دوشنبه 5 آذر 1403

اتاق فکر فدراسیون والیبال مراقب باشد / کمیته فنی «سپر» نشود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اتاق فکر فدراسیون والیبال مراقب باشد / کمیته فنی «سپر» نشود

اتاق فکر و کمیته فنی فدراسیون والیبال که حالا در وسط ماجرای انتخاب سرمربی تیم قرار گرفته، باید تمام جوانب را در نظر بگیرد و به فکر چند ماه بعد هم باشد تا مقصر ناکامی احتمالی نباشد.

اتاق فکر و کمیته فنی فدراسیون والیبال که حالا در وسط ماجرای انتخاب سرمربی تیم قرار گرفته، باید تمام جوانب را در نظر بگیرد و به فکر چند ماه بعد هم باشد تا مقصر ناکامی احتمالی نباشد.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و احتمالا گزینه نهایی اواخر شهریور ماه معرفی شود. محمدرضا داورزنی که از ابتدای حضورش در فدراسیون مسئولیت کامل بررسی سرمربی تیم ملی را بر عهده گرفته بود پس از گذشت چندین ماه با چرخشی ملموس موضوع مهم انتخاب سرمربی را بر عهده کمیته فنی انداخت! کمیته‌ای که ظرف مدت چند روز تشکیل شد و طی مدت کوتاهی تصمیماتی از آن خارج شد که رئیس فدراسیون در مدت چند ماه ادعا می‌کرد نتوانسته انجام دهد. در جلسه نخست کمیته فنی بحث انتخاب گزینه تراز اول خارجی به صورت رسمی از سایت فدراسیون والیبال منتشر شد. خبری که تازه نبود و میلاد تقوی پیش از آن در گفتگو با خبرنگار مهر از تصویب هیات رئیسه برای گزینه خارجی خبر داده بود! اما انتشار خبر به صورت رسمی از سایت فدراسیون همزمان با برگزاری جلسه کمیته فنی شد.

لیست 13 نفره از مربیان تراز اول جهان در جلسه نخست کمیته فنی در اختیار اعضا قرار گرفت تا در دومین جلسه برای رسیدن به 5 گزینه به جمع بندی برسند. تهیه لیست 13 نفره نیز گواه خوبی است که رئیس فدراسیون پیش از جلسه کمیته فنی تصمیم خود مبنی بر گزینه خارجی را گرفته بود. نکته قابل تامل در جلسات کمیته فنی این بود که رئیس فدراسیون که در چند ماه موفق به بررسی و جمع بندی نشده بود ظرف مدت چند روز و بسیار سریع به لیست 5 نفره دست یافت!

«ولادیمیر آلکنو»، «دجورجی»، «کاستلانی»، «جیانی» و «لورزنتی» لیست 5 نفره ای است که فدراسیون و اعضای کمیته فنی باید در مورد آن به توافق نهایی برسند و باب مذاکرات را آغاز کند. با توجه به مدت زمان باقی مانده و شروع رقابت‌های لیگ برتر بسیار بعید به نظر می رسد که محمدرضا داورزنی که همه وی را جز افراد باهوش می شناسند در ظرف مدت چند روز به این جمع بندی رسیده باشد و بخواهد باب مذاکرات مهم را به تازگی آغاز کند.

مذاکرات با آلکنو از مدت‌ها قبل آغاز شده است! داورزنی که بارها وعده سکوی المپیک را داده بود و حال قرار گیری در جمع 4 تیم برتر المپیک را آرمان فدراسیونش می داند به دنبال جذب تمام ابزارها برای رسیدن و تحقق آرمانش است. بنابراین بهترین مربی جهان که سابقه طلای المپیک را در پرونده داشته باشد گزینه مورد نظرش است.

ولادیمر آلکنو دو مدال طلا و برنز المپیک را در پرونده دارد و در بین 5 گزینه نهایی نزدیک ترین مربی به خواسته داورزنی است. رئیس فدراسیون والیبال از مدت ها پیش باب مذاکرات با این سرمربی را آغاز کرده و در حال بررسی شرایط و رسیدن به توافق نهایی است.

عظمت میرزایف، رئیس روابط عمومی باشگاه زنیت‌کاران در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها پیشنهاد فدراسیون ایران به الکنو را تاکید و گفت: به آلکنو پیشنهاد شده تا هدایت تیم ملی والیبال ایران را برعهده بگیرد و در حال حاضر وی مشغول بررسی این پیشنهاد است. آلکنو در حال حاضر به تیم زنیت برگشته و هدایت این تیم را برعهده گرفته است.

