دوشنبه 3 دی 1403

اجرای قانون "هوای پاک" تنها راه کاهش پایدار آلودگی هوا

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اجرای قانون "هوای پاک" تنها راه کاهش پایدار آلودگی هوا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرای قانون هوای پاک را راه‌حل اصولی معضل آلودگی هوا دانست و گفت: اجرای دقیق مفاد این قانون، تنها راه کاهش پایدار آلودگی هواست.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم ندافی با اشاره به افزایش آلودگی هوا در ایام سرد سال، گفت: هر سال در فصل پاییز و زمستان، به دلیل پایداری هوا، شاهد انباشت و افزایش غلظت آلاینده‌ها در تهران و شهرهای بزرگ صنعتی هستیم.

وی اجرای قانون هوای پاک را راه‌حل اصولی این معضل دانست و افزود: قانون هوای پاک بر توسعه حمل‌ونقل عمومی پاک، جایگزینی خودروهای فرسوده، کنترل منابع ثابت آلاینده مثل نیروگاه‌ها، و تأمین سوخت استاندارد برای این منابع تأکید دارد. اجرای دقیق مفاد این قانون، تنها راه کاهش پایدار آلودگی هواست.

توصیه‌ها برای کاهش اثرات سوء آلودگی هوا

رئیس اسبق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توصیه‌هایی برای کاهش اثرات آلودگی هوا بر گروه‌های آسیب‌پذیر ارائه کرد و گفت: افرادی که به بیماری‌های قلبی و ریوی مبتلا هستند، کودکان و سالمندان باید از فعالیت‌های طولانی و سنگین در فضای باز خودداری کنند. سایر افراد نیز بهتر است این نوع فعالیت‌ها را کاهش دهند.

وی ضمن تعریف فعالیت‌های طولانی و سنگین توضیح داد: فعالیت‌هایی مانند باغبانی طولانی یا ورزش شدید که منجر به تنفس سریع و عمیق می‌شود، باعث ورود حجم بیشتری از آلاینده‌ها به ریه‌ها خواهد شد و باید محدود شود.

افزایش 15 درصدی ماموریت‌های اورژانس تهران به علت الودگی هوا

نقش افراد در کاهش آلودگی هوا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اهمیت نقش افراد در کاهش آلودگی تأکید کرد و گفت: استفاده از خودروهای شخصی باید به حداقل برسد و در منزل نیز بهتر است شعله گاز برای پخت‌وپز به مدت طولانی روشن نباشد. این کار آلاینده‌ها را در هوای داخل خانه افزایش می‌دهد. طبخ غذاهای زمان‌بر را به روزهایی که هوای سالم‌تری داریم موکول کنید.

وی همچنین استفاده از شومینه را در روزهای آلودگی هوا نامناسب دانست و اظهار کرد: شومینه می‌تواند حجم زیادی از آلاینده‌ها را وارد هوای داخل ساختمان کند و بهتر است از آن استفاده نشود.

تغذیه مناسب برای مقابله با آلودگی هوا

ندافی بر اهمیت تغذیه مناسب در روزهای آلوده تأکید کرد و گفت: مصرف سبزیجات تازه، فلفل دلمه‌ای، مرکبات مانند لیمو و پرتقال، و گوجه‌فرنگی که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، می‌تواند به کاهش اثرات مضر آلودگی هوا بر بدن کمک کند.

اثربخشی دستگاه‌های هواساز در کاهش آلودگی

ندافی درباره تأثیر دستگاه‌های هواساز در کاهش آلودگی هوا توضیح داد: دستگاه‌های کاهش آلودگی هوای خانگی که به روش مکانیکی کار می‌کنند و دارای فیلتر هستند، بسیار مؤثرتر هستند و طبق آزمایش‌ها، این دستگاه‌ها می‌توانند از ورود 70 تا 80 درصد آلاینده‌ها به بدن جلوگیری کنند.

وی به خریداران توصیه کرد: در هنگام خرید دستگاه‌های هواساز، توجه کنید که روش فیلتر کردن، پایه اصلی عملکرد دستگاه باشد، چراکه روش‌های الکتریکی چندان کارساز نیستند.