شنبه 3 آذر 1403

ارائه خدمات الکترونیک قضایی سیار در 20 استان و 50 شهر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ارائه خدمات الکترونیک قضایی سیار در 20 استان و 50 شهر

مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: اکنون در 50 شهر از 20 استان کشور و بیش از 180 دفتر، خدمات الکترونیک قضایی سیار ارائه می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سلطانی؛ مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در چهارمین نشست هم‌اندیشی نمایندگان دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اظهار کرد: آنچه در کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اتفاق می‌افتد، حاصل کار گروهیِ اعضای هیئت مدیره و اعتماد و اطمینان ریاست مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه است.

وی به تشکیل کارگروه‌های تخصصی ایده‌پردازی اشاره کرد و افزود: در این دوره از نشست هم‌اندیشی نمایندگان استانی، کارگروه‌های تخصصی و کارشناسی تشکیل و از دو هفته قبل در فضای مجازی فعال شدند؛ همچنین از روز گذشته نیز این کارگروه‌ها به فعالیت خود ادامه دادند و حاصل اقدامات آنها با حضور کارشناسان کانون جمع‌بندی شد که در همین جلسه نتایج آن توسط دبیر هر کارگروه ارائه خواهد شد.

سامانه "تنظیم" برای انتخاب دفتر خدمات الکترونیک قضایی در تهران راه‌اندازی شد

سلطانی در تشریح عملکرد کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به ارائه خدمات سیار اشاره کرد و گفت: در پایان سال 1402 خدمات سیار تنها در 15 دفتر در تهران ارائه می‌شد اما با فراخوان کانون در سه ماه اخیر، اکنون در 50 شهر از 20 استان و بیش از 180 دفتر خدمات سیار ارائه می‌شود.

مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اضافه کرد: تاکنون بیش از 3000 نوع خدمت به صورت خدمات سیار ارائه شده است.

وی همچنین به مقوله آموزش نیز اشاره کرد و گفت: آموزش کاربران در تکریم ارباب رجوع و ارتقای کیفیت خدمات در دفاتر نقش بسزایی دارد؛ بنابراین با عنایت به نامه معاون خدمات الکترونیک قضایی مافا قوه قضاییه در خصوص آموزش کاربران غیرحقوقی، اکنون این آموزش برقرار شده است و بیش از 2000 کاربر در سراسر کشور به صورت غیرحضوری از آموزش بهره‌مند هستند و پس از پایان دوره آزمون جامع برگزار و در برنامه‌های آتی نیز سایر آموزش‌های ضمن خدمتِ مقتضی در دستور کار قرار دارد.

سلطانی در ادامه با اشاره به اینکه اصلاح اساسنامه در مصوبه هیئت مدیره قرار گرفته است، اظهار داشت: این مورد در دست بررسی است و ان‌شاءالله با کار کارشناسی موارد اصلاحی اعمال خواهد شد.

وی در خصوص بازنگری وظایف نمایندگان استانی گفت: به جهت به‌روزرسانی شیوه‌نامه از منظر انتظارات کانون و اقدامات نمایندگان، هیئت مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی این مهم را در دستور کار قرار دهند.

مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تصریح کرد: انتظار هیئت مدیره این است که دستورالعمل‌های ابلاغیِ صادر شده از کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و سایر مراجع ذیصلاح، درصدد هماهنگی بیشتر مدیران دفاتر باشد و همانگونه که تاکنون نمایندگان دفاتر پشتیبان کانون بوده‌اند، از این پس نیز همین‌گونه عمل کنند و در واقع از سویی نماینده مدیران دفاتر و از سوی دیگر همراه کانون باشند.

وی درباره اقدامات کانون در سامانه «تسهیم» سهام عدالت متوفیان اظهار داشت: کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سال 1402 درصدد خدمت‌رسانی در این عرصه برآمد و در 28 اسفند سال گذشته، فعالیت در این سامانه غیر فعال شد.

سلطانی افزود: به‌منظور احیای حقوق عامه و با هدف تعیین تکلیف سهام وراث متوفیان، خدمت جدیدی تحت عنوان «تسهیم» به سبد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی افزوده شد؛ به جهت تبادل مالی میان کانون و دفاتر در این خدمت، برخی از دفاتر از کانون بدهکار و بستانکار شدند که با تدابیر صورت گرفته در هیئت مدیره، برای بیش از 80 درصد از دفاتر، تسویه حساب مالی صورت گرفته و مابقی نیز در دست اقدام است.

وی با اشاره به مصوبه سال گذشته هیئت مدیره مبنی بر استقرار وکلا در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای ارائه خدمت مشورت و مشاوره حقوقی به مردم گفت: جلسات متعددی با کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار و مقرر شد تا یک ماه این طرح به صورت آزمایشی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در تهران اجرا و پس از اخذ بازخورد، برنامه‌ریزی بعدی برای چگونگی اجرای این طرح انجام شود.