احتمال وجود آثار علامه بهابادی در کتابخانه ملی بغداد
دبیرعلمی و تنی چند از اعضای ستاد کنگره بینالمللی علامه ملاعبدالله بهابادی با حجت الاسلام سیدجواد شهرستانی، دیدار کردند. شهرستانی احتمال داد تا آثاری از علامه در بغداد وجود داشته باشد.
دبیرعلمی و تنی چند از اعضای ستاد کنگره بینالمللی علامه ملاعبدالله بهابادی با حجت الاسلام سیدجواد شهرستانی، دیدار کردند. شهرستانی احتمال داد تا آثاری از علامه در بغداد وجود داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در راستای فعالیتهای علمی، شناسایی و احیای نسخههای خطی و پیشبرد بهتر اهداف کنگره بین المللی علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی دیدار و گفتوگو با علما و شخصیتهای دینی و علمی و بهره گیری از تجارب و امکانات آنها راهبردی مؤثر در شناسایی و برگزاری باشکوهتر کنگره محسوب میشود. به همین منظور تنی چند از اعضای ستاد کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی از جمله دبیر علمی این کنگره، حسن عبدی پور، با حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد شهرستانی، مسئول مؤسسه آل البیت (ع) و نماینده آیت الله العظمی سیستانی در قم دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی با عرض خیر مقدم به هیئت علمی و اجرایی کنگره و تشکر از اقدامات به عمل آمده از ابتدا تا کنون، نکوداشت بزرگانی همچون علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی را که عمر خود را در خدمت به ساحت دین و مذهب صرف کردند تلاشی مجاهدت گونه نامیده و آن را ارزنده و قابل تمجید دانستند.
وی بر احیای آثار علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی و بهره جستن از محققان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه جهت شناسایی و بررسی دقیق نسخههای خطی و تصحیح و چاپ این آثار، تأکید کرد. مسئول مؤسسه آل بیت (ع) در ادامه پیشنهاد کرد تا کنگره از آیت الله سید مهدی خراسان که از جمله علمای امر نسخه شناسی و کتابشناسی متبحر است و صاحب رأی و نظر در این حوزه علمی، بهره ببرد.
نماینده آیت الله العظمی سیستانی در بخش دیگری از این دیدار درباره انتقال برخی از آثار کتابخانههای نجف اشرف در زمان رژیم بعث عراق به بغداد گفت: ممکن است در زمان رژیم سابق عراق برخی از آثار خطی به کتابخانه ملی بغداد منتقل شده باشد اما باید به این نکته توجه کرد که چه نسخههایی و از کدام کتابخانهها به آنجا منتقل شده است. چون بدون داشتن این اطلاعات جستوجو و پیگیری این آثار کار سخت و دشواری خواهد بود. آن زمان حدود 400 نسخه از کتابخانه جد ما به بغداد انتقال یافت که همه این آثار مشخص و ثبت شده بودند.
وی افزود: بنابراین برای شناسایی و دریافت اطلاعات بهتر و بیشتر باید دانست که آثار مرحوم علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی از کدام کتابخانهها به آنجا برده شده تا بتوان منبع موثقی برای یافتن این آثار پیدا کرد. باز شدن گنجینه کتابخانه بغداد و احتمال وجود نسخ خطی مربوط به علامه وجود دارد اما این احتمال قطعی نیست.
در ادامه بحث و گفتوگو، حجت الاسلام شهرستانی از خانواده مرحوم علامه سؤالاتی مطرح کردند که از نسل ایشان آیا کسانی در نجف اشرف زندگی میکنند و آیا آثار و نسخههایی نزد ایشان یافت شده است و اگر مدارک و اسنادی وجود داشته باشد میتواند شاهدی برای اثبات آنچه که کنگره در حال تحقیق و بررسی آن است، باشد حتی به اندازه یک سند ملکی یا نامهای که نشان از اعتبار و سندیت این شواهد داشته باشد.
وی با اشاره به این موضوع که چند سالی است که کار کنگره آغاز شده و به فضل و اراده خداوند متعال پیشرفتهای قابل توجهی جهت شناسایی و احیای آثار علامه صورت گرفته، برگزاری هر چه سریعتر این کنگره را خواستار شد.
در پایان مسئول مؤسسه آل بیت (ع) از زحمات اعضای هیئت کنگره بین المللی علامه ملأ عبدالله بهابادی یزدی تشکر و قدردانی کرد و گفت: شما هر قدمی که در این راه بر میدارید این بزرگان از عالم برزخ شما را دعا خواهند کرد که این نیز بر توفیقات شما خواهد افزود و شک نداشته باشید آنچه حاصل شده به برکت و دعای مرحوم علامه در حق شماست و شما باید خدا را شاکر باشید که دارید برای چنین بزرگانی که خدمت عظیمی به دین و مذهب کردند قدم بر میدارید. ما نیز به سهم خودمان هر مساعدتی باشد دریغ نمیکنیم تا در این امر ثواب شریک باشیم و بهرهای ببریم و برای برگزاری با شکوه تر این کنگره نیز قدمی برداریم. این بزرگان کرامتی نزد خداوند متعال دارند که دعای ایشان بدرقه راه شما خواهد بود و آثار وضعی آن نیز مشهود خواهد بود.