از پائین کشیدن نماد طاغوت به دست انقلابیون تا دیدار حماسهسازان 9 دی با امام (ره)
مردم تربت حیدریه، شهر پیشتاز در انقلاب اسلامی، با یک حرکت انقلابی و خودجوش در 9 دی 57 یعنی 43 روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پائین کشیدن نماد طاغوت و بیرون راندن عوامل سفاک پهلوی زمام امور شهر را به دست انقلابیون سپردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ مردم انقلابی تربت حیدریه قبل از دیگر شهرهای ایران با برگزاری تجمعات بزرگ و با حضور گسترده در راهپیمایی ها توانستند در 9 دی ماه 1357 حاکمان سفاک شاهنشاهی را از این شهر بیرون کرده و کنترل این نقطه از ایران را به دست گیرند.
تربت حیدریه سرزمینی سرشار از سرخی ایمان و ولایت مداری است که گوش به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) داده و با جان و دل قیام کردند و گوشه ای از سرزمین خود را از دست ایادی رژیم منحوس پهلوی پاکسازی کردند.
حماسه نهم دی مردم این شهرستان حاصل جلسات متعدد روشنگری و آگاهی بخشی علما و بزرگانی بود که در منازل انقلابیون و مساجد برگزار می کردند و در نهایت با تقدیم 10 شهید و 17 جانباز ضمن سرنگونی نماد طاغوت، زمام امور شهر را 43 روز قبل از پیروزی انقلاب به دست گرفتند.
بیشتر انقلابیون با تجمع در مسجد جامع، مسجد صاحب الزمان (عجلالله...) معروف به مسجد گودی، فولاد و هادیزاده با استماع سخنان بزرگان و علمای شهر از جنایات و فسادهای رژیم شاهنشاهی مطلع می شدند و زمینه برای حرکت انقلابی مردم فراهم شده بود.
نادر سلیمانی یکی از جانبازان این حماسه بیادماندنی در این خصوص با بیان اینکه تجمعات و راهپیمائی های مردم این شهر ماهها قبل از پیروزی انقلاب آغاز شده بود، افزود: در این تظاهرات که بیشتر درنزدیکی به محل شهربانی انجام می گرفت، در روز 11 آذر 57 رضا عسکری بعنوان اولین شهید انقلاب در تربت حیدریه به فیض عظیم شهادت نائل آمد و راه را برای دیگران هموار کرد.
عضو شورای شهر تربت حیدریه اظهار کرد: حرکت انقلابی و حماسه ساز مردم تربت حیدریه صبح روز 9 دی از محل مسجد جامع آغاز شد و ابتدا همه انقلابیون با تجمع در این مکان به صورت خود جوش به سمت شهربانی حرکت کردند که در نهایت با تقدیم 10 شهید نماد طاغوت را در میدان شهدای کنونی سرنگون کرده و تا پایان همان روز عوامل ساواک و رژیم شاهنشاهی را از شهر بیرون کرده و زمام امور به دست انقلابیون افتاد.
وی بیان کرد: همه این اقدامات باعث شد تا اولین نسیم انقلاب اسلامی پس از کنترل شهر در دی ماه 1357 در این خطه از ایران وزیدن بگیرد و پیام آزادی در فضای پر التهاب کشور از گنبد بلند مسجد جامع تربت حیدریه طنین انداز شود.
مسجد جامع و مسجد مرحوم فولاد بعنوان دو پایگاه انقلابیون همه روزه بعد از نماز ظهر و مغرب و عشا شاهد تجمع مومنین بود، بطوریکه اعلامیه های امام راحل و حرکت های انقلابی از این اماکن کلید می خورد.
حجت الاسلام محمدعلی رضایی، قائم مقام نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که آن روز ها یکی از مبارزین این دیار بشمار می رفت می گوید: سفارش کردم که پیش از آغاز تشییع جنازه شهید عسکری، درب ژاندارمری را ببندند و از نیروهای ژاندارمری نیز کسی درآن حوالی ظاهر نشود، کمی زودتر از رسیدن جمعیت به جلوی ژاندارمری مراجعه کردم. از دیدن وضع کمی رعشه ای غرور آمیز وجودم را فراگرفت، زیرا در دوسوی پایه درب بسته ژاندارمری پارچه های سیاه کشیده شده بود که روی آنها دو تصویر بزرگ و باشکوه امام خمینی (ره) چسبانده شده بود. وی می افزاید: در وجودم انقلابی برپا و اشک شوق در چشمانم حلقه زد، رئیس ژاندارمری را دعا کردم، مردم هنگامی که به این محل رسیدند و ظاهر قداست آمیز ژاندارمری را دیدند شعار کوبنده و درعین حال صمیمانه آنها به این مضمون بلند شد: «خمینی رهبر ماست / ارتش برادر ماست». رضایی گفت: در نهایت پیکر شهید عسکری تا گورستان شیرین، باشکوه و عظمت کم نظیری تشییع و به خاک سپرده شد و ازآن تاریخ، نام قبرستان تربت به «بهشت عسکری» تغییر یافت.
پیشکسوتان و برخی از مردم تربت حیدریه در تاریخ 13 تیرماه سال 1358 در دیداری صمیمانه به حضور رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) شرف یاب شدند.
این حادثه بزرگ تاریخی به گونه ای بود که رهبر فرزانه انقلاب اسلام امام خامنه ای (مدظله العالی) با توجه به شناخت قبلی از شهرستان تربت حیدریه فرمودند: شما مردم تربت حیدریه در سایه وحدت بود که توانستید قبل از همه شهرهای کشور در این شهر دست ایادی رژیم پهلوی را در سال 1357 قطع کنید و خودتان شهرتان را اداره کنید.
انتهای پیام /