استاندار کرمان: تولید گیاهان دارویی در سلامت و اشتغال موثر است
کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با اشاره به اینکه ظرفیت بسیار خوبی برای کشت و فرآوری گیاهان دارویی در استان وجود دارد، گفت: تولید، برداشت و فرآوری گیاهان دارویی ضمن اشتغالزایی، نقش موثری در سلامت جامعه دارد.
به گزارش ایرنا، محمد جواد فدایی روز سه شنبه در کارگروه گیاهان دارویی افزود: در چند سال اخیر کارهای پراکندهای در توسعه کشت و برداشت و همچنین فرآوری گیاهان دارویی انجام شده است و در برنامه بودجه سال 98 تسهیلاتی نیز برای این بخش در نظر گرفته شده بود.
وی بیان کرد: به همت شهید حاج قاسم سلیمانی در منطقه رابر طرح کشت و فرآوری گیاهان دارویی ارائه شد که سال قبل عملیات کارخانه آغاز شده است و طرحهای مطالعاتی نیز در حاشیه ادامه دارد.
استاندار کرمان تصریح کرد: باید سند و نقشه راه برای برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت جهت توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی داشته باشیم که محتوای این سند باید در برگیرنده جمع آوری و تحلیل اطلاعات و همچنین کشت و فرآوری، صادرات، برندسازی، فروش و بازار نیز باشد.
وی تاکید کرد: سند توسعه صنعت گیاهان دارویی باید جامع و عملیاتی باشد و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی باید زیر نظر کارگروه پژوهشی استان متولی تهیه سند صنعت گیاهان دارویی باشد و تاکید داریم که یک سند کاملا عملیاتی تدوین شود.
صنعت گیاهان دارویی موتور محرک اقتصاد روستاها شود
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری کرمان در این نشست گفت: جلسات متعددی در سال گذشته با دانشگاهیان و بخش خصوصی برای تهیه نقشه راهی برای شناسایی خلاء ها و ارایه برنامه عملیاتی برای رفع مشکلات و توسعه کشت گیاهان دارویی و فرآوری آنها برگزار شد که پیش نویس آن برای دستگاه های اجرایی ارسال شده است.
رضا سنجری با اشاره به شرایط مستعد استان کرمان در زمینه رویش و کشت گیاهان دارویی افزود: از 13 اقلیم شناخته شده در کشور، 11 اقلیم در استان کرمان وجود دارد که از حیث تنوع اقلیمی این استان در کشور بی نظیر بوده است و 400 نوع گیاهان دارویی به صورت رویشگاه طبیعی در این منطقه وجود دارد.
وی با اشاره به کمبود آب به عنوان چالش در بحث گیاهان دارویی تاکید کرد: ساختار صنعت گیاهان دارویی در استان سنتی است و در این بخش جزیره ای فعالیت می شود که باید با برنامه ریزی و هم افزایی این صنعت را مدرن شود.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری کرمان تصریح کرد: صنعت گیاهان دارویی رشد بسیار بالایی از نظر اقتصادی دارد و می تواند در جوامع روستایی و محلی موتور محرکه اقتصادی باشد.
وی اظهار داشت: پیش نویس سند گیاهان دارویی آماده است که باید در آن برنامههای ذیل این سند را مشخص کرده تا بتوانیم این برنامهها را عملیاتی کنیم.
سنجری بیان کرد: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی متولی تهیه سند صنعت گیاهان دارویی شود و کارهای تحقیقاتی لازم را انجام دهد تا سال آینده به صورت عملیاتی این کار را آغاز کنیم.
*س_برچسبها_س*