کمیته فنی با سپر احتمالی؟ با توجه با آغاز مذاکرات فدراسیون با آلکنو، تشکیل کمیته فنی نیز تنها یک هدف دارد آن هم اینکه در آینده در صورت عدم رسیدن به هدف و آرمان فدراسیون بار تصمیم را به تنهایی به دوش نکشد. اگر هدف تشکیل کمیته فنی بود حداقل باید ظرف مدت چندین ماه روی انتخاب گزینه نهایی تیم ملی تفکر و بحث می کردند تا به اتاق فکر نزدیک باشد. تمام اعضا باید مسئول نتایج تصمیمات مهمی که ظرف مدت چند روز از اتاق فکر و کمیته فنی به بیرون می آیدباشند. گزینه خارجی که با اعلام دبیر کل فدراسیون قرار است فروردین ماه به ایران بیاید چه بار و خروجی می تواند برای والیبال ایران داشته باشد جز هدر دادن پول بیت المال؟

اعضای کمیته فنی و اتاق فکر

حضور مربی خارجی از فرودین ماه در راس تیم ملی چه بار و خروجی برای والیبال ایران دارد جز هدر دادن پول بیت المال؟ تمام اعضای کمیته فنی در کنار رئیس فدراسیون والیبال مسئول تصمیمات خود هستند. البته در بین اعضای کمیته فنی و هیات رئیسه افرادی مانند محمود افشار دوست هستند که بارها در رسانه اعلام کرد که منطقی رفتار کنیم. شانس برابر مربی ایرانی و خارجی برای نتیجه افشار دوست درباره بازی‌های تیم ملی در المپیک توکیو در گفتگو با مهر گفت: گروه ایران در المپیک مشخص است و باید نسبت به موضوعات مختلف واقع‌بین باشیم. تیم ملی بسیار خوب و با پتانسیل بالایی داریم. بازیکنانی در اختیار تیم ملی هستند که هر کدام در پست‌های خود جزو بهترین‌های دنیا محسوب می‌شوند. شرایط تیم ملی در المپیک به گونه‌ای است که اگر در آمادگی خوبی باشیم، در گروه خود رتبه سوم یا دوم را کسب خواهیم کرد که البته کار سختی است. برای بازی‌های مرحله پلی‌آف نیز باید منتظر ماند و دید که مقابل چه تیمی قرار خواهیم گرفت. چهار تیم نخست گروه مقابل جزو تیم‌هایی هستند که سابقه کسب مدال المپیک و قهرمانی جهان را در کارنامه دارند. اگر بخواهیم منطقی باشیم، شانس تیم ملی در پلی‌آف کم است چرا که تیم‌های باتجربه‌تری در آن گروه حضور دارند البته ممکن است شانس شکست آنها را نیز داشته باشیم و این اتفاق با توجه به پتانسیل تیم ملی ممکن است اما دلیل نمی‌شود که واقع‌بینانه و منطقی با موضوع برخورد نکنیم.

وی تأکید کرد: منطقی این است که تیم ملی حتی اگر با مربی خارجی در بازی‌ها شرکت کند، شانس صعود به جمع چهار تیم را به اندازه یک مربی ایرانی داشته باشد. صعود به جمع چهار تیم، آرزوی همه ما است چرا که دوست داریم اتفاقات خوبی برای والیبال کشور رقم بخورد و برای رسیدن به آن دعا می‌کنیم.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون والیبال در پاسخ به این سؤال که پس شما شانس کسب نتیجه با مربی ایرانی و خارجی را یکسان می‌دانید؟ گفت: بله، تقریبا مربی ایرانی نیز می‌تواند کار مربی خارجی را در این مقطع انجام دهد. شاید تیم ملی همانند المپیک گذشته، مقام پنجم را کسب کند؛ با این تفاوت که دو بازی بیشتر پیروز شود اما مربی ایرانی تجربه زیادی کسب خواهد کرد و برای المپیک بعدی در صورت حفظ و حمایت آن، به افزایش دانشش کمک خواهیم کرد.

نیاز به برنامه بلند مدت برای موفقیت در المپیک علی شفیعی، سرعتی زن تیم ملی که در سال‌های اخیر درخشش خوبی در مسابقات داشت در واکنش به این موضوع که فدراسیون والیبال آرمان تیم ملی را صعود به جمع چهار تیم برتر المپیک توکیو اعلام کرده، توضیح داد: واقعا کار بسیار سختی است، اگر تیم ملی به جمع چهار تیم برسد من می‌توانم بگویم که یک معجزه رخ داده است. ما از نظر سخت افزار، زیر ساخت و برنامه‌ریزی نسبت به تیم‌هایی که در جمع چهار تیم هستند ضعیف‌تریم، نمی‌شود این موضوع را قبول نکرد.

او ادامه داد: من حتی دوست دارم تیم ملی ایران قهرمان المپیک شود، اما باید ببینیم که به این مهم می‌رسیم یا نه. موفقیت در المپیک اینگونه نیست که یک سال قبل از آن بگوییم به جمع چهار تیم می‌رویم، برنامه یک ساله کافی نیست و خیلی از تیم‌های بزرگ دنیا که الان موفق هستند از سال‌ها پیش برنامه‌ریزی کرده‌اند. سخت افزار و زیر ساخت کشورهای پیشرفته قابل مقایسه با ما نیست و این حقیقت را نمی‌توان انکار کرد، به همین دلیل یک مقدار سخت است که الان بگوییم چه نتیجه‌ای می‌گیریم.

فدراسیون والیبال باید منطقی تر و واقع بینانه تر در این مورد عمل می‌کرد. موفقیت تیم ملی در المپیک آرزوی همه ایرانیان است اما با کدام برنامه؟ شانس همیشه وجود دارد و امیدواریم تیم ملی در المپیک بهترین نتیجه را کسب کند اما در صورت عدم کسب نتیجه اعضای کمیته فنی و رئیس فدراسیون باید در قبال تصمیمات خود به مردم پاسخگو باشند.

اتاق فکر فدراسیون والیبال مراقب باشد / کمیته فنی «سپر» نشود 2