جمعه 5 بهمن 1403

استفاده از فناوری نوین در روسازی معابر خراسان رضوی ضروری است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استفاده از فناوری نوین در روسازی معابر خراسان رضوی ضروری است

مشهد - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به توان بالای واحدهای تولیدی سیمان استان در تولید بتن آر. سی. سی و صرفه اقتصادی بالای آن به جای استفاده از قیر، لازم است استفاده از این فناوری نوین در روسازی راه‌های برون‌شهری و معابر اصلی درون‌شهری مورد توجه قرار گیرد.

سیدکمال‌الدین میرجعفریان عصر شنبه در نشست شورای فنی استانداری خراسان رضوی افزود: وجود هفت کارخانه سیمان ظرفیت بالقوه ای است که می توان تولیدات آن را جایگزین استفاده از قیر در آسفالت معابر کرد و از اتکای استان به قیر کاست.

وی تاکید کرد: لازم است مهندسی ارزشی بابت هزینه تمام شده استفاده از سیمان برای روسازی معابر انجام گیرد و دستگاه های اجرایی متولی که مصرف کننده سیمان یا قیر هستند، گزارش لازم در این زمینه را در نشست بعدی شورای فنی ارایه دهند.

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به اعتبار هزار و 500 میلیارد تومانی اختصاص یافته از محل ماده 56 قانون الحاق (ظرفیت قانونی در بودجه است که جهت تامین مالی پروژه ها دولت متعهد به بازپرداخت اصل و سود سرمایه گذاشته شده را پس از بهره برداری به صورت اقساط به سرمایه گذار پرداخت می کند) به استان بیان کرد: بانکهای عامل برای پرداخت این منابع مشخص شده اند لذا لازم است هر چه سریعتر اداره کل راه و شهرسازی، شرکت آب منطقه ای و شرکت آب و فاضلاب قراردادهای مرتبط با این موضوع را با بانکهای عامل و پیمانکاران منعقد و مقدمات اجرای پروژه ها را فراهم کنند.

میرجعفریان با بیان اینکه بخشی از بودجه عمرانی سال گذشته خراسان رضوی در حساب دستگاه های اجرایی استان مانده و هزینه نشده است، افزود: چرا وقتی منابع مالی و پیمانکار در استان مهیا است، باید اعتبارات در دستگاه ها به موقع جذب نشده و پروژه ها نیمه تمام باقی بماند؟

وی خاطرنشان کرد: 10 هزار پیمانکار در استان وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده بهتری انجام گیرد و نباید اوراق مشارکت اسناد خزانه اسلامی به دغدغه پیمانکاران تبدیل شود.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" کاملا در حوزه مسکن و ساختمان سازی مصداق پیدا می کند، حدود 130 تا 160 رشته شغلی با صنعت ساختمان و مسکن مرتبط است و گردش مالی و اقتصادی و اشتغالزایی زیادی را به دنبال دارد.

میرجعفریان بیان کرد: اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نظام مهندسی و شهرداری باید برنامه های امسال را متناسب با تحقق شعار سال در حوزه ساختمان سازی و ارتقای کیفی و کمی مسکن در استان ارایه دهند.

وی با تاکید بر نظارت بیشتر سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی بر روند ساختمان سازی در استان گفت: لازم است این سازمان نظارت لازم را بر مهندسان و مجریان فنی ساختمانها داشته باشد تا کار غیرفنی انجام نگیرد.

به گزارش ایرنا، خراسان رضوی با داشتن هفت خط تولید سیمان خاکستری و یک خط سیمان سفید، قطب تولید سیمان از نظر تعداد بوده و در بحث صادرات سیمان خاکستری نیز کشورهای سی. آی. اس، افغانستان و پاکستان و در بخش سیمان سفید تا استرالیا را پوشش می دهد.

*س_برچسب‌ها_س*