اجرای کنسرتها 14 برابر شد
573 اجرای صحنهای از تیرماه تا آبان ماه 1402در سراسر کشور برگزار شده که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش که 40 اجرای صحنهای داشتیم، حدود 14 برابر رشد را در اجراها شاهد هستیم.
به گزارش مشرق، رونق دوباره به کنسرتها بازگشت. کنسرتها در سبکهای مختلف در اکثر استانها درحال برگزاری است و مخاطبان موسیقی را بهسمت خود میکشاند.
مطمئنا زندگی آدمی بدون هنر سخت است. موسیقی از آن جنس آثار هنری است که از جامعه امروز ایران جداییناپذیر است و میتوانیم بگوییم هر انسانی در زندگیاش، هر روز با موسیقی درگیر است و به آن گوش میدهد. آدمی وقتی با موسیقی روبهرو میشود، میتواند به یک شرایط روحی و هیجانی دست پیدا کند که آن شرایط میتواند او را در مقایسه با دیگر اوقات زندگی خود، در وضعیت دیگر و عمدتا بهتری قرار دهد.
در گزارش امروز سراغ موسیقی و کنسرتها و تکآهنگهایی رفتهایم که در سهماهه دوم سال 1402 مجوز گرفتهاند. اتفاقاتی که در پاییز 1401 افتاد، تا چندماه کنسرتها را بهکما برد اما با جشنواره موسیقی فجر در بهمنماه دوباره کنسرتها و موسیقی جان دوباره گرفت.
573 اجرای صحنهای از تیرماه تا آبان ماه 1402در سراسر کشور برگزار شده که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش که 40 اجرای صحنهای داشتیم، حدود 14 برابر رشد را در اجراها شاهد هستیم. البته این نکته را باید گوشزد کنیم که این تعداد اجراهای صحنهای شامل اجراهایی میشود که مجوز ارشاد را داشتهاند و اجرا در سالنهای زیر 1000 نفر در شهرستانها را شامل نمیشود که اگر به این تعداد اضافه شود، رقمی بیش از 573 اجرا را خواهیم داشت. در گزارش پیشرو آمار سهماه فصل تابستان 1402 و آمار مهرماه را به تفکیک آوردهایم که نشان از رشد کنسرتها در حوزه پاپ دارد. همچنین از کنسرتهایی گفتیم که قرار است آبانماه امسال تنور موسیقی را هرچه بیشتر داغ کنند.
اجراهای 3 ماهه اول سال 1402
در سهماهه اول سال 1402، 292 اجرای صحنهای مجوز دریافت کردند و تعداد دفعات این برنامهها به 776 نوبت اجرا در کشور رسید. در مدت یادشده 70 آلبوم موسیقی مجوز دریافت کردند و برای 940 تکآهنگ و در همین مدت سه آلبوم تصویری موسیقی از دفتر موسیقی وزارت ارشاد، مجوز انتشار صادر شده است. حضور رسمی دو گروه موسیقی ایرانی در خارج از کشور و همچنین صدور مجوز انتشار 42 کتاب گویا از دیگر اقدامات دفتر موسیقی در سهماهه نخست سال جاری بوده است. در سهماهه نخست سال جاری در بخش تاسیس و تمدید مجوز مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری و همچنین استودیوهای صدابرداری، 18 مجوز صادر شده است.
تیر ماه پررونق تکآهنگها
براساس این آمار، مجوز 352 تکآهنگ، 26 آلبوم موسیقی، 22 نماهنگ و یک مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است. همچنین در مدت یادشده، 128 اجرای صحنهای موسیقی مجوز گرفتهاند که دفعات اجراهای صحنهای 294 اجرا بوده است. در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، 270 اثر در ژانر موسیقی پاپ، 36 اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، 20 اثر در ژانر موسیقی نواحی، 9 اثر در ژانر موسیقی سنتی، هشت اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، هشت اثر در ژانر موسیقی الکترونیک و یک اثر در قالب موسیقی کودک تولید شدهاند. در بخش آلبومها نیز مجوز هفت آلبوم موسیقی سنتی، دو آلبوم موسیقی کلاسیک، چهار آلبوم موسیقی پاپ، دو آلبوم موسیقی نواحی، هشت آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی الکترونیک و یک سرود در تیرماه 1402 صادر شده است.
برای این آثار مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است. در مقایسه با تیرماه 1401 که مجوز 25 تکآهنگ، چهار آلبوم موسیقی و هشت اثر تصویری را صادر کرده است، رشد خوبی را در 1402 در این ماه شاهد هستیم. تمامی تکآهنگهایی که در تیرماه 1401 مجوز گرفتند در حوزه موسیقی پاپ بودند و از بین آلبومهای مجوزگرفته در این ماه، یک آلبوم موسیقی پاپ، دو آلبوم موسیقی محلی و یک آلبوم موسیقی کلاسیک بوده است. در این ماه 40 مجوز اجرای صحنهای نیز صادر شد که 24 اجرای آن به موسیقی پاپ، دو اجرا به موسیقی سنتی، شش اجرا به موسیقی تلفیقی، دو اجرا به موسیقی محلی و شش اجرا به موسیقی کلاسیک اختصاص داشت. دفعات اجرای صحنهای در تیرماه نیز به 68 اجرا رسید.
