پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ارائه خدمات جهادی در مناطقی که دفاتر خدمات قضایی وجود ندارد / ایجاد بانک مجرمان متواری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ارائه خدمات جهادی در مناطقی که دفاتر خدمات قضایی وجود ندارد / ایجاد بانک مجرمان متواری

کاظمی فرد با اشاره به اینکه در مناطقی که دفاتر خدمات قضایی وجود ندارد، خدمات جهادی ارائه می‌شود گفت: اکنون به‌صورت آزمایشی این خدمات در استان کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در شورای عالی قضایی استان مرکزی گفت: پنجره واحد خدمات قضایی بر اساس قانون بودجه 1401 ایجادشده و همه دستگاه‌های اجرایی موظف به راه‌اندازی آن هستند و این قوه طبق نظر وزارت فناوری و اطلاعات در 2 ماه اخیر دومین دستگاه پُرتعامل در کشور با سایر دستگاه‌ها شناخته‌شده است.

کاظمی فرد اظهار کرد: دستگاه قوه قضایه تکلیف داشت که تا پایان تیرماه پنجره واحد راه‌اندازی کند که قبل از تاریخ در هفته قوه با 20 خدمت راه‌اندازی شد و اکنون به 24 خدمت افزایش‌یافته است.

تحول در حوزه فناوری اطلاعات یکی از محورهای قضایی است

وی ادامه داد: یکی از محورهای قضایی، تحول در حوزه فناوری اطلاعات است که پایه و اساس حرکت قوه قضاییه برای این مهم شکل‌گرفته است تا بتواند تحول را از طریق فناوری اطلاعات انجام دهد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در فضاهایی که قوه قضاییه با محدودیت منابع مالی و انسانی مواجه است با هزینه کمتر می‌توان ارائه خدمات را انجام داد، مثل دادرسی الکترونیکی که خدمات در بستر هوشمند سازی انجام می‌شود.

کاظمی فرد افزود: استفاده از پابند الکترونیکی نیز یکی از بخش‌هایی است که از فناوری اطلاعات استفاده‌شده و در این مهم قوه قضاییه با جدیت می‌کوشد از این بستر در سراسر کشور استفاده کند.

وی یادآور شد: برای رسیدن به بستر الکترونیکی شدن، لازم است پایه و زیرساخت لازم تأمین شود تا هم قضات، کارمندان و درنتیجه مردم از این خدمات بهره‌مند و رضایت ارباب‌رجوع فراهم شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: اکنون با استفاده از فناوری اطلاعات 92 درصد اعزام بدرقه زندانیان به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و این مهم منجر به امنیت بیشتر، افزایش کرامت و کاهش هزینه را به دنبال دارد.

کاظمی فرد گفت: رسیدگی به پرونده‌های داخلی و خارجی در بستر فناوری اطلاعات منجر به کاهش فرایند دادرسی و کم شدن فاصله و حفظ حقوق می‌شود.

تلاش شده از بستر الکترونیکی در ارائه خدمات در این قوه بیشتر استفاده شود

وی ادامه داد: تلاش شده از بستر الکترونیکی در ارائه خدمات در این قوه بیشتر استفاده شود و در این راستا از ابزار جدید به نام سابقه یابی خودکار بهره گرفته‌شده است که در تمام پرونده‌ها، سوابق، محکومیت و شکوائیه برای قاضی قابل استناد است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: برای استفاده از تکنولوژی برخط همچنین از ظرفیت 12 شرکت استفاده شد که در نهایت شرکت هایی توانستند با قوه همکاری کنند که دقت لازم از نظر واژگان حقوقی را برخوردار بودند.

کاظمی فرد افزود: الکترونیکی شدن تمام پرونده ها از مباحث جدی قوه قضاییه است که پهنای باند به عنوان چالش در این بخش مطرح است تا زیرساخت ها توسعه یابد و بتوان از این ظرفیت نیز استفاده شود.

بانک مجرمان متواری ایجاد شده است

وی گفت: بر اساس سند تحول در قوه قضاییه، بانک مجرمان متواری ایجادشده است و نیز با این سامانه کنترل تردد و شاهدان حرفه‌ای نیز برای دادگاه قابل استناد است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اظهار کرد: اکنون 2 خدمت استشهادی الکترونیکی نیز در دفاتر خدمات در راستای الکترونیکی شدن خدمات نیز انجام می‌شود.

ارائه خدمات جهادی در مناطقی که نمایندگی قوه قضاییه وجود ندارد

کاظمی فرد با اشاره به اینکه در مناطقی که دفاتر خدمات قضایی وجود ندارد، خدمات جهادی ارائه می‌شود گفت: اکنون به‌صورت آزمایشی این خدمات در استان کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.

انتهای پیام /