سه‌شنبه 15 آبان 1403

احراز ثبت 8 اثر در فهرست آثار ملی و با ارزش تاریخی‌فرهنگی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
احراز ثبت 8 اثر در فهرست آثار ملی و با ارزش تاریخی‌فرهنگی

تهران - ایرنا - معاون میراث فرهنگی کشور اعلام کرد: در جلسه شورای ملی ثبت اثار تاریخی‌فرهنگی، هفت اثر از استان تهران، و یک اثر در استان آذربایجان‌غربی واجد شرایط و ارزش ثبت در فهرست آثار ملی و آثار با ارزش تاریخی‌فرهنگی شناخته شد.

به‌گزارش روز سه‌شنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراث‌آریا، جلسه مشترک شورای ملی ثبت اثار تاریخی‌فرهنگی و شورای حریم کشور به ریاست محمدحسین طالبیان معاون میراث‌فرهنگی کشور و با حضور مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی‌وطبیعی و سایر اعضای این شورا، در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

طالبیان درباره مصوبات جلسه مشترک شورای ملی ثبت اثار تاریخی‌فرهنگی و شورای حریم کشور گفت: از استان تهران سه اثر شامل مسجد توتونچی، حمام چالو خانه مسکونی بینا (شرکت تعاونی جهاد کشاورزی) به عنوان میراث معماری معاصر واجد ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شد.

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: همچنین ویلای عالیخانی، بنای آقا محمدخانی، ساختمان جهاد دانشگاهی و ویلای محمدحسین علم‌الهدی در استان تهران هم واجد ثبت در فهرست اثار واجد ارزش تاریخی‌فرهنگی اعلام شد.

او اظهار داشت: تپه قالابلاغی از استان آذربایجان‌غربی نیز در جلسه امروز شورا واجد ثبت در فهرست اثار واجد ارزش تاریخی فرهنگی اعلام شد.

تصویب محدوده حریم و ضوابط حفاظتی 6 اثر از استان‌های قم و مرکزی

طالبیان تصریح کرد: در جلسه امروز شورای ملی ثبت اثار تاریخی‌فرهنگی و شورای حریم کشور محدوده حریم و ضوابط حفاظتی دو اثر آق‌تپه قشلاق و تپه چشمه زالو از استان قم و چهار اثر از استان مرکزی شامل مسجد سیدها، کاروانسرای شاه‌عباسی ورده و ارگ میشیجان و امام‌زاده عبدالله در شورای حریم کشور به تصویب رسید.

به گزارش ایرنا،طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول(اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی - تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و...) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

شورای حریم کشور مسئولیت تعیین و ضوابط حریم آثار ملی را بر عهده دارد که معاون میراث فرهنگی کشور رییس شورا است و پس از بررسی فنی و تخصصی، واج شرایط بودن ثبت اثر در فهرست ملی تصویب و تعیین حریم می شود و پس از آن وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، حریم و ضوابط تعیین شده قانونی را به استاندار آن منطقه‌ای که اثر در آنجا قرار دارد، به صورت کتبی ابلاغ می‌کند.

*س_برچسب‌ها_س*