ارتقای کیفیت آب شرب سنندج خط قرمزی برای متولیان حوزه آب
طعم و کیفیت بد آب شرب سنندج داد شهروندان سنندجی را به هوا برده و شهروندان را دست به دامن چشمهها و آبهای طبیعی کرده است
تداوم این نارضایتیها سبب جاری شدن آب سد آزاد سنندج به تصفیهخانه شد، تا شهروندان سنندجی بتوانند از آب گوارای سد آزاد به جای سدقشلاق بهرمند شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان گفت: ارتقای کیفیت آب مهمترین وظیفه و خط قرمز متولیان تامین آب شرب سالم به شهروندان است و باید بصورت اولویت در دستور کار قرار گیرد.
کامران خرم در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه تامین آب سالم و پایش و کنترل بهداشت آب شرب از وظایف ذاتی شرکت آب و فاضلاب استان است، اظهار داشت: نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی از زمان آبگیری تا محل مصرف بر عهده وزارت بهداشت میباشد و این وظیفه در استانها به معاونت بهداشتی دانشگاهها علوم پزشکی محول گردیده است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت ارتقای کیفیت آب شرب شهر سنندج، گفت: کلیه متولیان تامین آب شرب سالم اعم از شرکت آب و فاضلاب استان، اداره کل شیلات، اداره کل حفاظت محیط زیست، شرکت آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و دیگر ارگانهای استان که بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در این امر دخیل هستند باید تمام تلاش خود را در این راستا بکار گیرند تا ضمن برخورداری مردم شهر سنندج از آب شرب پایدار، کیفیت آن نیز ارتقاء یابد.
خرم با اشاره به اینکه عملیات توسعه و بهسازی خطوط انتقال، شبکه توزیع و تاسیسات آبرسانی توسط شرکت آب و فاضلاب به منظور ارتقاء کیفیت و همچنین تامین و توزیع مطلوب آب شرب، باید در اولویت دستورکار قرار گیرد، افزود: بدلیل افزایش نیاز شرب سنندج و بالا بودن تلفات شبکه داخل شهر در حال حاضر تصفیه خانه با حداکثر ظرفیت در حال کار می باشد که می بایست فرایندهای تصفیه توسعه و بهینه سازی گردد.
وی در ادامه اضافه کرد: آب شرب سنندج از مجرایی تامین می گردد که با مجرای تامین آب کشاورزی مشترک بوده و لازم است شرکت آب و فاضلاب نسبت به ایجاد خط مستقل اقدام نماید.
مهندس کامران خرم ضمن اشاره به اینکه شرکت آب منطقه ای کردستان در راستای حفاظت کیفی مخزن و ارتقای کیفیت آب شرب سنندج تاکنون اقداماتی انجام داده است، ابراز امیدواری کرد: با تکمیل و ساماندهی برنامه های در دست اقدام این شرکت و دستگاههای مربوطه دیگر در بالادست سد قشلاق، امید است با همکاری و همدلی متولیان امر، نسبت به رفع مشکل کیفیت آب شرب اهتمام ورزیده تا بیش از پیش در تحقق اهداف کیفیت آب ورودی به مخزن گام برداریم.
وی بابیان اینکه سد آزاد از جمله سدهای استان کردستان بوده که احداث و بهره برداری آن توسط شرکت آب و نیرو صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف تأسیس سد آزاد تأمین آب شرب سنندج می باشد که ضرورت دارد سامانه خط انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج در اولویت اجرا قرار گیرد و این شرکت نیز این مهم را از وزارت نیرو به صورت مستمر پیگیری نموده است.
خرم ورود فاضلاب و توسعه باغات سراب قامیش را از مشکلات مربوط به تغذیه گرایی سد قشلاق دانست و گفت: براساس قوانین وظیفه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بر عهده شرکت آب و فاضلاب استان است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای کردستان ضمن اشاره به اینکه نه تنها در سنندج بلکه در تمامی دنیا سدها و منابع آبی همیشه با تهدیداتی مواجه هستند و مقابله با این تهدیدات یک وظیفه فرابخشی است و صرفا از وظایف شرکت های آب منطقه ای نمی باشد ادامه داد: مدیریت حوضه سدها بایستی توسط تمامی دستگاه های ذیربط از جمله، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جهاد کشاورزی، اداره منابع طبیعی، شهرداریها و دهیاریها صورت گیرد چرا که در قانون برای تمامی دستگاه ها وظایفی تعریف شده است.
وی توسعه باغات و فعالیت های کشاورزی در حوضه های آبریز سدها را یکی دیگر از عوامل ایجاد مشکل در تغذیه گرایی سدها عنوان کرد و افزود: در این راستا مکاتبات زیادی با سازمان جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت از محیط زیست صورت گرفته تا از صدور مجوز خانه باغ در بالا دست سد قشلاق، خودداری گردد و کنترل های لازم بر مصرف کود و سم در این حوضه ها صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان در خصوص طرحهای پرورش ماهی در بالادست سد قشلاق، عنوان کرد: این شرکت با توجه به دستورالعمل های موجود و قوانین مربوطه اعلام می نماید که تاکنون هیچ گونه مجوزی برای اجرای طرح پرورش ماهی در بالادست سد صادر ننموده و این قاعده نیز در سایر شهرستانهایی که سدها تامین کننده آب شرب آن شهرستان می باشند نیز مستثنی نیست.
مهندس کامران خرم با بیان اینکه متاسفانه مشاهده شده که عده ای سودجو بصورت شبانه و مخفیانه اقدام به رها سازی بچه ماهی در سد می نمایند، خاطرنشان کرد: وظیفه برخورد قانونی با این متخلفین و متجاوزین از وظایف اداره شیلات می باشد و شرکت آب منطقه ای به دفعات مکرر مکاتباتی را با اداره شیلات در خصوص ممنوعیت این اقدام به عمل آورده و لازم است در این زمینه سازمان محیط زیست نیز علیه عوامل این کار اقدام قضایی نماید.
وی به ماده 46 قانون توزیع عادلانه آب اشاره کرد و گفت: در متن این قانون صراحتا درج گردیده که "آلوده ساختن آب ممنوع است، مسئولیت پیشگیری و ممانعت و جلوگیری از آلودگی منابع آب به سازمان حفاظت محیط زیست محول می شود"
در این راستا مهندس خرم وظایف و مسئولیت های شرکت های آب منطقه ای را به شرح ذیل یادآور شد: انجام مطالعات لازم برای شناخت، توسعه و بهرهبرداری از منابع آب.
تهیه و اجرای طرحها و پروژههای تأمین و عرضه آب (سدها، شبکههای آبیاری و زهکشی و انتقال آب)، مهندسی رودخانه و سواحل، کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی.
تهیه و اجرای طرحها و پروژههای تأمین و انتقال آب از محل اعتبارات ملی متناسب با توانمندی و ظرفیت اجرایی، فنی، نیروی انسانی، مدیریتی شرکت و با تشخیص وزارت نیرو.
انجام اقدامات لازم به منظور جلوگیری از افت منابع و جبران آب زیرزمینی در چارچوب دستورالعلمهای مصوب وزارت نیرو.
بهرهبرداری از منابع آب در چارچوب سیاستها، ضوابط و برنامههای مصوب وزارت نیرو.
بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات و سازههای تأمین و عرضه آب و تولید انرژی برق آبی ایجاد شده و یا واگذار شده.
تولید انرژی برقآبی با رعایت دستورالعملهای بهرهبرداری و تحت مدیریت مرکز ملی راهبری و پایش شبکه سراسری برق کشور (دیسپاچینگ) خواهد بود.
اجرا برنامه، مصوبات و اموری که وزارت نیرو در اجرای قانون توزیع عادلانه آب و سایر قوانین و مقررات مربوط به آب (از جمله مطالعات پایه و حفاظت کمی و کیفی و نظارت بر بهرهبرداری از منابع آب) ارجاع می نماید و همچنین کارگزاری وزارت نیرو در صدور مجوز استفاده و بهرهبرداری از منابع آب مورد نیاز بخشهای مختلف مصرف در قالب تخصیص مصوب وزارت نیرو.
ترویج فرهنگ استفاده صحیح از آب.
تحویل آب مورد نیاز به مشترکین در بخشهای مختلف مصرف بر اساس تعرفههای مصوب مراجع قانونی ذیربط.
خرید خدمات از بخش غیردولتی برای انجام امور مطالعاتی، اجرائی، بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آب و سازههای آبی و انرژی برقآبی و خدمات مشترکان به منظور کاهش هزینهها، افزایش بهرهوری و ارتقاء سطح خدمات.
شناسایی و تعیین مشخصات طرحهای توسعه منابع آب، شبکههای آبیاری و زهکشی، آبرسانی به صنایع و شهرها، مهندسی رودخانهها و سواحل، تغذیه مصنوعی و انرژی برقآبی و بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات و سازههای آبی و برقآبی قابل اجرا با مشارکت مردم و بخش غیردولتی.
انتهای پیام