سه‌شنبه 6 آذر 1403

ارائه مجوز احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی تسهیل می شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ارائه مجوز احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی تسهیل می شود

اعضای شورای شهر پایتخت با طرح تسهیل ارائه مجوز احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و ارزشمند تهران موافقت کردند.

اعضای شورای شهر پایتخت با طرح تسهیل ارائه مجوز احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و ارزشمند تهران موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح ارائه تسهیلات و مجوز بهره برداری از اماکن ثبت شده و ثبت نشده ارزشمند و تاریخی تهران در جلسه امروز شورای شهر بررسی شد.

حجت نظری در این باره گفت: آنچه فعلا اهمیت دارد هویت جمعی شهر تهران و حفظ آن است. این لایحه قدری دیر رسید و مجبور به ارائه طرح مجزا شدیم. لذا توافق کردیم تا بر روی یک متن واحد توافق داشته باشیم.

وی افزود: بخش خصوصی و دولتی در سال‌های گذشته برای حفظ بناهای تاریخی تلاش کردند و امروز شورا می‌خواهد این امر را قانونی کند و دریافت پروانه مرمت را سامان بخشد به علاوه باید برای مالکان این املاک مشوق ایجاد کنیم.

نظری تأکید کرد: یکی از این مشوق‌ها تقویت مشارکت فرهنگ و تقویت اقتصاد فرهنگ است.

سپس احمد مسجد جامعی گفت: احیای خانه‌های قدیمی بدون این مصوبه در حال انجام است اما در اینجا موضع شهرداری بسیار ضعیف است. در واقع در این لایحه نماینده شهرداری به عنوان ناظر تعیین شده و حتی نیاز به نام آوردن از نماینده ارگان‌ها نیست. بسیاری از بناهای تاریخی در حال حاضر با حمایت شهرداری احیا شده است و با این لایحه از شهرداری سلب صلاحیت می‌کند و این لایحه توهین آمیز است.

سپس علی اعطا در موافقت با ابن لایحه گفت: این کار باید زودتر انجام می‌شد و کمابیش نیز در سطح شهر در حال انجام است اما چون قائده خاصی ندارد، متقاضیان باید مسیر سختی را طی کنند.

وی افزود: بسیاری از این بناهای تاریخی می‌تواند در جهت حفظ معماری با ارزش دوره جدید حفظ شود و این مصوبه می‌تواند این امر را تسهیل بخشد. یک سو تفاهم در اینجا ایجاد شده و تصور می‌شود که بناهای تاریخی باید برای مصارف فرهنگی و هنری استفاده شد. اما اینگونه نیست.

سخنگوی شورای شهر بیان کرد: برخی نکات در متن است که کم دقتی در متن نهایی است که در پیشنهادات آن را مطرح خواهم کرد.

در نهایت کلیات این لایحه با 18 رأی موافق به تصویب رسید.

در ادامه نظری گفت: وقتی درباره ملک ثبت شده صحبت می‌کنیم، نمی‌توان نمای آن را تغییر داد بلکه میراث فرهنگی تاکید بر حفظ بنا دارد. لذا این دغدغه‌ای که برخی دارند مبنی بر اینکه این لایحه از بهره برداری از املاک تاریخی جلوگیری می‌کند درست نیست.

وی افزود: ما به دنبال تسهیل کار هستیم و عمده دغدغه مردم در بهره برداری است نه در مرمت.

در ادامه سالاری در توضیح برخی ابهامات گفت: شورا در راستای تشویق به مرمت و احیای بناهای تاریخی ارزشمند عوارضی دریافت نمی‌کند و پروانه دائم هم نمی‌دهد که فرد تغییر کاربری بدهد و سپس ملک را بفروشد. این مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

در ادامه اعطا در واکنش به عدم توجه شورا به مخالفت‌های وی گفت: این موضوع گویا قبلا تصویب شده و مخالفت ما تأثیری ندارد.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر در واکنش به سخنان اعطا گفت: سخنان شما توهین آمیز است.

سپس اعطا ادامه داد: اگر بعدا با انبوه بناهای ثبتی که در حال خروج از روند ثبت املاک ارزشمند هستند، مواجه شدیم بدانیم که این امر نتیجه مصوبه‌ای است که در جلسات آخر شورا و به صورت فوری به تصویب رسید. مانند برخی دیگر از مصوبات شورا که به صورت فوری به تصویب رسید.