یک‌شنبه 30 دی 1403

آنالیز کشتی بزرگ انتخابی آمریکا با پژمان درستکار / شکست دیوید تیلور به نفع حسن یزدانی نیست!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
آنالیز کشتی بزرگ انتخابی آمریکا با پژمان درستکار / شکست دیوید تیلور به نفع حسن یزدانی نیست!

سرمربی سابق تیم ملی کشتی آزاد اعتقاد دارد حضور بروکس به جای تیلور در المپیک، خبر چندان خوبی برای کشتی ایران نیست.

به گزارش "ورزش سه"، پیش بینی درست پژمان درستکار از شکست غیرمنتظره دیوید تیلور برابر آرون بروکس در انتخابی تیم ملی کشتی آزاد آمریکا برای المپیک 2024 پاریس، نشان داد که سرمربی سابق تیم ملی ایران به خوبی از توانایی های پدیده جدید کشتی آمریکا شناخت داشته و به خوبی در گذشته عملکرد دیوید تیلور و رقیب جوانش را زیر نظر گرفته بوده است.

حالا آرون بروکس به چهره ای شناخته شده در کشتی دنیا تبدیل شده و یکی از مدعیان اصلی کسب مدال طلای وزن 86 کیلوگرم در المپیک به شمار می رود. او قطعا در ماههای آینده بیش از پیش با ایرانی ها چه در فضای مجازی و چه روی تشک چالش خواهد داشت و علاقه مندان به کشتی در ایران هم بیش از قبل این کشتی گیر را زیر نظر می گیرند.

درباره مبارزه جذاب دیوید تیلور و آرون بروکس دقایقی با پژمان درستکار، سرمربی سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران همکلام شدیم که در ادامه مشروح صحبت های درستکار را در گفتگو با "ورزش سه" می خوانید.

باخت تیلور را پیش بینی می کردم چون... ما سال قبل در فینال ایکس یا همان مرحله نهایی انتخابی کشتی آمریکا، کشتی تیلور را با آرون بروکس دیده بودیم. بارها این کشتی را آنالیز می کردیم و به همین خاطر دیده بودم که بروکس با آگاهی با تیلور کشتی می گیرد. به نظرم اگر سال گذشته هم بروکس به تیلور باخت، به خاطر بی تجربگی اش بود و در واقع تیلور سر بروکس را با تجربه اش کلاه گذاشت. در کشتی سال قبل ضعف های تیلور بیشتر نمود پیدا کرد. کشتی های بروکس را در امیدهای جهان سال قبل هم دیدم که پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. وقتی من این ها را کنار هم گذاشتم و سن و سال تیلور را هم دیدم، این پیش بینی را کردم که بروکس می تواند تیلور را شکست دهد. همین اتفاق هم افتاد، با اینکه کمتر کسی تصور می کرد تیلور به المپیک نرسد.

مبارزه بروکس - تیلور می تواند یک درس برای کشتی ایران باشد کشتی تیلور و بروکس را باید از چند جهت مورد بررسی قرار دهیم. این کشتی می تواند یک درس برای کشتی ایران باشد. اول از همه بحث روحی و روانی بود که بروکس به خوبی خود را آماده کرده بود. با همه بزرگی و عناوین تیلور، اینقدر بروکس خودباوری و انگیزه داشت که از مدل آمدنش روی تشک مشخص بود که آمده کشتی را ببرد، نه اینکه بگذارد کار به اماواگر بکشد. اعتماد به نفس بروکس و صرف کردن فعل خواستن از سوی او کاملا کارآمد بود و به کمکش آمد. البته علی رغم اینکه آمریکایی ها قانونمند انتخابی را برگزار می کنند، ایرادهایی هم به دارند. نقدی که به انتخابی آمریکا وارد است، این بود که بروکس چهار دور کشتی گرفت تا به فینال برسد. او سه کشتی گرفت تا در نیمه نهایی با والنسیا روبرو شود. حریفش استراحت کرده بود و آخرین کشتی شب اول همین مبارزه بود. باور کنید اگر در ایران چنین مسیری را تعریف کنیم، مورد هجمه های زیادی قرار می گیریم و می گویند این چه عدالتی است.

