یک‌شنبه 4 آذر 1403

استاد موسوی گرمارودی: همه زندگی ام کتاب است؛ تا نفس دارم از آنها جدا نمی شوم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
استاد موسوی گرمارودی: همه زندگی ام کتاب است؛ تا نفس دارم از آنها جدا نمی شوم

مشاور وزیر فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری هنردر دیدار با استاد علی موسوی گرمارودی، محقق، منتقد و مترجم قرآن و نهج‌البلاغه، ضمن ابلاغ سلام گرم و دعای خیر محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جویای احوال این شاعر و نویسنده پیشکسوت کشور شد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید مجید پوراحمدی به مناسبت پاسداشت "روز قلم" به نمایندگی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل سید علی موسوی گرمارودی ضمن ابلاغ سلام گرم و ویژه ایشان، تأکید کرد: مصمم هستیم تا حد امکان با شیوه های مختلف، حمایت و پشتیبانی از جامعه فرهنگ و هنر کشور را سرلوحه فعالیت ها و اولویت اصلی خود قرار دهیم.

تاکید بر حمایت همه جانبه از هنرمندان

پوراحمدی با اشاره به تاکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مردمی مبنی بر حمایت و مساعدت های لازم به خانواده فرهنگ هنر، اهتمام و توجه ویژه به سلامتی جسم و جان، بهبودی وضعیت معیشتی و... تمامی اعضاء به خصوص پیشکسوتان عرصه های مختلف فرهنگ، هنر و رسانه را از مهمترین رسالت های خطیر و وظایف ذاتی این صندوق برشمرد که با جدیت پیگیری می شود.

استاد گرمارودی از پیشتازان شعر مذهبی

رئیس هیات مدیره صندوق اعتباری هنر در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه استاد گرمارودی از پیشتازان شعر مذهبی و نویسندگان برجسته کشور شناخته می‌شود، گفت: شما در چندین دوره در عرصه شعر و ادبیات کشور حضور مؤثر و نقش بی بدیلی را ایفا کرده اید که باعث افتخار کشور شده است.

پوراحمدی ادامه داد: بدون تردید آقای گرمارودی با علم و برخورداری از سعی و تلاش بسیاری توانست آثار بسیاری را خلق کند که هرکدام از این آثار با علاقه و عشق بسیاری با مفهوم خاصی گنجانده شده‌اند از این رو وی با مرور و تماشای آنها تمامی خاطرات و زحماتی که بابت تک تک آنها متحمل شده برایش زنده می شود.

سفیر بولیوی: اشعار شاعران ایرانی در دنیا به خوبی نشر پیدا کرده + فیلم

تأکید بر عضویت فوری استاد گرمارودی در صندوق هنر

مدیرعامل صندوق اعتباری هنردر ادامه با تشریح وظایف، اقدامات و فعالیت های حمایتی این صندوق از اصحاب فرهنگ و هنر، ضمن آمادگی صندوق اعتباری هنر را برای هرگونه حمایت از استاد گرمارودی اعلام کردند.

در ادامه این دیدار صمیمانه سیدعلی موسوی گرمارودی نیز با قدردانی از حضور مدیر عامل صندوق اعتباری هنر و هیئت همراه وی و ابلاغ سلام و دعای خیر متقابل برای محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بذل محبت ایشان، به مرور خاطرات گذشته و فعالیت های قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداخت.

کتاب همه زندگی من است

این شاعرو نویسنده بزرگ کشور اُنس با کتاب و نویسندگی را جزو اصلی زندگی خود از گذشته تاکنون برشمرد و تصریح کرد: تا نفس دارم از کتاب هایم جدا نخواهم شد چون دلبستگی و همه زندگی ام کتاب است.

وی در ادامه به دوران سخت نویسندگی و فعالیت خود در حوزه فرهنگ به ویژه پیش از انقلاب و حضور در زندان رژیم گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: برغم همه سختی ها و کمبود امکاناتی که داشتیم اما تلاش می کردیم در دورهمی های محیط زندان هم به نوعی خود را مشغول نوشتن و مرور اشعار و... کنیم.

مترجم قرآن و نهج‌البلاغه در ادامه به وجود بیش از 12 هزار جلد کتاب در منزلش اشاره کرد و گفت: بیش از 95 درصد از کتب موجود جزو کتاب های مرجع هستند که به هیچ عنوان امکان واگذار کردن آنها را ندارم.

حمایت از اهالی فرهنگ و هنر اجر معنوی دارد

موسوی گرمارودی با اشاره به سخنان مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در خصوص مجموعه اقدامات و فعالیت های حمایتی این مجموعه از اهالی فرهنگ و هنر، با ستودن این اقدامات از سوی صندوق هنر، تاکید کرد: حمایت، کمک و پشتیبانی از اصحاب فرهنگ، هنر و قلم بدون تردید کاری پسندیده و ارزشمند است که علاوه بر ارج دنیوی، اجری مضاعف معنوی و اخروی را نیز به همراه خواهد داشت.

مصطفی رحماندوست شاعری که به اندازه چند سازمان برای ادبیات کودک کار کرده است

تاکید بر ساماندهی و جانمایی کتب استاد

در ادامه این دیدار مشاور فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با توجه به تاکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص موضوع ساماندهی و جانمایی مجموعه کتب استاد گرمارودی، پیشنهاداتی را مطرح کرد تا درباره آنها استاد شخصاً اظهار نظر نموده تا اقدامات لازم و بایسته در اسرع وقت از سوی صندوق هنر بعمل آید. در پایان این دیدار از سوی صندوق اعتباری هنر، یک جلد ازمجموعه آخرین آثار نفیس خلق شده استاد فرشچیان به رسم ادب و یادگاری به استاد گرمارودی اعطا شد.

سید علی موسوی گرمارودی در یک نگاه

سید علی موسوی گرمارودی در سال 1320 در قم به دنیا آمد. گرمارودی در چندین دوره در عرصه شعر و ادبیات کشور حضور مؤثر داشته است و از پیشتازان شعر مذهبی امروز شناخته می‌شود.

در سال 1385 به پاس زحمات خود در عرصه شعر و ادبیات به عنوان چهره ماندگار بخش شعر انتخاب شد. همچنین برای ترجمه ادبی کامل قرآن کریم برنده کتاب سال شد و ترجمه نهج البلاغه این شاعر نیز مورد تقدیر قرار گرفت.

موسوی گرمارودی با شعرا و نویسندگان معروفی همچون مهدی اخوان ثالث، جلال آل احمد و سیمین دانشور و... نیز در ارتباط بود.

از جمله آثار برجسته علی موسوی گرمارودی می توان به اشعار سرود رگبار، عبور، در سایه سار نخل ولایت، چمن لاله، خط خون،....... اشاره کرد.