احیای واحدهای راکد، گامی به سوی اشتغال / 53 واحد تولیدی لرستان به چرخه تولید بازگشت
احیای واحدهای راکد، گامی به سوی اشتغال و رونق تولید است و در همین راستا 53 واحد تولیدی لرستان به چرخه تولید بازگشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، لرستان یکی از استانهای دارای ظرفیت های بسیار زیادی در بخش های مختلف است که متاسفانه طی سال های متمادی فعال کردن بسیاری از این ظرفیت ها مورد غفلت قرار گرفته است، ظرفیت هایی که علاوه بر رونق تولید، در خروج استان از این وضعیت و کاهش رتبه بیکاری نیز نقش بسزایی خواهد داشت.
سالهاست که جوانان این دیار برای رهایی از کابوس بیکاری، راهی شهرهای دیگر می شوند تا برای کسب روزی حلال بتواند در شهرهای دیگر مشغول به کار شوند، این در حالیست که فعال کردن ظرفیت های نهفته می تواند شرایط کار و اشتغال را برای بسیاری از جوانان جویای کار فرا هم کرد.
طی سال های گذشته بخش زیادی از صنایع تولیدی در استان به صورت دومینووار تعطیل و نیمه تعطیل شدند، واحدهایی در تملک بانک قرار گرفتند و این روند نفس تولید را گرفت، جوان زیادی بیکار شدند و سایه شوم تعطیلی بر سر بسیاری از واحدهای صنعتی سایه افکند.
35 درصد اقتصاد استان وابسته به بخش صنعت است
در استان لرستان 97 درصد صنایع متوسط و کوچک هستند که 35 درصد اقتصاد استان وابسته به بخش صنعت است و درصد بالایی از مردم این استان به دلیل دارا بودن شرایط خاص آب و هوایی مشغول به کار کشاورزی می باشند.
بیش از هزار و 280 واحد صنعتی در استان وجود دارد که حدود هزار واحد فعال بوده و از این هزار واحد هم 730 واحد با بیش از 50 درصد و مابقی با کمتر از ظرفیت مشغول به فعالیت می باشند.
متاسفانه 198 واحد صنعتی در استان راکد است، همچنین در استان 18 شهرک صنعتی با مساحت هزار و 600 هکتار در شهرهای مختلف وجود دارد و بیش از 400 واحد صنعتی در این شهرک ها فعال هستند.
در مجموع حدود یک سوم واحدهای تولیدی در استان تعطیل و یا با نیمی از ظرفیت فعال هستند در حالی که سهم اشتغال در نظر گرفته برای استان 39 هزار نفر است، می طلبد تا با برنامه ریزی و احیای این واحدها، شرایط برای اشتغال فراهم گردد.
53 واحد صنعتی در شهرک صنعتی احیا شد
فرازد محمدی مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون با راه اندازی مجدد 53 واحد صنعتی برای 358 نفر اشتغال ایجاد و یا تثبیت شغل شده است که این اقدام گامی مهم در جهت تولید و اشتغال استان می باشد.
وی افزود: هم اکنون در شهرکها و نواحی صنعتی لرستان حدود 419 واحد صنعتی کوچک و متوسط مستقر هستند که حدود 129 مورد از آنها غیرفعال و راکد است و راهاندازی مجدد واحدهای غیرفعال از طریق واگذاری به سرمایهگذار جدید، تامین مالی، اخذ شریک سرمایهگذار، تامین مواد اولیه، اجاره به شرط تملیک، حل مشکلات اختلاف شرکا و غیره انجام شده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی لرستان گفت: تجربه سالهای گذشته در راهاندازی مجدد واحدهای غیرفعال نشان میدهد که در نیمه دوم سال، عملکرد بهتری در این حوزه اتفاق میافتد و امیدواریم این روند با تمهیدات اتخاذ شده و همکاری دستگاههای مرتبط بیش از پیش محقق شود.
محمدی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی برای احیا و ارتقای ظرفیت تولید در واحدهای تولیدی در دستور کار قرار دارد و هرساله تعدادی از واحدهای راکد به چرخه تولید برمی گردد که نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری، رونق تولید و اقتصاد دارد.
انتهای پیام /