با تاکتیک های تلفیقی، تیلور خلع سلاح شده بود تیلور و بروکس در حالی با هم روبرو شدند که بروکس چهار کشتی سنگین گرفته بود و تیلور استراحت کرده بود. جوان های ما که می خواهند ملی پوش شوند و به المپیک برسند، باید این شرایط را ببینند و بدانند که می توانند تمامی موانع را بردارند و نباید دنبال بهانه باشند. این کشتی اهمیت آنالیز در کشتی دنیا را نشان داد. آرون بروکس برای لحظه به لحظه کشتی تلفیقی از تاکتیک ها را به نمایش گذاشت. اگر می توانستیم روی فیلم توضیح دهیم، قطعا بهتر می توانستم در این باره صحبت کنم. در واقعا بروکس چند تاکتیک را با هم به کار برد و دیوید تیلور را از جریان کشتی خارج کرد. بروکس دست چپ تیلور را از کار انداخته بود و با دست راست خودش زیر کتف چپ تیلور می زد. با اینکه بروکس یک کشتی گیر راست گارد است، اما پای چپش را جلو می گذاشت چون می دانست تیلور پای موافق که همان پای راستش بود را خوب می گیرد. به نوعی با این تاکتیک، تیلور خلع سلاح شده بود.

چهار بار دیگر هم کشتی می گرفتند، بروکس برنده بود جاهایی که تیلور می خواست به حریفش نزدیک شود، بروکس اصولی دستش را زیر کتف تیلور می برد و در زمان بهم ریختگی حریف به صورت انفجاری زیرگیری می کرد. تیلور کشتی گیری است که پاهایش خیلی خوب پیچ و خم دارد، اما بروکس به او اجازه چرخیدن را نمی داد. خود بروکس با چرخش های دائم و جا عوض کردن تمرکز تیلور را بهم می زد و نمی گذاشت او خوب فکر کند. به نظرم اگر چهار بار دیگر هم این کشتی تکرار می شد، بازهم با این شیوه و روش تیلور به جایی نمی رسید. حتی تیلور چند بار تغییر تاکتیک هم داد، اما بازهم موفق نبود.

شکست تیلور ربطی به وزن کم کردن نداشت برخی می گویند دیوید تیلور 15 کیلو وزن کم کرده و آمادگی لازم بدنی را نداشته، اما من چنین اعتقادی ندارم. اصلا شکست او ربطی به وزن کم کردن ندارد. اصلا این 15 کیلو اضافه وزن را چه کسی دیده و کجا مستند شده؟ با این حال آمریکایی ها نشان دادند که علمی بلدند چطور وزن کم کنند و بعد از وزن کم کردن هم بارگیری و تغذیه را حرفه ای پیش می برند. اگر تیلور آماده نبود، دقیقه 5:30 کشتی دوم آنطور زیرگیری نمی کرد. یک اتفاقی هم که فکر می کنم بروکس از کشتی حسن یزدانی با تیلور برداشت کرده بود، این بود که وقتی سروگردن تیلور را می گرفت، او را نگه می داشت و هیچ کار اضافه نمی کرد. تیلور نشان داده بود که گاهی اوقات خودش سروگردن را می دهد و منتظر اشتباه حریف می ماند.

بروکس را نباید در المپیک دست کم بگیریم از این نظر که برای کشتی ایران بهتر شد که تیلور در المپیک نیست، باید بگویم به هر حال تیلور از نظر روحی و روانی یک سد بزرگ محسوب می شد. با این حال نباید فراموش کنیم که بروکس کشتی گیر خطرناکی است و نباید فکر کنیم همه چیز تمام شده. کسی که بعد از 4 کشتی سنگین، نفری مثل تیلور را می برد، نشان می دهد هم از نظر انگیزشی و هم از نظر آنالیز تکنیک و تاکتیک در بالاترین سطح است. زمانی هست که شما از یک تاکتیک استفاده می کنید، تفاوت دارد با شیوه ای که بروکس استفاده کرد و از تلفیقی از تاکتیک ها و تاکتیک چند لایه استفاده کرد. این نشان می دهد قابلیت این کشتی گیر بسیار بالاست و اصلا نباید او را دست کم بگیریم. حتی بروکس نشان داد زیرگیری را هم خوب بلد است.

آنالیز کشتی بزرگ انتخابی آمریکا با پژمان درستکار / شکست دیوید تیلور به نفع حسن یزدانی نیست! 2
آنالیز کشتی بزرگ انتخابی آمریکا با پژمان درستکار / شکست دیوید تیلور به نفع حسن یزدانی نیست! 3
آنالیز کشتی بزرگ انتخابی آمریکا با پژمان درستکار / شکست دیوید تیلور به نفع حسن یزدانی نیست! 4