ارتقای رفاه کارگران با اصلاح چند ماده قانونی و اجرای برنامههای ایمنی
معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دیدار کارگران با رهبری در هفته ملی کار و کارگر خبرداد.
محمد چکشیان معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیش از 15 میلیون کارگر در کشور داریم، درباره برنامههای هفته کار و کارگر گفت: اطلاعرسانی درباره برنامه هفته کارگر، امسال از 8 ماه قبل و با انجام فراخوان و ارسال پیامک برای بیش از هشت میلیون کارگر آغاز شد تا افراد بتوانند با شرکت در جشنواره کارگری امتنان، توانایی خود را نشان دهند و افراد منتخب مشخص شود. با برگزاری همین جشنواره توانستیم 120 هزار کارگر مبتکر و نخبه را شناسایی کنیم.
وی افزود: در اختتامیه این جشنواره که 11 اردیبهشتماه و همزمان با روز ملی کارگر برگزار خواهد شد از 26 کارگر برگزیده در حضور رئیسجمهور تقدیر میشود.
چکشیان گفت: در این هفته چند برنامه کلان داریم که در سطح ملی انجام میشود. مهمترین آن دیدار بیش از دوهزار کارگر با رهبر معظم انقلاب است. بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین از کارخانجات و واحدهای تولیدی، اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به برخی از واحدهای تولیدی و مراسم تجلیل از بانوان کارگر در روز نهم اردیبهشت از دیگر برنامههاست.
معاون فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شعار هفته کارگر گفت: «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» را همراستا با شعار سال رهبری انتخاب کردیم، چرا که هیچ برنامهای بدون مشارکت قوی مردم به سرانجام نخواهد رسید. همچنین پویشی تحت عنوان «پای کار ایرانیم» ایجاد شده است تا بتوانیم پاسداشتی از جامعه کارگری که ستون فقرات کشور هستند، داشته باشیم.
وی درخصوص برگزاری نشستهای تخصصی برای حل مشکلات و دغدغههای جامعه کارگری گفت: در این هفته وزیر تعاون، کار و رفاهاجتماعی، جلسهای با انجمنهای کارگری خواهد داشت تا راهکارهای رفع مشکلات جامعه کارگری مورد بررسی قرار گیرد.
کاهش 40 درصدی حوادث کار در سال گذشته
معاون فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ترویج و ارتقای فرهنگ کار به منظور کاهش حوادث کاری و صیانت از نیروی کار گفت: وزارت کار برای حفاظت از نیروی کار و تولید، «قرارگاه ایمنی و بهداشت کار» را ذیل معاونت کار تشکیل داد تا با آموزش ایمنی به کارگران و کارفرمایان زمینه کاهش حوادث کاری را ایجاد کند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 40 درصد حوادث کار کاهش یافت، به تشکیل اردوهایی برای آموزش فرهنگ کار به دانشآموزان خبرداد و گفت: در حوزه گسترش فرهنگ کار بیش از 8400 نفرساعت اردوی ترویجی برای دانشآموزان دبیرستانی طی سال گذشته اجرا کردیم. همچنین از فیلمهای دارای مضمون کارگری در چهارچوب یک جشنواره تقدیر کردیم و این جشنواره را به حوزه کتاب نیز تسری دادیم.
ایجاد سههزار خانه بهداشت در دولت سیزدهم
معاون وزیر تعاون در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار «ایران» مبنی بر جلوگیری از آسیبهای اجتماعی کارگران اظهارداشت: برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی در کارگران و خانوادههای آنها با مشارکت وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی، خانههای بهداشت کارگری را ایجاد کردیم.
درحال حاضر 10 هزار ایستگاه بهگر، خانه بهداشت و مرکز بهداشت در سراسر کارخانههای کشور داریم که 3 هزار مرکز در دولت سیزدهم ایجاد شده است. این مراکز در حوزه روانشناختی، آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد به صورت قوی ظاهر شدهاند.
اجرای دو ماده حمایتی از قانون جوانی جمعیت
رئیس ستاد برگزاری گرامیداشت هفته کار با اشاره به اولین رویداد ورزشی جامعه کارگری گفت: اولین لیگ سراسری تنیس روی میز کارگران برای نخستین بار، امسال برگزار خواهد شد و در سطح بازیهای ملی و بزرگ در کشور فعالیت خواهندکرد. همچنین در نظر داریم که مجموعههای ورزشی - خدماتی را به کارگرانی که در دهک یک تا 5 قرار دارند، اختصاص دهیم.
معاون وزیر رفاه با اشاره به اقدامات این معاونت درخصوص قانون جوانی جمعیت اظهارداشت: به همت دولت سیزدهم، دو ماده 21 و 24 این قانون که کمتر به آن پرداخته شده بود، اجرایی شد. ماده 21 قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که مربوط به بیمه زنان خانهدار دارای سه فرزند و بیشتر است، اسفندماه سال گذشته با همکاری صندوق بیمه عشایر و روستایی به ثمر نشست و ماده 24 این قانون که با طرح یسنا به بحث امنیت غذایی مادران و کودکان پرداخته است، با همکاری معاونت رفاه وزارتخانه اجرایی شد تا دولت در قالب این قانون از امنیت غذایی مادران باردار، شیرده و کودکان زیر 2 سال حمایت خاص انجام دهد.
اصلاح قوانین کار با هدف رفاه کارگران
در ادامه این نشست خبری، هادی بهداد مدیرکل آسیبهای اجتماعی وزارت کار، با اشاره به اصلاح دو قانون کار در هفته کارگر گفت: اولین مورد، اصلاح ماده 86 قانون تأمین اجتماعی است. این ماده مربوط به موضوع کاهش اتصال روزهای پرداخت حق بیمه برای برقراری حق اولاد است؛ در گذشته کارگران باید 720 روز بیمهپردازی میکردند تا مشمول حق اولاد میشدند، اما در پیشنهاد جدید تعداد این روزها به 30 روز کاهش پیدا کرده است. یعنی اگر فردی یک ماه سابقه بیمهپردازی داشته باشد، مشمول حق اولاد خواهد شد که این موضوع در دولت به تصویب رسیده است و اکنون در کمیسیونهای مجلس درحال بررسی است. مورد دوم اصلاح ماده 27 قانون کار است که پیشنهاد شده است حمایتهایی از زنان کارگر صورت گیرد تا به خاطر ازدواج و فرزندآوری از کار اخراج نشوند. این موضوع هم در هیأت دولت مطرح شده است و بزودی نتیجه آن اعلام خواهد شد.
روزنامه ایران
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون