آیا میگرن در فصل تابستان تشدید می شود؟ / کرونا چگونه اعصاب بویایی و چشایی را از بین می برد؟
رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب به بیان نکاتی در خصوص ارتباط گرما و سردردهای میگرنی پرداخت.
سید جمال دین جامعی در گفتوگو با میزان در خصوص تأثیر گرما بر تشدید سردرد های میگرنی گفت: میگرن جزء آن دسته از سردردهایی است که علت های عروقی دارند؛ قرار گرفتن فرد در معرض تغییرات دما می تواند روی انبساط و انقباض عروق سطحی مؤثر باشد و موجب تشدید و یا شروع این سردرد ها شود.
وی ادامه داد: به دلیل نقش دمای هوا در تشدید و یا شروع سر درد های میگرنی توصیه می شود، افرادی که سابقه میگرن دارند، مقابل نور شدید خورشید و تغییرات دمایی قرار نگیرند، چرا که ممکن است بر اثر گرما آب بدن کاهش پیدا کند و کم شدن آب بدن منجر به انقباض عروقی و تشدید یا شروع علائم این عارضه شود، البته این موضوع صد در صد نیست.
- بیشتر بخوانید:
- آیا کرونا به مغز و سیستم عصبی آسیب میزند؟
رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب ضمن اشاره به اینکه الزاما آغاز فصل گرما موجب تشدید و یا شروع میگرن نمی شود، افزود: اگر فرد سابقه میگرن داشته باشد و در اثر قرار گرفتن در معرض گرما علائمش تشدید شوند، ممکن است دلیلش تغییرات دما و گرمای هوا باشد.
جامعی در خصوص راهکار های جلوگیری از تشدید علائم میگرن در فصل گرما بیان کرد: افرادی که به این عارضه دچار هستند، معمولا تحت نظر پزشکشان درمان دارویی را آغاز کرده اند اما در هر صورت بهتر است اگر این افراد بر اثر گرما دچار علائم شدید شدند، سریعا از گرما دور شوند و ا مایعات بنوشند.
کرونا چگونه اعصاب بویایی و چشایی را از بین می برد؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص تاثیر کرونا بر اعصاب بویایی و چشایی مبتلایان عنوان کرد: بر اساس یکسری از تحقیقات بالینی برخی از بیماران مبتلا به کرونا علائمی نظیر فقدان بویایی و چشایی را داشته اند، البته به طور قطعی نمی توان گفت هر کس دچار عدم حس بویایی وچشایی شود، مبتلا به کروناست.
وی ادامه داد: مخاط تنفسی در سقف بینی قرار دارد و ممکن است ویروس کووید19 روی مخاط تنفسی و بویایی اثر بگذارد و با تاثیری که روی مخاط بینی دارد، می تواند به نوعی حس چشایی را تحت تاثیر قرار دهد.
جامعه اضافه کرد: به طور قطعی نمی توان گفت این ویروس مستقیما به سلول ها و نورون های بویایی و چشایی و مراکز پردازش کننده آنها در سیستم عصبی حمله می کنند، چرا که کرونا یک بیماری ناشناخته است و ممکن است به گروهای خونی حمله کند و یا موجب ایجاد لخته و سکته مغزی می شود.