اهداف یکسانی داریم که عبارت است از اینکه اطمینان حاصل کنیم مردممان و مردم متحدان و شریکانمان ایمن باشند و همچنین اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند و رفتار‌های مخربش را متوقف می‌کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال 97 با نقض تعهدات آمریکا در برجام به مشارکت کشورش در این توافق مورد تأیید شورای امنیت پایان داد و تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد.

ترامپ مدعی بود این سیاست می‌تواند ایران را برای مذاکره بر سر توافقی جدید پای میز گفتگو‌ها بیاورد. تحلیلگران و سیاستمداران در آمریکا علنا به شکست این سیاست اعتراف کرده و خواستار بازگشت آمریکا به برجام شده‌اند.