استفاده از زبان هنر برای مقابله با مواد مخدر
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر از زبان هنر برای پیشگیری و فرهنگ سازی مقابله با مواد مخدر استفاده نکنیم قطعا موفق نخواهیم شد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر از زبان هنر برای پیشگیری و فرهنگ سازی مقابله با مواد مخدر استفاده نکنیم قطعا موفق نخواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز شنبه 24 تیر، با حضور علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری، و محمدجمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، تفاهمنامه همکاری میان حوزه هنری انقلاب اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر امضا شد. این تفاهم نامه به منظور همافزایی امکانات و منابع نهادهای فرهنگی در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی امضا شد.
علی فروزانفر در ابتدای این جلسه با اشاره به پیشینه تأسیس حوزه هنری از این نهاد فرهنگی به عنوان تولیدکننده و ترسیمکننده عیار هنر انقلاب در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب نام برد که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار مجموعه سازمان تبلیغات، تأییدی بر فعالیتهای حوزههنری کردند.
معاون هنری حوزه هنری به طور خلاصه واحدهای زیر مجموعه حوزه هنری را نام برد و گفت: استعداد خوبی در مجموعه حوزه هنری است که این استعدادها آماده است طبق تفاهمنامه حتی فراتر از تفاهم نامه، از هر کمکی که از ابزار هنر بر بیاید فروگذار نکند.
محمد جمالو معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه با اعلام اینکه در سال 1400 رکورد کشف مواد مخدر شکسته شده است، گفت: ما در همسایگی بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر هستیم و کیلومترها مرز مشترک داریم. هر تغییر سیاسی در این کشور اتفاق بیفتد، در میزان تولید مواد و نوع مواد مخدر اثر میگذارد. همه اینها گویای این است که به جز مقابله با مواد مخدر باید درحوزههای پیشگیری و فرهنگسازی عمیقتر از اینها جلو برویم. با توجه به دنیای امروز، هیچ گریزی نداریم که از زبان جذاب و ارزشمند هنر استفاده کنیم. چون حتی اگر حیاتیترین محتواها را بخواهیم انتقال دهیم، اگر از زبان هنر استفاده نکنیم قطعاً موفق نخواهیم شد. مدتهاست به دنبال این هستیم که با استفاده از زبان هنر و ظرفیت هنرمندان در حوزههای پیشگیری گامهای مؤثرتری برداریم.
وی در ادامه از طرح ملی «یاری گران زندگی» نام برد و گفت: انسان امروز از فاصله بین دانستههایش تا باورش رنج میبرد. میدانند اما باور ندارند، این واقعیتی است که ما در حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد با آن روبرو هستیم. باید تمام تلاشمان را برای ارتقای باورمندی فرزندان به کار ببریم. بر این اساس طرحی باعنوان یاریگران زندگی با ابلاغ رئیس جمهور به تمامی دستگاهها اطلاع شده است. قطعاً موتور متحرکه همه این کانونها، هنر خواهد بود. هنراست که میتواند همه این کانونها را فعال کند. اینکه حوزه هنری مستقیماً وارد میدان شده و اکتفا به سیاستگذاری نکرده موضوع مهمی است و اینامید ما را دوچندان میکند.
محمد هادی عسگری، مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه به مواد مخدر نیز در این جلسه با ابرازامیدواری از اینکه با مجموعه اقداماتی که ذیل این تفاهم نامه انجام میشود شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد باشیم گفت: ظرفیتهایی که حوزههنری از نظر منابع انسانی، ظرفیتهای ساختاری و تنوع دستاوردها در حوزه تولید محتوا دارد موجب فخر این نهاد فرهنگی است و ما را دلگرم میکند که بعد از این، اتفاقات درخوری رقم بخورد.
در پایان جلسه، تفاهم نامه همکاری بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر با موضوع هم افزایی ظرفیتها و امکانات طرفین در زمینه پیشگیری از اعتیاد به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی امضا شد.
برخی از مفاد این تفاهمنامه، را در ادامه میخوانید:
مساعدتهای ستاد: مشارکت در برگزاری جشنواره، رویدادها و محافل هنری مرتبط با موضوع اعتیاد و آسیبهای اجتماعی. ارائه آموزشهای مرتبط با موضوع تفاهمنامه به هنرمندان و خانواده حوزه هنری. در اختیار قرار دادن فضاها، تجهیزات و ظرفیتهای موجود برای تولید آثار هنری مرتبط با موضوع تفاهمنامه. حمایت مادی و معنوی از طرحهای هنری مرتبط با مهارتهای پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن.
مساعدتهای حوزه: کمک به افزایش اثر بخشی و کارآیی مداخلات پیشگیرانه از مصرف مواد مخدر با استفاده از خلق آثار هنری. بسترسازی برای ارائه آموزشهای تخصصی مرتبط با تفاهمنامه برای هنرمندان و کارکنان حوزه هنری. اجرای رویدادها، محافل و جشنوارههای هنری مرتبط با موضوع تفاهمنامه.