احتمال سنگاندازی وزارت نیرو در احداث «سد معشوره»/ ممکن است دستور رئیسجمهور روی زمین بماند
گروه استانها - استاندار لرستان با بیان اینکه عملیات اجرایی سدهای در دستور کار این استان بهویژه سد معشوره با جدیت دنبال شود، گفت: ممکن است در بدنه وزارت نیرو با سنگاندازی مواجه شویم و مصوبههای رئیسجمهور روی زمین بماند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، فرهاد زیویار ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب لرستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد با بیان اینکه آنچه مسلم است وضعیت خوبی بهلحاظ آبی چه در بخش کشاورزی و چه در بخش شرب این استان نداریم، اظهار داشت: وضعیت برق لرستان در شرایط مناسبی قرار ندارد و در کشور هم وضع به همین منوال است، لرستانی که در تولید آب و رواناب ها جزو استانهای درجه یک کشور محسوب میشد، اکنون به این وضعیت دچار شدهاست.
وی با اشاره به اینکه بالای 10 میلیارد مترمکعب آب و روناب در لرستان داریم، اما شرایط ذخیرهکردن یک دهم این رونابها در این استان وجود ندارد، افزود: ضعف اساسی لرستان مربوط به اکنون نیست، بلکه محصول ناکارآمدی همه ما و مدیریتها از ابتدای روش هاینوین کشاورزی در 60 تا 70 سال گذشته است که سدسازی در کشور رواج پیدا کرده، اما این استان بهخاطر شعارهای پرطمطراق تولید میلیاردها مترمکعب آب، محروم مانده است.
رئیس جمهور در جمع نخبگان و مردم استان لرستان: ساخت سد معشوره بهسرعت آغاز شود / اولویت راه اندازی صنایع نیمه تعطیل است وزیر نیرو در خرمآباد: 6 هزار میلیارد تومان اعتبار برای احداث و تکمیل سد معشوره نیاز است استاندار لرستان: از جهت راهاندازی صنایع تکمیلی در فقر کامل به سر میبریم / به سد معشوره ظلم شداستاندار لرستان با بیان اینکه یکی از شعارهای اساسیمان از ابتدای ورود به لرستان بحث آب بودهاست، عنوان کرد: همه باید در این قضیه همآوا و هماهنگ باشیم، تریبونهای ائمهجمعه و جماعات بسیار اثرگذار است و برای همراه و همراستا کردن مردم و وجوه ارشادی کار هم باید از آن برای حل بحران آب استفاده کرد.
وی با تأکید به اینکه اگر اطلاعرسانی لازم برای مدیریت آب در لرستان انجام نشود مثمرثمر نخواهد بود، بیان کرد: فرمانداران نیز جلسات شهرستانی را باید برگزار کنند و حتی آموزشوپرورش نیز باید بین دانشآموزان اطلاعرسانی کند، زیرا نقش مهمی در آگاهی خانوادهها دارد.
زیویار در بخشی از صحبتهای خود با اشاره به سفرهای نوروزی و مدیریت آنها، گفت: تقریباً ما درصد بالایی کاهش تصادفات و فوتیها را غیر از حادثه نورآباد در لرستان داشتهایم، زیرا جلساتی که برگزار میشد تلفات را کمتر میکرد.
استاندار لرستان با بیان اینکه ما باید خودمان را آماده کنیم و قبل از صدور بخشنامه مردم را برای همراستا بودن با خود ارشاد کنیم، تأکید کرد: تریبونهای خوبی در اختیار داریم و ائمهجمعه و دستگاههای فرهنگی جزو مجموعههای عجین شده با کشور است و در صیانت از ایران همه باید کمک کنیم.
زیویار اظهار داشت: آبی که در کشکان حدود 80 درصد کاهش پیدا کرده حدود 16 درصد آن متعلق به همه است و اینکه تفاوت بین شهرها قائل شویم اصلاً کار صحیحی نیست.
وی با بیان اینکه باید انرژی خود را بر روی سدهای در دستور کار بهویژه سدمعشوره بگذاریم، افزود: ممکن است در بدنه وزارت نیرو با سنگاندازی مواجه شویم و مصوبههای رئیسجمهور روی زمین بماند، گرچه سد در مراحل نهایی 95 تا 100 درصد اجراست، اما حتی اگر یک درصد هم با مشکل و مانع مواجه شویم باید تلاش کنیم.
استاندار لرستان با تأکید به اینکه باید جلسات منظم برگزار شود تا به یک الگوی منطقی برای مقابله با خشکسالی برسیم، عنوان کرد: از همه اهرمهای خود باید استفاده و اطلاعرسانی کنیم تا مردم بدانند در چه وضعیتی هستیم تا ایجاد رابطه بین دستاندرکاران و مردم برقرار شود و ماحصل آن منجر به تصمیمات درستی شود.