از مصوبات مجلس برای بهبود معیشت اساتید تا جذب سرمایه 10 میلیون یورویی یک شرکت نانویی
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید. شهریه دانشجویان دوره شبانه، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی شهریه دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دورههای نوبت دوم (شبانه)، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه علامهطباطبائی در نیمسال...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در هفتهای که گذشت با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
شهریه دانشجویان دوره شبانه، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه علامه طباطبایی
شهریه دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دورههای نوبت دوم (شبانه)، مجازی و پردیس خودگردان دانشگاه علامهطباطبائی در نیمسال نخست سال تحصیلی 1403-1402 اعلام شد.
شهریه قابل پرداخت برای دانشجویان نوورود در هنگام ثبت نام نیمسال نخست، به صورت علیالحساب و بر اساس مبالغ اعلامشده در «دستورالعمل ثبت نام دانشجویان نوورود» است.
نتایج نهایی کنکور نیمه دوم مهرماه اعلام میشود
عبدالرسول پورعباس گفت: امسال توانستیم آزمون سراسری را در دو نوبت در فاصله شش ماه در سال برگزار کنیم. در قیاس با 1400 که حدود چند هزار تقلب احراز شد، امسال در آزمون دی و تیر حتی یک مورد تقلب سازمان دهی شده نداشتیم و گزارشهایی از سازمان بازرسی و حراست کل که در روند آزمون حضور مستمر داشت این مورد را تایید میکنند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطر نشان کرد: نتایج نهایی کنکور را سعی میکنیم نیمه دوم مهر اعلام کنیم. امسال حدود 531 هزار نفر ظرفیت برای ورود به دانشگاهها از طریق کنکور اعلام شد که بخش عمده از ظرفیت آن به احتمال زیاد خالی خواهد بود
مصوبات مجلس برای بهبود معیشت اساتید
علیرضا منادی سفیدان گفت: مجلس در حمایت از علم برای ابتدا تا انتهای دوره آموزش افراد قانون گذاری کرده است و برای اجرای مصوبات نیز ایستادگی کرده است و اکنون 12 درصد از بودجه عمومی دولت سیزدهم یعنی 60 (همت) هزار میلیارد تومان از مصوبات کمیسیون آموزش و تحقیقات است.
وی در تشریح مصوبات کمیسیون آموزش و تحقیقات توضیح داد: 3 نفر از اعضای کمیسیون تلفیق امسال از کمیسیون آموزش و تحقیقات و از نمایندههای مرتبط به موضوعات آموزش عالی بودند که باعث شد وضع مصوبات آموزش عالی در کمیسیون تلفیق بهبود یابد.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: با وجود تلاشها میبینیم وضعیت علوم پایه در کشور خوب نیست و به شدت تضعیف شده است و بیشتر دانش آموزان ضعیف سراغ آن میروند در حالیکه موتور محرکه علم در کشور، علوم پایه است و مقام معظم رهبری هم روی آن تاکید دارند.
کاهش عوارض بیماری روماتیسم با نانو داروها
کمک نانوفناوری به پیشرفت و توسعه سایر علوم، به ویژه در پزشکی و داروسازی آشکار است. محققان تلاش میکنند تا عوارض ناشی از بیماریهای مختلف را به حداقل برسانند و بنیاد ملی علم ایران هم در راه پیشرفت علوم، محققان را تنها نمیگذارد و از طرحهای تحقیقاتی حمایت میکند.
«سنتز و شناسایی نانوسامانه هسته - پوسته بر پایه صمغهای طبیعی و شبکه پلی فنول (تانیک اسید) - طلا و ارزیابی کارایی آن بر سلولهای مدل آرتریت روماتوئید» عنوان طرحی است که پرستو کشتی آرا در قالب رساله دکتری با راهنمایی حسن حدادزاده به پایان رسانده و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح حمایت کرده است.
شرکت نوپای نانویی 10 میلیون یورو سرمایه جذب کرد
شرکت نوپای بیدیمنشیال (Bedimensional) که از موسسه فناوری پرچمدار گرافن اسپینآف شده است، موفق به جذب 10 میلیون یورو سرمایه شده، که از سوی چندین سرمایهگذار نظیر CDP Venture Capital و Novacapital holding تامین مالی شده است.
این شرکت مواد مبتنی بر گرافن و بلورهای دو بعدی برای صنایع تولید میکند. در سال 2020، آنها با IIT و بزرگترین سازنده باتری در اروپا، برای توسعه باتریهای لیتیوم یون مبتنی بر سیلیکون با گرافن همکاری کردند. به لطف گرافن، باتریهای جدید آنها 30 درصد ظرفیت بالاتری نسبت به جایگزینهای موجود دارند و میتوانند بیش از 300 چرخه استفاده را تحمل کنند. پرچمدار گرافن به پیشرفت این نمونه اولیه در چندین جبهه کمک کرده است.
ماریو سودوری از سرمایهگذاران این شرکت میگوید: «بیدیمنشیال یک شرکت ایتالیایی در تولید مواد لایهای برای باتریها، روانکنندهها، پانلهای فتوولتائیک و سایر کاربردها است. ما با علاقه به پیشرفت بازارهای مواد نگاه میکنیم.»
ساخت میکروروباتهایی که هم دارورسان هستند و هم دماسنج!
گروهی از محققان در دانشگاه صنعتی مونیخ (TUM) میکروروباتی را توسعه دادهاند که قادر به حرکت در سلولها و تحریک سلولهای منفرد است. برنا اوزکال الدمن استاد نانو و میکرو روباتیک، پتانسیلهای درمانی زیادی را برای این میکروروباتها متصور است. نتایج این تحقیق در مجله Advanced HealthCare Pathers منتشر شده است.
این میکروروباتها گرد بوده، حاوی نانومیلههای طلا و رنگ فلورسنت هستند و توسط یک ماده بیولوژیکی به دست آمده از جلبکها احاطه شدهاند. آنها را میتوان با نور لیزر هدایت کرد تا بین سلولها حرکت کنند. این روباتهای کوچک توسط پروفسور برنا اوزکال ادلمن اختراع شدند. او یک پلتفرم فناوری برای تولید این روباتها در مقیاس بزرگ ایجاد کرده است. این روباتها که به TACSI (مخفف Thermally Activated Cell-Signal Imaging) شهرت دارند، در حال حاضر در شرایط آزمایشگاهی، خارج از بدن انسان مورد استفاده قرار میگیرند.