ارزش تجارت ایران و آمریکا به 15 میلیارد دلار رسید
اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
نهم مهر 1354؛ ارزش تجارت ایران و آمریکا به 15 میلیارد دلار رسید
جیمز بیکر، معاون وزارت بازرگانی آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران گفت که روابط بازرگانی بین ایران و آمریکا تا 26 میلیارد دلار طی 5 سال آینده توسعه خواهد یافت.
در مارس گذشته پس از امضای موافقتنامهای بین هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه آمریکا و هوشنگ انصاری، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران ارزش پولی روابط بازرگانی ایران - آمریکا به 15 میلیارد دلار طی 5 سال افزایش یافته است.
بیکر فاش کرد که مبلغ موافقتشده در حدود سالی 5 میلیارد دلار است.
در حال حاضر موازنه بازرگانی دو کشور به سود آمریکا است که 3.1 میلیارد دلار صادرات به ایران در برابر 1.7 میلیارد دلار واردات از ایران، دارد. لازم به گفتن است که در این ارقام بهای نفت و خریدهای نظامی منظور نشده است.
شرکت آلپاسو با همکاری دو شرکت بلژیکی قراردادی برای احداث بزرگترین پالایشگاه گاز در جنوب ایران امضا کرده است.
یک طرح یک میلیارد دلاری هم برای احداث تاسیسات تلفن بین شرکت جنرال تلفن و الکترونیک با همکاری وزارت پست و تلگراف و تلفن ایران منعقد شده است.
شرکت جنرال الکتریک آمریکا نیز قراردادی به مبلغ 65 میلیون دلار برای اجرای طرح ساختمان یک مجتمع عظیم مسکن در نزدیکی بندر بوشهر منعقد کرده و شرکت مارسون نودسن در اجرای طرح احداث یک شاهراه 650 مایلی که تهران را به بندر شاهپور میپیوندند، شرکت میکند.
نهم مهر 1374؛ توافق جدید در مورد بازپرداخت بدهیهای معوقه ایران
مقامات ایران و انگلیس در مذاکرات هفته قبل در مورد بازپرداخت بدهیهای معوقه کشورمان به توافق رسیدند.
پیش بینی میشود با قطعیت یافتن این توافق، پوشش بیمهای میانمدت صادرات انگلیس به ایران بار دیگر از سر گرفته شود.
ایران و انگلیس اخیرا در مورد تسویه بدهیهای معوقه پیش از انقلاب اسلامی ایران توافق کرده بودند، لیکن مذاکرات هفته جاری مطالبات سالهای اخیر انگلیس را که ارزش آن 30 میلیون دلار تخمین زده شده است، پوشش دهد.
قرار است بدهیهای کوتاه مدت ایران به انگلیس که تحت پوشش اداره تضمین اعتبار صادرات این کشور قرار نمیگرفت و مبلغ آن 500 میلیون دلار گفته شده است، در توافقی که اوایل امسال در مورد زمانبندی مجدد آن صورت گرفت، طی 5 سال آینده پرداخت شود.
ژاپن 40 میلیارد ین برای اجرای نیروگاه «گدارلندر» به ایران پرداخت میکند
با برنامهریزیهای بعملآمده، امسال ضمن پایان عملیات اجرایی تونلهای انحراف آن نیروگاه جریانی گدارلندر، کرخه و کارون 3 به ترتیب 17، 15 و 14 درصد عملیات اصلی ساختمان این سه سد، پیشرفت فیزیکی خواهند داشت.
مهندس رضا حدادیان، مدیرعامل شرکت توسعه صنایع آب و نیرو اظهار کرد: تا چند روز آینده ژاپن قسمت دوم وام مربوط به نیروگاه جریانی گدارلندر را به ایران پرداخت خواهد کرد.
در این مرحله قرار است طبق قرارداد قبلی، ژاپن 40 میلیارد ین به ایران تحویل دهد و مابقی وام در نوبت سوم پرداخت خواهد شد.
نهم مهر 1384؛ درآمد ارزی ایران به 70 میلیارد دلار میرسد
حمیدرضا برادران شرکاء که در یازدهمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی گفت: درآمد کشور در سالجاری از محل صادرات نفت به 50 میلیارد دلار خواهد رسید.
مشاور عالی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور افزود: این درآمد در صادرات غیرنفتی 15 میلیارد دلار خواهد بود و در مجموع با درآمد نفتی و غیرنفتی نزدیک به 70 میلیارد دلار روبه رو خواهیم شد که باید از آن به عنوان فرصت در جهت حل مشکلات کشور، استفاده کرد.
نهم مهر 1394؛ محاسبه رقم دقیق بدهیهای دولت تا 3 ماه آینده
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی از اعلام رقم دقیق بدهیهای دولت تا سه ماه آینده خبر داد.
این مقام اقتصادی دولت با اشاره به فرصت 6 ماهه قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر در این خصوص گفت: ما مکلف شدهایم که به مدت 6 ماه از تاریخ تصویب آن قانون، میزان بدهیهای دولت را اعلام کنیم و حداکثر تا 3 ماه آینده این رقم را در اختیار مجلس و سایر نهادها قرار خواهیم داد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید