چهارشنبه 30 آبان 1403

اربعین و جاودانگی نهضت حسینی / قیامی که ماندگار شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اربعین و جاودانگی نهضت حسینی / قیامی که ماندگار شد

بزرگترین مکتب تاریخ، مکتب عاشورا است که سیدالشهدا (ع) با خون خود مسیر آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم را ترسیم کرد و این راه تا به امروز امتداد یافته و ریشه های درخت آزادگی در سراسر دنیا گسترده شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، از عاشورا تا اربعین چهل روز فاصله است، از همان روزی که امام حسین (ع) در راه احیای اسلام و امر به معروف و نهی از منکر جان خود را تقدیم کرد، چهل روز از آتش زدن خیمه ها و اسارت خاندان امام حسین (ع) می گذرد.

بزرگترین مکتب تاریخ، مکتب عاشورا است که سیدالشهدا (ع) با خون خود مسیر آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم را ترسیم کرد و این راه تا به امروز امتداد یافته و ریشه های درخت آزادگی در سراسر دنیا گسترده شده است.

بعد از ظهر عاشورا، کاروان اسرا به سمت کوفه هدایت شدند، اگر چه دشمنان تصور دیگری از به شهادت رساندن امام حسین (ع) و یارانش داشتند ولی خطابه های حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) سبب ماندگاری حماسه عاشورا شد تا جایی که امروز بعد از گذشت 1400 سال، عشق به موالا شعله ورترشده و در ایام اربعین سیل عاشقان روانه این سفر می شود.

در مسیر بهشت

امام حسن عسگری (ع) فرمودند که یکی از نشانه های مومن زیارت امام حسین در روز اربعین است و حالا 40 روز بعد از شهادت سید الشهدا (ع) دلدادگان حسینی قدم در مسیری می نهند که سراسر عاشقی است، مسیری که به بهشت می رود.

بعد از اینکه کاروان اسرا وارد کوفه شدند، ترتیب جشنی در کاخ عبیداله داده شد تا به دیده خودشان بتوانند کاروان را تحقیر کنند اما خطبه های حضرت زینب (س) و روشنگری که توسط ایشان و امام سجاد (ع) صورت گرفت، دشمنان را رسوا کرد به طوری که روز به روز که می گذشت عظمت پوشالی دشمن فرو می ریخت.

براستی که کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود، جمله ای است که یه دنیا معنا در آن نهفته شده چرا که دشمنان سعی داشتند تا واقعه کربلا و عاشورا به به گونه ای تحریف کنند تا بتوانند این حادثه را در افکار رو به فراموشی سوق دهند ولی خطبه های حضرت زینب (س) با آن عظمت سبب شد تا قیام عاشورا به درستی و واقعی نسل به نسل و سینه به سینه بچرخد و هر ساله ارادتمندان بیشتری گرد وجود امام حسین (ع) می چرخند.

اربعین مکتبی تربیتی در بُعد فردی و اجتماعی است

حجت الاسلام علی رمضانی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: در اربعین شهادت امام حسین (ع) کاروان اسراء از شام به کربلا رسیدند و همین آغازگر حرکت بزرگ اربعین شد که امروز کانونی برای اتحاد جهان اسلام شده است.

وی افزود: ماندگاری قیام عاشورا در ایستادگی و مقابله با ظلم بود و با تاسی از همین مکتب، کشورهای زیادی این قیام را الگو قرار داده و ابعاد مختلف حماسه عاشورا روز به روز گسترده تر می شود و در دنیا فراگیرتر شده تا جایی که نشانگر آماده بودن برای ظهور است.

کارشناس دینی با اشاره به زیارت اربعین گفت: سالهاست که جمعیت کثیری از مردم کشور ایران و کشورهای دیگر راهی سفر اربعین می شوند که اولین اثر حضور در این سفر، اثر فردی است که سبب خودسازی می شود و باید تلاش کنیم تا رفتار و گفتارمان مانند امام حسین (ع) باشد، اما در بعد اجتماعی در واقع اتحاد را نشان می دهد که این اتحاد در جهان بی نظیر است.

حجت الاسلام رمضانی تصریح کرد: اگر می خواهیم حسینی باشیم باید حسینی رفتار کنیم، باید حسینی برای دفاع از ارزشهای دینی تلاش کنیم و با تاسی از امام حسین (ع) در این مسیر حرکت کنیم.

وی بیان کرد: در مراسم پیاده روی اربعین مردم به صورت خودجوش شرکت می کنند، نذر می کنند، موکب برپا می شود و از زائران در این مسیر پذیرایی می شود که این اقدام در دنیا نظیر ندارد، در این مراسم قلوب مسلمانان متحد می شود که اینگونه باشکوه یک پیاده روی را به یاد پیاده روی کاروان اسراء برگزار کنند.

کارشناس دینی خاطر نشان کرد: مکتب عاشورا و کربلا درس های زیادی برای بشریت دارد و می توان از هر اقدام و لحظه این حماسه بزرگ درس گرفت، درسی که به آزادگی، ایستادگی، سعادت و مقابله با کفر می انجامد.

انتهای پیام /

اربعین و جاودانگی نهضت حسینی / قیامی که ماندگار شد 2
اربعین و جاودانگی نهضت حسینی / قیامی که ماندگار شد 3