سه‌شنبه 6 آذر 1403

اختصاص امتیاز به دانشگاه‌هایی که خوابگاه متأهلی می‌سازند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اختصاص امتیاز به دانشگاه‌هایی که خوابگاه متأهلی می‌سازند

تهران - ایرنا - رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اختصاص یک امتیاز به دانشگاه‌هایی که خوابگاه متأهلی می‌سازند، خبر داد.

ناصر مطیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی در خصوص احداث ساختمان های تملک دارایی با اولویت خوابگاه های متاهلی به دانشگاه ها ابلاغ و به آنها این اجازه داده شد که از وام بانکی برای ساخت خوابگاه متاهلی استفاده کنند.

وی درباره این بخشنامه گفت: اگر دانشگاه خوابگاه دانشجویی با اولویت خوابگاه متاهلی بسازد، فقط اصل وام به علاوه چهار درصد کارمزد را می پردازد.

مطیعی خاطرنشان کرد: بر اساس این تبصره، صندوق رفاه دانشجویانمابقی کارمزد وام ساخت خوابگاه های متاهلی را پرداخت می کند؛ در واقع تاکید بخشنامه بر استفاده دانشگاه ها از این ظرفیت و حل مشکلات خوابگاه های دانشجویی است.

رییس صندوق رفاه دانشجویان آماری از کمبود خوابگاه های متاهلی ارائه نداد و درباره این دلیل، تاکید کرد: جمعیت دانشجویی سیال است و ثابت نیست و مدام در حال جذب یا دانش آموختگی هستند؛ این جمعیت همراه با دانش آموختگان کاهش می یابد و فقط در مهرماه و بهمن ماه افزایش می یابد.

مشاور وزیر علوم افزود: عدد کمبود خوابگاه ها از تعداد متقاضی خوابگاه با ظرفیت خوابگاه های قابل استفاده به دست می آید؛ بنابراین، هر موقع تعداد دانشجویان خوابگاه ها کم می شود، ظرفیت خالی، کمبودها را جبران می کند.

به گزارش ایرنا، براساس بخشنامه ای که مطیعی به دانشگاه ها ابلاغ کرد، با توجه به ظرفیت ایجاد شده در بند الف تبصره 9 قانون بودجه سال 1399 مبنی بر اعطای مجوز دریافت تسهیلات بانکی توسط دانشگاه ها برای تکمیل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای خود با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاه های دانشجویی به ویژه خوابگاه های متاهلی در دستور کار دانشگاه ها قرار گرفت.

در پنج سال گذشته، ساخت خوابگاه های متاهلی تامین اعتبار نمی شد و تعداد این خوابگاه ها که قبلا در دست ساخت بود، کاهش یافت. امکان ساخت خوابگاه های متاهلی در تمام دانشگاه ها وجود ندارد و این خوابگاه ها فعلا در دانشگاه هایی که پروژه های در دست اجرا دارند، ساخته می شود؛ چرا که ساخت یک خوابگاه بین پنج تا 6 سال به طول می انجامد.

در زمان حاضر حدود هزار خوابگاه متاهلی، مجردی دخترانه و پسرانه در دانشگاه های کشور وجود دارد.

*س_برچسب‌ها_س*