پنج‌شنبه 26 تیر 1404

اروپایی‌ها چطور ترامپ را برای کمک به اوکراین مجاب کردند؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اروپایی‌ها چطور ترامپ را برای کمک به اوکراین مجاب کردند؟

اقتصادنیوز: نشریه آمریکایی در گزارشی به تشریح روند تلاش رهبران اروپایی برای یافتن راه‌حلی به منظور متقاعد کردن رئیس جمهور آمریکا برای ارسال سلاح‌های جدید به اوکراین پرداخت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، نشریه آمریکایی در گزارشی به تشریح روند تلاش رهبران اروپایی برای یافتن راه‌حلی به منظور متقاعد کردن رئیس جمهور آمریکا برای ارسال سلاح‌های جدید به اوکراین پرداخت و خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها به سرعت فهمیدند که بهتر است با ترامپ کنار بیایند.

تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای ارسال سلاح‌های جدید به اوکراین نشان می‌دهد که سران اروپایی به سرعت یاد گرفته‌اند که به جای آرزوی رئیس جمهور دیگری در کاخ سفید، با رئیس جمهور فعلی آن همکاری کنند.

رئیس جمهور ترامپ در روزهای اخیر اعلام کرد که ایالات متحده به کشورهای اروپایی اجازه می‌دهد تسلیحات آمریکایی را برای اوکراین خریداری کنند و ناتو نیز تحویل آنها را بر عهده خواهد داشت. بدین صورت، واشنگتن تسلیحات اوکراین را تامین می‌کند.

رهبران اروپایی و «مارک روته» دبیرکل ناتو و نخست وزیر سابق هلند واکنش پر شوری به این تصمیم نشان دادند و این اعلام را به عنوان نشانه‌ای از «رهبری بزرگ» رئیس جمهور آمریکا با پیروی از اولین قانون در برخورد با ترامپ ستودند: از این مرد تمجید کنید!

روته در حالی که در دفتر بیضی شکل در کنار ترامپ نشسته بود، گفت: آقای رئیس جمهور، دونالد عزیز، این واقعاً بزرگ است. این واقعاً بزرگ است.

نشریه پالتیکو نوشت: در واقع، تصمیمات کلیدی قبلاً در اروپا گرفته شده بود، جایی که رهبران اروپایی با تردید ترامپ در مورد مسلح کردن اوکراین و تشدید حملات روسیه در این کشور درگیر جنگ مواجه بودند و می‌دانستند که باید سریع عمل کنند. سران آلمان، به‌ویژه برای این ترتیبات تلاش کردند و آنچه را که ترامپ بارها «ناامیدی» خود از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نامیده بود، به عنوان گشوده شدن دریچه‌ای از فرصت‌ها دیدند.

روته که هفته گذشته با «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان در برلین دیدار کرد، گفت که آلمان به طور گسترده در این طرح سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین مقامات آلمانی به طور خصوصی می‌گویند که این ابتکار یک ایده آلمانی بوده است.

مرتس نیز گفت که در روزهای اخیر چندین بار با ترامپ در تماس بوده و به او اطمینان داده است که آلمان «نقش تعیین‌کننده‌ای» در تلاش برای تأمین سلاح‌های آمریکایی برای کی‌یف ایفا خواهد کرد. او همچنین اظهارات ترامپ در کنار روته را به عنوان مدرکی روشن مبنی بر اینکه آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در دفاع از اوکراین در یک جبهه هستند، توصیف کرد.

پالتیکو در ادامه با تاکید بر اینکه «به‌طور دقیق‌تر، به نظر می‌رسد، این اروپایی‌ها هستند که ترامپ را به سمت خود می‌کشند» تصریح کرد: به‌رغم سرخوردگی فزاینده ترامپ از پوتین به دلیل عدم دستیابی به توافق صلح، رئیس جمهور ایالات متحده در برداشتن گام‌های مشخص برای افزایش چشمگیر کمک‌های نظامی به اوکراین مردد بوده است. بنابراین، اروپایی‌ها عمدتاً به رهبری مرتس در همراهی روته، راه‌حلی پیدا کردند.

رهبران اروپایی می‌دانستند که برای ترامپ که سیاست جهانی، از تجارت گرفته تا ناتو را عمدتاً به عنوان معاملات مالی با حاصل جمع صفر می‌بیند، بسیار آسان‌تر خواهد بود که در صورت خرید سلاح توسط اروپایی‌ها برای اوکراین با تأمین آن موافقت کند و به ایالات متحده اجازه دهد سود خود را ببرد.

آنها همچنین از اکراه ترامپ برای کنار گذاشتن جنبش انزواطلب ماگا (MAGA- آمریکا را دوباره بزرگ کنیم) از طریق ایفای نقش فعال‌تر در دفاع از اوکراین و مقابله مستقیم با پوتین آگاه بودند. اروپایی‌ها با ارائه سلاح‌های آمریکایی، پوششی برای اقدام ترامپ فراهم می‌کنند.

یک مقام دولتی آلمان که به مرتس مشاوره می‌دهد، درست پیش از اعلام تصمیم ترامپ در برلین گفت: این استراتژی به دولت ایالات متحده این امکان را می‌دهد که فشار بر روسیه را افزایش دهد و حمایت خود از اوکراین را تقویت کند، در عین حال به آن اجازه می‌دهد که یک قدم از اروپایی‌ها عقب‌تر بایستد.

به نوشته نشریه آمریکایی، با این حال، همه کشورهای اروپایی با این رویکرد موافق نیستند. روته در دفتر بیضی شکل، علاوه بر انگلیس و هلند، از چهار کشور شمال اروپا به‌عنوان حامیان طرح ارسال سلاح‌های آمریکایی به اوکراین نام برد. فرانسه که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور آن مدت‌هاست که اروپایی‌ها را به ساخت پایگاه صنعتی دفاعی خود با خرید محلی ترغیب می‌کند، از این فهرست حذف شده است.

به گفته دو مقام فرانسوی مطلع از این موضوع، پاریس دقیقا به همین دلیل به ابتکار خرید سلاح‌های آمریکایی نخواهد پیوست. دولت فرانسه همچنین در تلاش برای کاهش بودجه و مهار کسری بودجه سرسام‌آور خود، برای افزایش هزینه‌های دفاعی‌اش با مشکل مواجه است.

اما دولت مرتس با توجه به ظرفیت تولید محدود اروپا معتقد است که خرید سلاح‌های آمریکایی یکی از تنها راه‌های تأمین سریع سلاح‌های مورد نیاز اوکراین است. جزئیات مربوط به خرید سلاح‌های خاص همچنان نامشخص است اما از آنجایی که شهرهای اوکراین بمباران‌های سنگین‌تری را متحمل می‌شوند، دولت آلمان به شدت بر حصول توافقی برای خرید سیستم‌های دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا فشار آورده است.

این رویکرد نشان‌دهنده یک چرخش شگفت‌انگیز برای مرتس نیز هست که در شب پیروزی انتخاباتی خود در ماه فوریه قول داد «اروپا را در اسرع وقت تقویت می‌کنیم تا گام به گام بتوانیم واقعاً به استقلال از ایالات متحده دست یابیم». از آن زمان، مرتس لفاظی‌های خود را به شدت تغییر داده و از ایمان خود به تعهد ترامپ به ناتو و ضرورت روابط فراآتلانتیک سخن گفته است.

این سیاست واقع‌گرایانه آلمانی به شدت مورد توجه است، زیرا مرتس به سرعت تشخیص داد که بهتر است با ترامپ از طریق عمل‌گرایی به جای رویارویی مواجه شود.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید