آموزش های شبیه سازی شده برای بهبود رانندگی مبتلایان اوتیسم
تهران - ایرنا - پژوهشگران دانشگاه میشیگان با ارائه برنامههای آموزشی شبیهسازی شده رانندگی قصد دارند توانایی رانندگی را در افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بهبود بخشند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از آسوشیتدپرس، پژوهشگران دانشگاه میشیگان با تحقیق درباره اینکه مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم چگونه میتوانند خطرات جاده را تشخیص دهند، قصد دارند به رانندگان جوان برای بهبود مهارت رانندگی کمک کنند.
این تلاش دومین مرحله از یک پروژه تامین مالی شده توسط شرکت «فورد موتور» است که دانشگاه «آن آربور» و با همکاری یک مدرسه (آموزشگاه) رانندگی اجرا میکند.
پژوهشگران در مرحله اول این کار تحقیقی دریافتند که کارآموزان مبتلا به اوتیسم در جریان رانندگیهای شبیهسازی شده، خطرات کمتری را شناسایی کردند اما به گفته «الیز هاجز» پژوهشگر ارشد این پروژه، برخی اقدامات دیگر در پشت فرمان نتیجه دلخواه را حاصل کرد.
وی که استادیار بخش روانشناسی عصبی دانشگاه میشیگان است، می گوید: افرادی که تحت آموزش قرار گرفتند در مورد دو سوم از خطرات رانندگی شبیهسازی شده، بهبود نشان دادند.
هدف این پروژه ایجاد فرصتی برای افراد با اختلال طیف اوتیسم است تا بتوانند مهارتهای رانندگی خود را بهبود بخشند.
هاجز ابراز امیدواری کرد که در فاز دوم این تحقیقات، درسهای رانندگی شخصیسازی شده نتیجه بدهد.
«دبی میلوسکی» مادر یکی از افراد مبتلا به اوتیسم شرکت کننده در این دوره آموزش تحقیقی میگوید که چنین برنامههایی در هر صورت به مبتلایان اختلال طیف اوتیسم کمک میکند تا بر تردیدهای خودشان غلبه کنند. باید به این افراد بقبولانیم که قادر به انجام هر کاری هستند.
هاجز نیز امیدوار است که برنامههای مشابهی در جاهای دیگر هم اجرا شود. فاز دوم این برنامه تا یکی دو ماه دیگر شروع خواهد شد.