یک‌شنبه 7 بهمن 1403

استاندارخراسان شمالی خواستار کمک نخبگان برای توسعه استان شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندارخراسان شمالی خواستار کمک نخبگان برای توسعه استان شد

بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی گفت: با تدوین سند علمی استان از حضور بیشتر نخبگان علمی در تصمیم‌گیری‌های امور اجرایی و حل مشکلات حوزه های مختلف استان استفاده شود.

محمدعلی شجاعی سه شنبه شب در نشست مجمع مشورتی نخبگان استان اظهار داشت: سند علمی استان باید توسط این مجمع تدوین شود که با تدوین آن، باید از حضور بیشتر نخبگان علمی در تصمیم گیری های امور اجرایی و حل مشکلات حوزه های مختلف استان استفاده کنیم.

وی به کارگیری یافته های علمی و پژوهشی را به عنوان یک اندیشه جدید ضروری دانست و افزود: در مسیر این یافته ها، ایجاد دانشگاه نسل سوم به‌عنوان محور کار آفرینی و حل مشکلات جامعه الزامی است اما ما همچنان در گام نخست راه هستیم.

شجاعی داشتن نگاه ویژه علمی به مباحث آموزش عالی را یک ضرورت جدی دانست و اظهار داشت: رشته های علمی باید در راستای برطرف کردن نیازهای استان باشد.

وی تصریح کرد: ایده خوب داشتن کار سختی نیست اما ایده ای ارزشمند تلقی می شود که قابلیت اجرا داشته و دغدغه ها را تبدیل به طرح های تولیدی کند.

شجاعی افزود: تا زمانی که نحبگان علمی را به بدنه اجرا وارد نکنیم مشکلات حل نخواهد شد لذا باید از ظرفیت های علمی در مباحث اجرا بیشتر بهره مند شد.

عزم جدی برای جذب سرمایه‌گذار در استان نیست

استاندار خراسان شمالی با انتقاد از برخی ها اظهار داشت: عزم جدی برای جذب سرمایه‌گذار در استان وجود ندارد و عده ای برنامه‌ریزی می‌کنند تا سرمایه‌گذاران را دفع کنند.

شجاعی گفت: زمانی که سرمایه گذاری وارد استان می شود برخی جمع می شوند که چه کنیم که برود و تا زمانی که نرود خیالشان راحت نمی شود.

وی افزود: با وجود اینکه نرخ بیکاری در استان بالا نیست و مشارکت اقتصادی ما بیش از میانگین کشوری و همچنین دارای جمعیت جوان و آماده به کار هستیم حق استان نیست که فقط نیم درصد تولید ناخالص ملی داشته باشد.

وی با بیان این که مجمع مشورتی نخبگان برای احصای نواقص و مشورت گرفتن است اظهار داشت: تشکیل این مجمع برای این است که جمع نخبگان با توجه به مزیت نسبی این استان نقشه علمی را ترسیم کنند و ردپای تصمیمات علمی را در ادارات هم ببینیم.

وی خاطرنشان کرد: باید ببینیم راه علمی استان و تک تک شهرستان ها چیست و در این مجمع باید نخبگان همه شهرستانها حضور داشته باشند.

مقام عالی دولت در استان خراسان شمالی اظهار داشت: هدف این است که نخبگان استان وضعیت موجود را از لحاظ کمی و کیفی و نیازها شناسایی کنند و براساس آن به جمع بندی برسند.

وی با بیان این که سالهاست صحبت از ارتباط بدنه اجرایی و دانشگاهها وجود دارد اظهار داشت: متاسفانه این بحث هیچ زمان به نتیجه نرسیده و در حالی که ساعت به ساعت همه بخش های علم درحال تغییر است ما به سختی متحول می شویم.

استاندار خراسان شمالی افزود: آنچه باعث می شود به آن توانمندی که لازم است نرسیم نبود نگاه جمعی است و این کمبود در بدنه اجرا نیز وجود دارد و این که یافته‌های علمی به کار گرفته نمی شود به دلیل نبود این نگاه است.

در این نشست نخبگان خراسان شمالی به بیان دغدغه های حوزه های مختلف کاری خود پرداختند.

به کار گرفته نشدن توانمندی های استان در زمینه معادن و ارائه طرح هایی در این زمینه، طرح های کارآفرینی در شهرستان راز و جرگلان، بیان مشکلات شرکت های دانش بنیان از جمله مسائلی بود که تعدادی از نخبگان خراسان شمالی در این جلسه مطرح کردند.

خراسان شمالی با جمعیت 863 هزار نفری 38 دانشگاه و موسسه آموزش عالی دارد که در این مراکز 40 هزار دانشجو تحصیل می کنند.

*س_برچسب‌ها_س*