آیا رئیسی راه احمدی نژاد را می رود؟/
آیت الله جوادی آملی در دوماه گذشته توصیه های متعدد و دلسوزانه ای به مسئولان داشته اند که مخاطب غالب این توصیه ها، دولت رئیسی بوده اما در عمل نشانه هایی از عمل به توصیه ها وجود ندارد.
گروه سیاسی: «خبرآنلاین» در گزارشی با عنوان «توئیت های مشفقانه «آیت الله» به دولت رئیسی» کوشش کرده مجموعه ای از نصیحت های مشفقانه آیت الله جوادی آملی را به نظر مخاطبان قرار دهد. نصحیت هایی که شنیده می شود اما عمل نمی شود.
انتشار محتوای سخنرانی های آیت الله جوادی آملی در شبکه های اجتماعی بازتاب زیادی داشته است. بهره گیری ایشان از ابزارهای جدید باعث شده تا در عمل به نقش این شبکه ها در رساندن پیام های دینی، توجه کنند.
آیت الله جوادی آملی در برهه های مختلف زمانی و با توجه به رخدادهای تاریخی، توصیه هایی به دولت های مختلف داشته اند. از توصیه به محمود احمدی نژاد که همان سال84 گفته بودند «احمدی نژاد را چنان بالا خواهند برد که طغیان خواهد کرد» تا توصیه به حسن روحانی درسال 92 که به او گفته بود «جهت استقلال نظام اسلامی و صیانت شئون داخلی و خارجیِ کشور سعی بلیغ نماید.»
اما این توصیه ها به دولت رئیسی متاثر از بی توجهی مسئولان دولت به نصیحت ها و پیشنهادات مشفقانه نخبگان بیش از دولت های قبلی بوده است. چه آنکه آیت الله جوادی آملی قبل از فوت مهسا امینی و تندروی در بکارگیری گشت ارشاد برای سیاست های حجاب و عفاف، گفته بود «مساله حجاب و عفاف با سرنیزه حل نمیشود. نامه مینویسند که شما چرا ساکتید و درباره حجاب حرف نمیزنید. بر فرض شما با فشار این روسری را جلو بیاورید. این اسمش عفاف نیست. "النکاح سنتی" است که از فساد جلوگیری میکند. با بگیر و ببند ممکن است ظاهر حفظ شود، ولی بگیر و ببند اگر بدتر نکند یقینا حل نمیکند.»
در چنین شرایطی مشخص نیست چرا ابراهیم رئیسی و اعضای دولتش به توصیه مراجع تقلید توجه ندارند و گوش شنوایی برای شنیدن توصیه های مشفقانه وجود ندارد؟ رئیسی که خود سالیان درازی در دستگاه قضایی حضور داشته به خوبی معنای این گزاره شرعی را می داند که «عمل به توصیه های عقلا، حجت شرعی است».
گزاره ای که آیت الله جوادی آملی بر مبنای آن، از ماه ها قبل مسیر «کج» سیاست ورزی در دولت سیزدهم را یادآور شده و ریشه آن را مدیران بی عرضه و عدم توجه به عملگرایی به جای شعارگرایی عنوان کردند. سیاست ورزی که در شرایط فعلی باید به شناخت درست مسئله و یافتن راه حل واقعی و عملی منجر شود. سیاستی که ریشه مشکلات را در اقتصاد و هدف اصلی را عزت و آبروی مردم ببیند و در اجرای عملی آن گام بردارد.
اما آیا وزرای دولت سیزدهم و رئیس آن یعنی ابراهیم رئیسی به توصیه مراجع تقلید عمل خواهد کرد یا قدم در ابتدای جاده ای خواهد گذاشت که احمدی نژاد در پایان آن است؟
مشروح گزارش خبرآنلاین را اینجا بخوانید
بیشتر بخوانید
-
چاپلوس ها در جلسه با احمدی نژاد چه گفتند؟
-
برکناری سه «استاندار ویژه» رئیسی در استانهای مرزی
-
توئیت های مشفقانه «آیت الله» به دولت رئیسی
-
آیا دولت به مجلس «رو دست» زد؟
-
انتخابات 1400 مثل عروسی بدون عروس بود
216213
کد خبر 1714007