ارتقای بهره وری به جای افزایش سطح زیر کشت در دستور کار است / برش استانی الگوی کشت به زودی ابلاغ می شود
صفری گفت: سال گذشته 225 هزار هکتار در استان مرکزی زیر کشت پاییزه بوده که هدف ما این است تا با توجه به محدودیت منابع آبی که داریم امسال سطح زیر کشت از این حد بالاتر نباشد و بیشتر بر روی افزایش بهره روی و ارتقای عملکرد متمرکز باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به تداوم عملیات کاشت محصولات پاییزه در استان اظهار داشت: گندم، جو و کلزا عمده محصولات در کشت پاییزه استان مرکزی هستند و با توجه به آغاز عملیات کاشت از چندی قبل تأمین بذر موردنیاز کشاورزان انجامشده و توزیع کود نیز بهصورت الکترونیک در سطح استان صورت میگیرد.
وی افزود: سال گذشته 225 هزار هکتار در استان مرکزی زیر کشت پاییزه بوده که هدف ما این است تا با توجه به محدودیت منابع آبی که داریم امسال سطح زیر کشت از این حد بالاتر نباشد و بر روی افزایش بهره روی و ارتقای عملکرد متمرکز باشیم.
صفری تأکید کرد: شرایط کشت پاییزه به ویژه در کشت دیم و همچنین میزان عملکرد بسیار وابسته به شرایط آب و هوایی است که امسال متأسفانه پیشبینیهای هواشناسی تاکنون وضعیت خوبی را به لحاظ بارشی نشان نمیدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین ادامه داد: طرح جهش تولید دی مزارها سال گذشته در 60 هزار هکتار از اراضی دیم استان اجرا شد و افزایش عملکرد 30 درصدی به ثبت رسید که امسال به 120 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص بحث بیمه محصولات کشاورزی با توجه به شرایط خشکسالی در سنوات اخیر گفت: در حوزه بیمه کشاورزی با مشکلات ساختاری مواجه هستیم و متأسفانه غرامت سال گذشته هنوز پرداختنشده که این موضوع باعث میشود کشاورزان استقبال کمی داشته باشند هرچند کارشناسان جهاد کشاورزی همواره به کشاورزان توصیه میکنند تا نسبت به بیمه کشت خود اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه 1401 وزارت جهاد کشاورزی موظف بوده الگوی کشت را تا شهریور امسال ابلاغ کند، الگوی کشت نیز توسط مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی تدوین و تنظیمشده و پس از رونمایی با حضور مسئولین عالی کشور برش استانی آن به استانها ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام /