یک‌شنبه 29 تیر 1404

آژیر خطر به صدا در آمد / این توصیه را جدی بگیرید

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
آژیر خطر به صدا در آمد / این توصیه را جدی بگیرید

درحالی مجموع ذخایر سدهای تهران در حال حاضر حدود 414 میلیون مترمکعب است که در شرایط نرمال در این زمان از سال باید 925 میلیون مترمکعب ذخیره آبی در سدهای تهران داشتیم. در واقع، ذخایر فعلی سدهای تأمین آب تهران، کمتر از نصف ذخایر آبی در شرایط نرمال است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی آخرین آمار رسمی ذخایر سدهای تهران در تاریخ 24 تیرماه نشان می‌دهد، که حجم آب ذخیره شده در تمامی سدهای پنج‌گانه با افتی قابل توجه مواجه بوده است.

تسنیم نوشت: درحالی مجموع ذخایر سدهای تهران در حال حاضر حدود 414 میلیون مترمکعب است که در شرایط نرمال در این زمان از سال باید 925 میلیون مترمکعب ذخیره آبی در سدهای تهران داشتیم. در واقع، ذخایر فعلی سدهای تأمین آب تهران، کمتر از نصف ذخایر آبی در شرایط نرمال است.

در یک وضعیت نرمال، 70 درصد تأمین آب تهران از سدهای پنج‌گانه و 30 درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود. اما در شرایطی که سدهای تهران نصف یک زمان نرمال، ذخیره آبی دارند و به‌عبارتی با کسری 511 میلیون مترمکعبی مواجه‌اند؛ با وجود آنکه مصرف آب نسبت به سال‌های قبل نه‌تنها کاهشی نبوده، بلکه با رشد مواجه است، استفاده بیشتر از منابع زیرزمینی گریزناپذیر است.

حال در شرایطی که استفاده از منابع زیرزمینی نیز با محدودیت‌های جدی از نظر کمی و کیفی مواجه باشد، باید در زمینه مدیریت توزیع و تقاضای آب فکری شود. کاهش فشار آب تهران به کمتر از نصف، راهکاری بوده که برای توزیع عادلانه آب در تمامی سطح تهران در نظر گرفته شده است. در این شرایط، باز هم وضعیت تنش آبی در تهران در وضعیت قرمز است و توجه مردم به ضرورت صرفه‌جویی در مصارف روزانه آب، تنها راهکار عملی عبور از شرایط قرمز فعلی است.

بارش‌های تهران در چه وضعیتی است؟

بارش‌های تهران از ابتدای سال آبی جاری تا بیستم تیرماه به 149.8 میلیمتر رسید. این در حالی است که در مدت زمانی مشابه سال آبی گذشته که البته سال آبی خشکی نیز بوده میزان بارش‌های تهران به 228.5 میلیمتر رسیده بود.

مقایسه میزان بارش‌های سال آبی جاری در تهران با سال آبی گذشته نشان دهنده کاهش 34 درصدی است. حال اگر میزان بارش‌های سال آبی جاری را با یک سال نرمال (متوسط آمار 57 ساله) مقایسه کنیم، بارش‌های تهران افتی 44 درصدی داشته است.

به تبع کاهش شدید بارش‌های استان تهران در سال آبی جاری، وضعیت سدهای استان نیز با افت قابل توجه ذخایر آبی مواجه شده و کسری 511 میلیون مترمکعبی نسبت به یک سال نرمال، نتیجه مستقیم کم‌بارشی ناشی از پنجمین سال خشک متوالی در تهران است.

223225

کد خبر 2092025