اجرای الگوی کشت به بیش از 70 درصد رسید
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات گفت: طرح الگوی کشت به بیش از 70 درصد در بخش کشاورزی رسیده است.
محمدمهدی قاسمی معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری امروز گفت: در ابتدای انقلاب تولید محصولات کشاورزی 25 میلیون تن بود که اکنون به 125 میلیون تن رسیده است، درحالیکه سطح زیر کشت تنها 40 درصد افزایش یافته است.
به گفته او، طی سالهای بعد از انقلاب تولید محصولات کشاورزی رشد 400 برابری داشته که این امر بدان معنا نیست که چالش در بخش کشاورزی نداریم، بلکه با ورود علم و دانش و نوآوری به مزرعه در صدد رشد تولید هستیم.
قاسمی با بیان اینکه با مباحث تغییر اقلیم مواجه هستیم، افزود: میزان بارش طی50 سال اخیر کاهش و درجه حرارت افزایش یافته، از این رو به ورود هرچه بیشتر دانش و فناوری بیش از پیش نیاز است.
او با بیان اینکه کشاورزی سنتی نداریم، گفت: کشاورزان به نحوی از تکنولوژی در سطوح مختلف استفاده میکنند که کشاورزی ما سنتی نیست.
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات ادامه داد: با 250 شرکت دانش بنیان همکاری داریم تا نوآوری و فناوریهای جدید را به کشاورزی ارائه دهند.
قاسمی افزود: با بذور و ارقام معرفی شده و به کارگیری تجهیزات مختلف و مکانیزاسیون در ایجاد بستر کشت مناسب، اقدامات به زراعی و به باغی منجر به افزایش تولید در بخش کشاورزی میشود. همچنین با توجه به روند تغییر اقلیم کلیه اقدامات بخش کشاورزی در راستای سازگاری با تغییر اقلیم انجام میشود.
او درباره آخرین وضعیت طرح الگوی کشت افزود: از سال گذشته طرح الگوی کشت ملی به تفکیک استانها مشخص و ابلاغ شده است و به رغم آنکه اعتبارات متناسب و مد نظر وزارت جهاد تخصیص نیافته، اما تحقق این طرح به بیش از 70 درصد رسیده است.
به گفته قاسمی، نقشه راهی برای اجرای الگوی کشت در کشور داریم و وزارت جهاد کشاورزی نیز آن را پیگیری میکند.
معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات گفت: در سازمان تحقیقات برای طرح الگوی کشت کاروانهای آموزشی و ترویجی در نظر گرفته شده است و همواره برای هر محصول اساسی بستههای آموزشی و ترویجی وجود دارد تا از طریق آموزش مروجان کشاورزان در مزرعه توانمند شوند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی