استاندار: اردبیل برای توسعه زیرساختهای فرهنگی نیازمند توجه ویژه است
اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل با تاکید بر لزوم تحقق عدالت در توزیع امکانات فرهنگی گفت: استان اردبیل با وجود نقش بینظیر تاریخی و استعدادهای شاخص هنری و فرهنگی از حداقلهای کشوری محروم است و دولت باید توجه ویژه ای به توسعه زیرساختهای فرهنگی و هنری این استان داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید حامد عاملی در دیدار رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری اظهار کرد: با وجود نقش بینظیر تاریخی استان اردبیل در سطح ملی و با وجود استعدادهای شاخص هنری، متاسفانه جایگاه خاصی برای این استان فراهم نشده است و حداقلهای کشوری نیز در این استان برای هنرمندان مهیا نشده است و اگر این وضعیت ادامه یابد، نه تنها بیعدالتی برطرف نمی شود بلکه شاهد افزایش بیشتر شکافها خواهیم بود.
مشی و منش دولت آیت الله رئیسی تحقق عدالت فرهنگی است
وی اضافه کرد: خوشبختانه از زمانی که دولت آیت الله رئیسی روی کار آمد، عدالت فرهنگی مطرح شد و مشی و منش و گفتمان رئیس دولت نیز همین است.
مقام عالی دولت در استان اردبیل تصریح کرد: مسئولانی که 85 درصد منابع و اعتبارات را در اختییار دارند باید توجه بیشتری به استان اردبیل داشته باشند.
عاملی یادآورشد: متاسفانه منابع دولتی به جاهایی سرازیر میشود که بخش خصوصی قدرتمندی دارند در حالی که استان اردبیل از بخش خصوصی قدرتمندی برخوردار نیست و بایدسهم بیشتری از منابع ملی داشته باشد تا شکاف بین استان و میانگین کشوری در حوزه زیرساختهای فرهنگی کمتر شود.
استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: اعتبارات سال گذشته استان 60 درصد تخصیص یافته بود و اگر سفر آیت الله رئیسی در 30 مهرماه انجام نمیشد، بسیاری از پروژههای زیرساختی استان تعطیل میماند.
وی ادامه داد: خوشبختانه از محل همان سفر هیات دولت، یک هزار و 300 میلیارد تومان منابع اخذ شد و در پروژهها پیشرفت حاصل شد به طوری که طی چند ماه گذشته در حوزههای راه، برق، گاز و سدسازی اقدامات ویژهای انجام گرفت.
عاملی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص استعدادها و ظرفیتهای هنری استان اظهار کرد: وجود منابع انسانی در اردبیل فرصت بینظیری برای ماست و استعدادهای هنری در حوزههای گرافیک، انیمشین، تئاتر و سینما بیانگر این ظرفیتهاست.
استاندار اردبیل با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختها در استان اضافه کرد: اگر تالار شهر اردبیل ظرف دو سال آینده به سرانجام برسد و تکمیل شود، خدمتی ماندگار از دولت برای استان و هنرمندان آن خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه رویدادهای هنری با توجه به هویت تاریخی و ملی اردبیل آماده همکاری هستیم و برای اولویتها و شاخصهای فرهنگی باید آثار فاخر تولید شود.
عاملی یادآورشد: در حوزه تجهیز زیرساختهای سینمایی و فرهنگی انتظار داریم به اردبیل نگاه ویژه ای از ناحیه مرکز اعمال شود و سالنهای سینمایی کوچکی حداقل در هر شهرستان یک مورد فراهم شود.
شرط توفیق سازمان سینمایی توجه به استانهاست / دولت سیزدهم یکی از فرهنگیترین دولتهاست
رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری هم در این نشست اظهار کرد: اردبیل هفتمین استانی است که در راستای تحقق عدالت فرهنگی از آن بازدید کرده و با هنرمندان آن دیدار میکنیم در حالی که قبلا مرسوم بوده مسئولان فقط در افتتاحیه و اختتامیه جشنوارهها حضور مییافتند.
محمد خزاعی با بیان اینکه شرط توفیق سازمان سینمایی توجه به شهرستان و ظرفیتها و استعدادهای آنهاست، ادامه داد: رئیس جمهور در کنار برنامههای اقتصادی دولت به مقوله فرهنگ نیز توجه خاصی دارد به طوری که ریاست کارگروه فرهنگ و هنر را شخصا برعهده گرفته است که یکی از ثمرات این کار گروه رفع مشکلات کانونهای مساجد و تشکلهایی نظیر آن بود.
وی تصریح کرد: با توجه به سوابق هنری و فرهنگی خودم شاهد فعالیت یکی از فرهنگیترین دولتها هستیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اردبیل از هنرمندان وظرفیتهای انسانی در حوزه سینما غنی است و نیروهای متخصصی دارید اما از نظر زیرساخت نیازمند توجه بیشتر است.
اردبیل رتبه 29 کشوری در حوزه سینما را دارد / سالنهای سینمای اردبیل نیازمند بازسازی است
خزاعی اضافه کرد: اردبیل با وجود استعدادها وظرفیتهای فرهنگی و هنری در حوزه سینما رتبه 29 کشوری را دارد به طوری که فقط دو سالن غیراستاندارد سینما در مرکز این استان فعال است.
وی ادامه داد: در ترکیه سه هزار و در ایران 600 سالن سینما داریم و باید فضایی در استان اردبیل ایجاد شود که باعث توسعه حوزه سینمایی آن شود.
رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری گفت: باید در بیش از 200 شهر بالای 50 هزار نفر جمعیت ظرف چهار سال سالن سینما دایر شود و از شهرداریها انتظار داریم در قبال اجرای فضاهای فرهنگی برای فعالان بخش خصوصی در اجرای فضاهای تجاری تخفیف قائل شوند.
خزاعی با بیان اینکه سالنهای سینما در اردبیل نیازمند بازسازی است، گفت: با توجه به مشکل مالی دست اندرکاران آنها سازمان سینمایی آماده است 50 درصد بودجه مورد نیاز را تامین کند و 50 درصد دیگر نیز از ناحیه استان یا منابع ملی تامین شود.
وی افزود: برای تولید فیلم کوتاه و مستند بودجه تخصیص میدهیم و از فعالان سینما و فیلم کوتاه انتظار داریم برای تولید آثار فاخر در موضوعات تاریخی و شهدای شاخص وارد میدان عمل شوند و مسئولان نیز آنان را حمایت کنند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: میتوان فضای روانی جامعه را با هنر و هنرمندان آرام نگاه داشت و هنر از این نظر از اهمیت خاصی برخوردار است.
خزاعی تصریح کرد: هر فیلم کوتاه که ساخته میشود زمینه اشتغال 10 نفر و هر فیلم سینمایی زمینه شغلی 70تا 100 نفر را فراهم می کند و محصولات فرهنگی از این نظر هم حائز اهمیت است.
ظرفیتهای بلااستفاده دانشگاهها در اختیار انجمن سینمای جوان استان قرار گیرد
همچنین در این دیدار محمدرضا سوقندی مشاور وزیر در امور ایثارگران اظهار کرد: فضاهای آموزشی در اختیار استان که به خاطر کاهش دانشجو و نظایر آن بلااستفاده مانده است، بهتر است برای انجمن سینمای جوان اردبیل اختصاص داده شود چون انجمن سینمای جوان اردبیل و فعالان آن از نظر فضا و زیرساخت نیاز به توجه ویژه دارند.
محمد بحر العلومی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست با اشاره به اظهارات معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص احیای جشنواره دو سالانه فیلم میلاد سرخ و نظر مساعد وی در این خصوص اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای هنری استان اگر این جشنواره بار دیگر راه بیفتد، در حوزه تولید آثار فاخر و معرفی استعدادهای نو تحولات خوبی روی خواهد داد.
محمد بحر العلومی گفت: اینکه گفته می شود اردبیل ظرفیت میزبانی رویدادهای فرهنگی و هنری 6 استان را دارد، از نظر نیروی انسانی و افراد متخصص است در حالی که از حیث زیرساخت و امکانات به توجه ویژه نیازمندیم.
به گزارش ایرنا محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری امروز وارد اردبیل شده است وی پس از ادای احترام به مفاخر و شهدای استان اردبیل در تالار بیضای این شهر در جمع فعالان سینمای استان حضور یافت.