از حمله به زینب موسوی تا کشیدن چادر از سر زنان
طی ماههای گذشته شاهد بودهایم عدهای به بهانه حجاب، مردم، فرهنگ و هویت ایرانی را هدف حملات خود قرار دادهاند.
به گزارش مشرق، بازتابهای انتشار فیلم ضرب و شتم بانوی محجبه در عمارت نارنجستان شیراز توسط یک مرد با همراهی چند خانم با حجاب نامناسب، در شرایطی همچنان ادامه دارد که افکار عمومی از این حمله ناجوانمردانه بهشدت جریحهدار شده و جلوگیری از تکرار چنین وقایعی به یکی از اصلیترین مطالبات این روزهای جامعه تبدیل شده است. این درحالیاست که طی هفتههای اخیر مقابله با اقدامهای هنجارشکنانه در حوزه عفاف و حجاب به یکی از پربحثترین موضوعهای جامعه تبدیل شده و افکار عمومی انتظار دارد مجلس با تصویب هرچه سریعتر لایحه عفاف و حجاب، آن هم در چارچوبی بازدارنده، گام روبهجلویی در این حوزه بردارد.
در این میان اما طی ماههای گذشته شاهد بودهایم عدهای به بهانه حجاب، مردم، فرهنگ و هویت ایرانی را هدف حملات خود قرار دادهاند؛ رویکردی که طی ماههای گذشته و بهویژه پساز اغتشاشات پاییز1401 بهدفعات شاهد آن بودهایم و ماجرای حمله نارنجستان، پرده دیگری از این نمایش ضدمردمی بهحساب میآید.
ماجرای نارنجستان چه بود؟
در روزهای اخیر، تصاویری از حمله مردی به بانوی محجبه و ضرب و شتم او، آن هم در حضور دخترش منتشر شد که البته دستگیری متهم را نیز بهدنبال داشت.
ماجرا اما از جایی آغاز شد که روز حادثه، تعدادی از زنان با پوشش نامناسب در باغ نارنجستان درحال تردد بودهاند که این موضوع واکنش تعدادی از بانوان محجبه و تذکر لسانی آنان را به دنبال داشته است. این اقدام، سبب ایجاد مشاجره و در ادامه، حمله مرد همراه بانوان به بانوی محجبه و ضرب و شتم او میشود. بهدنبال دستگیری فرد مهاجم، وی در بازجوییهای اولیه، با اقرار به جرم خود، روانه زندان شده است. رسیدگی سریع و خارج از نوبت به این پرونده به یکی از مطالبات این روزهای افکار عمومی تبدیل شده است؛ اقدامی که میتواند در تکرار موارد مشابه جنبه بازدارنده داشته باشد.
کشیدن چادر از سر زنان
ماجرای حمله به بانوی محجبه در باغ نارنجستان شیراز اما نخستین نمونه از حمله به مردم از سوی هنجارشکنان نیست و طی ماههای اخیر شاهد صحنههای مختلفی از چنین رویکردی بودهایم. در آخرین روزهای شهریورماه1401 و همزمان با آشوبها به بهانه فوت مهسا امینی بود که انتشار تصاویر کشیدن چادر از سر زنی محجبه در یکی از خیابانهای تهران، بازتاب گستردهای در افکار عمومی داشت و از همان ابتدا، واقعیت عملکرد مدعیان «زن، زندگی، آزادی» را به تصویر کشید.
کشیدن چادر از سر زنان محجبه به همین جا ختم نشد و پس از تهران، در برخی دیگر از شهرهای کشور، از جمله در ایلام و رشت، شاهد انتشار تصاویر کشیدن چادر از سر زنان محجبه ازسوی آشوبگران بودیم.
ضربوشتم در اتوبوس
شامگاه 19دیماه1401 پرده دیگری از نمایش ضربوشتم مردم از سوی هنجارشکنان، اینبار در یزد رقم خورد و مادر و دختری محجبه از سوی 8دختر با حجاب نامتعارف مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. ماجرا از جایی آغاز شد که کشف حجاب و رفتارهای نامتعارف این دختران، با تذکر لسانی بانوی محجبه مواجه میشود، اما در مقابل دختران ضمن فحاشی به 2بانوی محجبه یزدی، اقدام به ضرب و شتم آنان میکنند. حمله به بانوی محجبه یزدی، آن هم در ناوگان حملونقل شهری، بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشت و در ادامه با برخورد دستگاههای مسئول و تشکیل پرونده قضایی برای حملهکنندگان همراه شد.
حمله به کمدین مجازی
زینب موسوی، معروف به «امپراتور کوزکو» یکی از چهرههایی است که طی روزهای اخیر بهدلیل تولیدمحتوا با رعایت حجاب، مورد حملههای گستردهای در شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. رعایت حجاب از سوی این کمدین مجازی، سبب شده او بهدلایل مختلف طی هفتههای گذشته مورد هجمه و فحاشی آشوبطلبان قرار گیرد؛ یک روز بهدلیل فعالیت مجدد در شبکههای اجتماعی و روزی بهدلیل برنامهریزی بهمنظور اجرای برنامه در خارج از کشور. هجمهها به وی که البته سابقه حمایت از اغتشاشات را نیز دارد، بهحدی رسید که او در یکی از پستهای اینستاگرامی خود، با گریه، از این موضوع گلایه کرد.
اهانت مقابل هیئت
در ویدئویی که در دهه اول محرم از یکی از هیئات کرج منتشر شد، بانویی مقابل در یک هیئت به طرز وحشیانهای مورد ضرب و شتم قرار میگیرد. بهرغم اینکه این ویدئو در فضای مجازی بازتاب فراوانی پیدا نمیکند، اما حجم عداوت با مردم از سوی برخی افراد آن هم در مقابل خیمه سرور آزادگان جهان جای تعجب زیادی داشت.
منبع: روزنامه همشهری