چهارشنبه 3 بهمن 1403

اتفاقات آمریکا پایه‌های حکومت لیبرال دموکراسی را به لرزه درآورده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اتفاقات آمریکا پایه‌های حکومت لیبرال دموکراسی را به لرزه درآورده است

کارشناس سیاسی گفت: مشکلات در آمریکا باعث شده مردم به یک بیداری برسند و همین مسئله پایه‌های حکومت لیبرال دموکراسی را به لرزه درآورده است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا میلاد شرفی در گفت وگو با سفیرافلاک، با اشاره به اوضاع کنونی کشور آمریکا، اظهار داشت: اوضاع کشور ایالات متحده پس از جرقه ای که با فوت جورج فلوئید سیاهپوست مظلوم آمریکایی اتفاق افتاد آماده تحول است، در این کشور تنها عدالت در حوزه اجتماعی نیست بلکه بی عدالت هم در مباحث اقتصادی وجود دارد.

وی بیان کرد: در قرن 19 میلادی ماکس به وجود آمد و این اندیشمند در کتاب خود به این اشاره کرد که نظام سرمایه داری باعث فاصله اجتماعی و طبقات اجتماعی خواهد شد، حال که در این نظام هر وقت فاصله بیشتر شود نظام به سمت فروپاشی خواهد رفت بعد از اظهار نظر مارکس عموما جنبش هایی در کشورهای حوزه شرق اروپا و شرق آسیا به وجود آمد. کارشناس سیاسی گفت: حکومتی با رهبری لنین بر حسب همین نقدبه ایدئولوژی لیبرال دموکراسی پرداخت گر چه لنین برخلاف ماکس اعتقادش بر این بود که هر چقدر امپریالیسم و نظام سرمایه داری بتواند استعمار را در دیگر کشورها انجام دهد می تواند فاصله طبقاتی که در کشور خودش به وجود بیاید را پوشش دهد و تا حدودی این فاصله را ترمیم کند به آن ثروت و سرمایه که در حوزه استعمار به دست می‌آید برسد.

شرفی بیان کرد: با توجه به لیبرال دموکراسی و مفهوم آزادی، در حقیقت ایالت متحده در سالیان گذشته در مورد مردم کشور خودش به شدت در بحث آزادی و برابری و برابری اجتماعی بی‌توجه بوده است، چون این نظام یک نظام سرمایه داری است هر اتفاقی که در این کشور بیفتد و چون دولت حامی سرمایه‌دارهاست باعث فاصله طبقاتی خواهد شد. این تحلیل گر سیاسی گفت: تحرکات چند سال گذشته خصوصا در بحث جنبش وال استریت که رویه یک درصد در مقابل 99 درصد را بیان می کرد همین مسئله تقریبا با توجه به موضوعات از این قبیل در مورد پلیس ایالات متحده خصوصا در مورد سیاه پوست ها که نشان دهنده این است که هر روز بیش از سه نفر به دست پلیس این کشور جان خود را از دست می دهند.

وی با تأکید بر اینکه این موضوعات همه دست به دست هم داده و شاهد جنبش فراگیر در این کشور هستیم، عنوان کرد: گرچه ما نمی‌توانیم این جنبش‌ها را یک جنبش کامل به سمت یک انقلاب بدانیم اما یک تحولاتی دارد حس می شود که این تحولات شبیه تحولاتی ضد برده‌داری است.

شرفی با بیان اینکه سیاه پوستان در کشور ایالت متحده دیگر حس ملی‌گرایانه را نمی توانند داشته باشند، اذعان داست: تقریبا تمام نمادهای ملی گرایانه را از بین برده اند، آتش زدن پرچم آمریکا که کاری بی سابقه بوده و تا الان به اینگونه شاهد نبودیم که در کشور آمریکا به هر چیزی می توانند نقد کنند ولی خط قرمز آنها پرچم ایالات متحده بوده است اما امروزه می‌بینیم که یک قشر بزرگ و عظیمی از جمعیت ملت آمریکا به این مسئله ملی گرایانه در حقیقت نه تنها بی‌تفاوت شده است بلکه در مقابل آن هم واکنش نشان می دهند.

این کارشناس بیان کرد: این حرکات و تجمیع این تظاهرات می‌تواند نظام لیبرال دموکراسی که تقریبا در حوزه عمل به شعارهای خود بی تفاوت بوده و وفاداری خود را به نظام سرمایه داری فقط نشان داده است، باعث فاصله طبقاتی بسیار زیادی در کشور شده است به صورتی که مردم آمریکا این عدالت را از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نمی بینند. وی تصریح کرد: آینده این تحولات بستگی به جنبش ها دارد، جنبش های امروز ایالت متحده یک جنبش بی سر می باشند یعنی مردم به دولت و سیستم حاکم اعتراض دارند اما دولت نمی‌تواند سیستم یا ایدئولوژی را جایگزین آنها کند آینده این تحرکات، یک بیداری را در جامعه مستضعف ایالت متحده پیدا کرده است.

شرفی اظهار داشت: این کشور جمعیت بالایی را زیر خط فقر دارد که این جمعیت بالا از لحاظ درآمدها بسیار پایین هستند به خصوص در حوزه درمان که نمی‌توانند حتی مباحث اولیه خود را تامین کنند که این مشکلات باعث شده مردم به یک بیداری برسند و همین مسئله پایه‌های نه تنها حکومت لیبرال دموکراسی را به لرزه درآورده است بلکه این تفکرات را در دیگر ایالت خصوصا ایالت هایی که تفاوت تولید ناخالص آنها ها به سمت خودمختاری است، می تواند به فروپاشی بیانجامد.

انتهای پیام /