دوشنبه 5 آذر 1403

اراک می‌تواند پیشران توسعه در استان مرکزی باشد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اراک می‌تواند پیشران توسعه در استان مرکزی باشد

رییس شورای شهر اراک گفت: اراک می تواند پیشران توسعه در ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی، سیاسی، هنری و... در استان مرکزی باشد.

مرتضی سورانه 22 مهرماه در نشست مطبوعاتی به مناسبت 28 مهرماه روز اراک بیان کرد: خاستگاه این نامگذاری در واقع شورای شهر بوده است تا یک میعاد محلی برای اراکی ها ایجاد شود و در واقع حس مشارکت و همدلی را ایجاد کند.

وی با تاکید بر اینکه اراک مهد مفاخر است به طوری که یک چهارم فرهیختگان کشور از اراک و خطه موسوم به اراک برخاسته اند، افزود: اراک می تواند پیشران توسعه در ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی، سیاسی، هنری و... باشد و مدیران شهر و استان مرکزی نیز باید به این جایگاه واقف باشند.

سورانه تصریح کرد: نامگذاری روزی به نام اراک می تواند به توسعه استان کمک کند. سال گذشته مسئله ایجاد هماهنگی بین شهرهای مختلف استان مطرح شد و برخی از خیابان های شهر اراک به نام شهرهای ساوه، دلیجان، محلات، شازند و خمین نامگذاری شد و این اتفاق در واقع برای همگرایی به عنوان اصل مهم پیشرفت و توسعه انجام گرفت.

وی بیان کرد: روز اراک روزی برای برشمردن داشته ها و سرمایه هاست و حداقل 15 شاخص برای انتخاب این روز مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت 28 مهرماه روز به صدارت رسیدن امیرکبیر به عنوان روز اراک انتخاب شد چراکه در واقع این روز، روز احترام به شایسته گزینی است.

رییس شورای شهر اراک افزود: هدف از نامگذاری یک روز در تقویم به نام اراک، گسترش تعلق خاطر مردم به شهر و هویت یابی است و برنامه های تعریف شده برای این روز به منظور آشکارسازی این هویت پیش بینی شده است.

سورانه در خصوص نامگذاری یک خیابان به نام استاد شجریان در اراک افزود: استاد شجریان برای ایرانیان باقی خواهد ماند و انجمن موسیقی پیشنهاد نامگذاری را داده است. قطعا در شورای شهر این نامگذاری پیگیری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اراک با بیان اینکه نامگذاری روز اراک از افتخارات شورای پنجم شهر اراک محسوب می شود، گفت: این نامگذاری به منظور افزایش حس تعلق و ایجاد تحرک و پویایی در اراک با محوریت مزیت های تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی انجام گرفت و ایجاد خانه فرهنگ، خانه هنرمندان و خانه جوان به جهت تبیین فرهنگ اراک و شناساندن این شهر از جمله اقدامات انجام شده در راستای تحقق اهداف این نامگذاری است.

فرزانه رحمتی بزرگترین معضل هدردهنده منابع و عامل عدم بهره وری مناسب را عملکرد جزیره ای نهادهای متولی فرهنگ دانست و گفت: جلسات زیادی توسط دبیرخانه روز اراک با حضور روابط عمومی ادارات به جهت جلب مشارکت ها برگزار شده است چراکه روز اراک مختص شورای شهر و شهرداری نیست و باید همه نسبت به این روز دغدغه داشته باشند که قطعا عملکرد جزیره ای را به حداقل می رساند.

وی تصریح کرد: اراک به توسعه منطقی و اساسی نمی رسد مگر اینکه توسعه براساس مزیت های شهر در مرکز این شهر انجام گیرد، تلاش شورا همواره بر ساماندهی مرکز شهر و پیاده راه سازی این منطقه و کاهش غلبه خودرومحوری هستیم.

در این نشست مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک بیان کرد: برنامه های روز اراک به جهت حفظ سلامت مردم به صورت مجازی برگزار می شود. تنها مراسم بزرگداشت این روز، نواختن زنگ اراک و گلباران قبور شهدا با حضور مدیران است.

حمید کربلایی حسنی تهیه کلیپ معرفی اراک، جاذبه ها و مفاخر این شهر و نشر در فضای مجازی، برگزاری اختتامیه دو جشنواره داستان و شعر، رونمایی از کتاب های این جشنواره، رونمایی از ششمین جشنواره کاریکاتور، برگزاری نمایشگاه عکس و پوستر و جشنواره ورزشی در 30 ایستگاه ورزش صبحگاهی و عصرگاهی را از دیگر برنامه های روز اراک برشمرد.

وی افزود: در این روز بهره برداری از دو زمین چمن بازسازی شده با اعتبار 500 میلیون تومان، رونمایی از بانک اطلاعاتی هنرمندان و سند چشم انداز 20 ساله شهر اراک و افتتاح زمین چمن پارک کلاله انجام می شود.

انتهای پیام