ادامه کابوس های اقتصاد اروپا در سال 2025
این عوامل تأثیر منفی زیادی بر عملکرد بازارها، به ویژه در بخشهای خودروسازی و بانکداری خواهند داشت.
طی سال گذشته، بازارهای سهام اروپا، بهخصوص در مقایسه با والاستریت، عملکرد ضعیفتری داشتهاند. نبود فناوریهای پیشرفته، بیثباتی سیاسی، رکود اقتصادی چین و تنشهای ژئوپلیتیک از عوامل کلیدی این روند بودهاند.
چالشهای کنونی احتمالاً در سال 2025 تداوم خواهند داشت، به ویژه با وجود دو اتفاق مهم جهانی یعنی ریاستجمهوری ترامپ و مسیر رشد اقتصادی چین.
بر اساس این گزارش، در داخل اروپا، بحرانهای سیاسی آلمان و فرانسه همچنان فضای منفی بر بازارها ایجاد خواهد کرد.
چشمانداز اقتصادی اروپا ارتباطی مستقیم با بازارهای جهانی دارد، چرا که بسیاری از شرکتهای اروپایی بخش زیادی از درآمد خود را از بازارهای بینالمللی کسب میکنند. در این میان، تعرفههای پیشنهادی ترامپ نگرانی بزرگی محسوب میشود، بهخصوص برای اقتصاد بزرگ آلمان.
ترامپ در کمپین انتخاباتی خود تهدید کرده بود که علیه تولیدکنندگان خودروی آلمانی تعرفههایی اعمال خواهد کرد، مگر اینکه تولیدات خود را به خاک آمریکا منتقل کنند. وی تعرفهها را «یکی از زیباترین کلمات» توصیف کرده و اعلام کرد: میخواهم کارخانههایشان اینجا ساخته شود.
ماه گذشته، وی اعلام کرد تعرفههای 25 درصدی جدیدی را علیه کانادا و مکزیک و همچنین 10 درصد اضافی علیه چین وضع خواهد کرد که از ژانویه اعمال میشوند.
هرچند هنوز تعرفهای مشخص برای منطقه یورو اعلام نشده، اما اعلام این خبر باعث فروش گسترده سهام خودروسازان اروپایی شد و آسیبپذیری آنان را در مقابل تحولات تجارت جهانی نشان داد.
در صورت اعمال تعرفههای آمریکا روی کالاهای اروپایی، بخش خودروسازی این قاره میتواند یکی از آسیبپذیرترین بخشها باشد. این صنعت، که از جنگ طولانیمدت در اوکراین و تقاضای ضعیف چین رنج میبرد، با رکودی عمیق روبرو است.
شاخص صنایع و قطعات خودرو Euro Stoxx طی سال جاری میلادی 13 درصد کاهش یافته است که آن را به یکی از بدترین عملکردها در میان شاخصهای اروپایی تبدیل میکند. سهام خودروسازان آلمانی همچون مرسدس - بنز، پورشه، فولکسواگن و بیامو نیز طی سال جاری 13 تا 25 درصد افت داشتهاند.