اجراهای صحنهای که متحول شد
در مهرماه 1402 مجوز 206 عنوان اجرای صحنهای با تعداد 525 نوبت اجرا صادر شده که شامل 146 مورد موسیقی پاپ، 24 مورد موسیقی ایرانی، 8 اجرای موسیقی کلاسیک، 9 اجرای نواحی و 19 اجرای موسیقی تلفیقی بوده است. مجوز 98 عنوان اجرای صحنهای مهرماه را دفتر موسیقی و مجوز 108 عنوان اجرای صحنهای را ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها صادر کردهاند. در بخش تکآهنگ در مهرماه مجوز انتشار 289 تکآهنگ از سوی دفتر موسیقی صادر شده که شامل 15 موسیقی ایرانی، 209 پاپ، 20 نواحی، 22 تلفیقی، 10 کلاسیک، 8 موسیقی الکترونیک، 4 موسیقی کودک و یک تکآهنگ موسیقی ارکسترال بوده است.
20آلبوم موسیقی در مهرماه از دفتر موسیقی مجوز انتشار گرفته که سهم موسیقی ایرانی هشت، پاپ دو، نواحی چهار، ارکسترال دو و کلاسیک سه آلبوم و موسیقی تلفیقی یک آلبوم است. همچنین در ماه گذشته دو آلبوم تصویری موسیقی و 24 نماهنگ مجوز انتشار گرفتهاند و مجوز هشت استودیوی صدابرداری و مرکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر و تمدید شده است. مهر 1401 اما همه چیز خیلی پیچیده بود، اتفاقات شهریور و مرگ مهسا امینی سایه سنگینش را بر حوزه موسیقی انداخت و همین باعث شد تا آمارها در حوزه های اجراهای صحنه ای خیلی متفاوت باشد. دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مهر 1401، مجوز 154 تکآهنگ و 16 آلبوم موسیقی را صادر کرده است. در این ماه چهار نماهنگ و 648 شعر مجوز گرفتند و همچنین مجوز 9 استودیو صدابرداری و مرکز تولید تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شد.
اجراهای مذهبی پررونق در محرم و صفر 1402
در دو ماه مرداد و شهریور، مجوز 548 تکآهنگ، 38 آلبوم موسیقی و 16 نماهنگ را صادر کرده است. در مردادماه 1402، مجوز 260 تکآهنگ، 26 آلبوم موسیقی، 9 نماهنگ، دو آلبوم تصویری، 18 کتاب گویا و شش مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است. در مدت یادشده چهار گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و دو اجرای مناسبتی مذهبی با 12 نوبت اجرا روی صحنه رفتهاند. در میان تکآهنگهای مجوزگرفته، 206 اثر در ژانر موسیقی پاپ، 18 اثر در ژانر موسیقی نواحی، 13 اثر در ژانر موسیقی سنتی، 12 اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، 8 اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و 3 اثر در ژانر موسیقی الکترونیک تولید شدهاند.
در بخش آلبومها نیز مجوز 10 آلبوم موسیقی سنتی، شش آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی کودک، دو آلبوم موسیقی کلاسیک و یک آلبوم موسیقی ارکسترال در مردادماه 1402 صادر شده است. همچنین دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهریورماه 1402، مجوز 288 تکآهنگ، 12 آلبوم موسیقی، هفت نماهنگ، دو آلبوم تصویری، شش کتاب گویا، و هفت مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرده است. در مدت یادشده دو گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و 23 اجرای مذهبی مناسبتی با 58 نوبت اجرا روی صحنه رفتهاند.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، 219 اثر در ژانر موسیقی پاپ، 21 اثر در ژانر موسیقی نواحی، 20 اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، 13 اثر در ژانر موسیقی سنتی، هشت اثر در ژانر موسیقی الکترونیک، پنج اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، یک اثر در ژانر موسیقی کودک و یک اثر در ژانر موسیقی ارکسترال تولید شدهاند. در بخش آلبومها نیز مجوز پنج آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی الکترونیک، دو آلبوم موسیقی سنتی و دو آلبوم موسیقی نواحی در مردادماه 1402 صادر شده است. در مردادماه 1401، مجوز 80 تکآهنگ، یک آلبوم صوتی و دو آلبوم تصویری و در شهریورماه، مجوز 296 تکآهنگ، 18 آلبوم صوتی و یک آلبوم تصویری را صادر کرد. همچنین در مردادماه، 280 قطعه شعر و 11 نماهنگ و در شهریورماه، 738 قطعه شعر و 19 نماهنگ مجوز گرفتند.
منبع: روزنامه فرهیختگان