جمعه 5 بهمن 1403

اختلاف قیمت گوشت در بالا و پایین شهر

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
اختلاف قیمت گوشت در بالا و پایین شهر

شنیده ها حکایت از آن دارد که قیمت گوشت در بالای شهر، با قیمت بالاتری نسبت به پایین شهر به فروش می رسد.

طبق گزارشات میدانی، گوشت قرمز در بالای شهر نسبت به مرکز و پایین شهر، قیمت بالاتری دارد.

قائم‌مقام وزیر کشاورزی در پاسخ به اینکه قیمت گوشت گوسفندی تا 700هزار تومان پیش رفته است، اظهار کرد: گوشت 700هزار تومانی برای فروشگاه‌های بالای‌شهر است و قیمت گوشت قرمز بین 600هزار تا 620هزار تومان است.

علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار، ازکاهش قیمت گوشت قرمز خبر داد و گفت: تولید گوشت قرمز در بهار سال آینده افزایش خواهد داشت و این افزایش عرضه به معنای بهبود قیمت‌ها خواهد بود. او در پاسخ به اینکه قیمت گوشت گوسفندی تا 700هزار تومان پیش رفته است، اظهار کرد: گوشت 700هزار تومانی برای فروشگاه‌های بالای‌شهر است و قیمت گوشت قرمز بین 600 هزار تا 620 هزار تومان است. پیمان‌پاک در ادامه خبر داد: واردات گوشت قرمز گرم از هفته گذشته افزایش پیدا کرده است، هرچند به دلیل تعطیلات کریسمس مدتی متوقف شده بود. معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: از نیمه دوم اسفند سال جاری گوشت دام پرواربندی‌شده تولید داخل هم به عرضه گوشت قرمز کشور اضافه می‌شود و همه اینها به کاهش قیمت این کالا می‌انجامد. بنابراین از نیمه دوم اسفند شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز خواهیم بود.

گرانی گوشت مربوط به واسطه‌هاست

در همین حال و در خبری دیگر رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران گفت: کمبودی در دام زنده نداریم و علت افزایش قیمت گوشت در بازار افزایش قیمت نهاده‌ها، فاصله زیاد بین تولید و مصرف و حضور واسطه هاست. بر اساس آخرین گزارش‌های مرکز آمار ایران در پاییز امسال تعداد 349هزار راس گوساله در دامداری‌های کشور متولد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 22درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد گاو و گوساله پروارشده در پاییز سال جاری 462هزار راس برآورد می‌شود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5درصد افزایش یافته است. سید احمد مقدسی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران، در پاسخ به این سوال که آیا افزایش 22درصدی تولید گوساله در پاییز امسال منجر به کاهش قیمت دام و گوشت در کشور خواهد شد یا خیر، گفت: کمبودی در دام سنگین نداریم که افزایش تولید، آن را جبران کند و افزایش قیمت دام و گوشت نیز به میزان تولید ارتباطی ندارد. یعنی کمبود دام منجر به افزایش قیمت نشده است. از طرفی فصل زایش گاو نیز در پاییز بوده و این امری طبیعی است. وی علت افزایش قیمت دام و گوشت را بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی و حضور واسطه‌ها عنوان کرد و گفت: قیمت جهانی نهاده‌ها بالا رفته است. قیمت ذرت علوفه‌ای، کنجاله سویا و یونجه افزایش یافته و 70درصد قیمت تمام‌شده شیر و گوشت نیز مربوط به نهاده‌هاست. چون نمی‌توانیم تاثیری در قیمت‌های جهانی داشته باشیم در نتیجه دولت باید با دامداران همراهی کند. مقدسی تصریح کرد: از طرفی فاصله بین تولید تا مصرف بسیار زیاد است و واسطه‌ها در این بین قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی گاوداران اضافه کرد: هر کیلو دام زنده سنگین برای دامداران 220هزار تومان است و در نتیجه گوشت گوساله نباید بیش از 490 تا 500هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد.