جمعه 9 آذر 1403

استقبال از فصل دوم مستند «پروانه» / پخش ویژه برنامه محرمی از شبکه نسیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
استقبال از فصل دوم مستند «پروانه» / پخش ویژه برنامه محرمی از شبکه نسیم

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - الهام عرشی زاده، همزمان با آغاز پخش فصل دوم مستند «پروانه» که با محوریت زندگی بانوان موفق و ایثارگر تولید شده و از حضور زنان نخبه، مخترع، کارآفرین، نویسنده، ورزشکارِ قهرمان، مدیران نهاد‌های مختلف، جانباز، پژوهشگران برگزیده و... بهره برده است به گفتگو با منا اورعی تهیه‌کننده این مجموعه نشستیم. مونا اورعی مجری و برنامه‌ساز تلویزیون با اشاره...

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - الهام عرشی زاده، همزمان با آغاز پخش فصل دوم مستند «پروانه» که با محوریت زندگی بانوان موفق و ایثارگر تولید شده و از حضور زنان نخبه، مخترع، کارآفرین، نویسنده، ورزشکارِ قهرمان، مدیران نهاد‌های مختلف، جانباز، پژوهشگران برگزیده و... بهره برده است به گفتگو با منا اورعی تهیه‌کننده این مجموعه نشستیم. مونا اورعی مجری و برنامه‌ساز تلویزیون با اشاره به این موضوع که آغاز ورودش به فضای رسانه با برنامه «نیم‌رخ» بود، گفت: تقریبا 15 ساله بودم که با نامه‌ای که به برنامه «نیم‌رخ» نوشتم موفق به حضور در برنامه و اجرا شدم. سال 90 وارد حیطه گویندگی خبر شدم و از سال 96 به طور جدی برنامه‌سازی را آغاز کردم و مابین این‌ها در برنامه‌های مختلف به عنوان سردبیر و سرپرست نویسندگان حضور داشتم. سردبیری و خلق برنامه به قدری برای من جذاب بود که باعث شد تا به برنامه‌سازی علاقه‌مند شوم. در برنامه «نشان ارادت» به عنوان سردبیر حضور داشتم که یک فضای خوب برای من جهت ورود جدی به فضای سردبیری و برنامه سازی فراهم کرد. این برنامه به جهت مضمونی که داشت و با امام حسین گره خورده بود برای من تجربه‌ی ارزشمندی بود. سال بعد در برنامه «چلچراغ» با مجتبی امینی همکاری داشتم که بسیار تجربه لذت بخش و گران بهایی بود. اورعی افزود: برای اولین بار است که خبر حضورم به عنوان سردبیر در ویژه برنامه‌ای که محرم امسال از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود را می‌دهم، این ویژه برنامه محرمی طراحی ویژه و خاصی دارد که بزودی اخبار مربوط به آن منتشر خواهد شد. او با بیان این مطلب که تهیه‌کنندگی را برای نخستین بار از سریال «پلاک دو» آغازکرده است، بازگو کرد: تهیه‌کنندگی با «پلاک دو» برای من شروع شد، اگرچه در این مجموعه به عنوان جانشین تهیه‌کننده حضور داشتم، اما هرآنچه که لازم بود در تهیه کنندگی یاد بگیرم را در این پروژه آموختم. «پلاک دو» پروژه بشدت سنگین و تجربه سختی برای من بود، در عین حال مثل یک کلاس درس، آموزه‌های فراوانی برایم داشت. این مجموعه 52 قسمتی از ایده کوچکی به نام هوش اجتماعی ساخته شد. در ابتدا ایده را برای مسئولین بیان کردیم که پذیرفته شد، یک ماکت 6 دقیقه‌ای با هزینه شخصی در منزل یکی از دوستانم و با کمک بچه‌های تیم «سلوی» ساختیم که پس از ارائه مورد پسند مدیران قرار گرفت. از این همه اعتماد خوشحال و در عین حال متعجب شدم و بابت اعتمادی که به من شد ممنونم. اگرچه در طول پروسه تولید، تهیه‌کننده کار بالای سر ما بود، اما صفر تا صد کار را من و تیمم انجام دادیم و تجربه فوق العاده‌ای بدست آوردیم. اورعی در ادامه به مستند «پروانه» که به تازگی روی آنتن شبکه پنج سیما رفته پرداخت و تشریح کرد: برای ساخت مستند ایده‌ای داشتیم که آن را کمی متفاوت‌تر از آنچه که می‌بینیم روایت کنیم. در ماهیت اصلی مستند امکان تغییر نبود به همین دلیل تصمیم گرفتیم وارد فضای کار هنری مثل نقاشی با شن شویم و تصاویری از خاطراتی که سوژه بازگو می‌کند، با نقاشی شن برای مخاطب ترسیم کنیم. درباره نریشنی که قرار بود روی این تصاویر قرار بگیرد به شخص مشخصی نرسیده بودیم، آقای آذرسرا؛ مدیرگروه معارف اسلامی شبکه پنج معاونت سیما خانم لعیا زنگنه را با توجه به سبقه مادرانه‌ای که در آثار قبلی داشت معرفی کردند، پس از مطرح کردن موضوع با ایشان بااستقبال خیلی خوبی روبرو شدیم. ایشان خیلی دلسوزانه با ما همکاری کردند، متن‌ها را می‌خواندند و در راستای بهتر شدن آن اصلاحاتی روی متن اعمال می‌کردند.

وی افزود: سوژه‌ها را بنیاد شهید به ما معرفی کردند و در روند تولید این برنامه از پروژه حمایت کردند. ما بعد از بررسی سوژه‌ها با آن‌ها به گفتگو می‌پرداختیم و پس از شنیدن داستان زندگیشان اگر به مسئله و موضوع جذابی برای برنامه می‌رسیدیم برای ضبط و رفتن به محل زندگی سوژه برنامه‌ریزی می‌کردیم. پس از تولید فصل اول «پروانه» سعی کردیم تا فصل دوم را کمی متفاوت‌تر با تصاویر و قاب‌های بهتری ثبت کنیم. این تهیه‌کننده تلویزیونی با اشاره به این موضوع که فصل اول مستند «پروانه» در 16 قسمت تولید و ماه رمضان سال 1401 پخش شد، مطرح کرد: عید فطر و روز دختر همان سال، سوژه‌ها را روی آنتن برنامه زنده تلویزیونی که از حرم امام رضا پخش می‌شد بردیم، این برنامه اولین تجربه اجرای زنده من نیز بود. 10 قسمت از این مستند هم برای خرداد 1402 آماده شد که دوشنبه‌ها و سه شنبه‌های هر هفته حوالی ساعت 16 از شبکه پنج پخش می‌شود. ساعت پخشی که این مستند در سال گذشته داشت ساعت مناسبی نبود با این حال از خود سوژه‌ها و از مخاطبین در فضای مجازی بازخورد‌های خوبی گرفتم. اما در فصل دوم با توجه به اینکه تنها دو قسمت از کار پخش شده است و بازخورد‌های مثبت خوبی درباره موضوع و کیفیت ساخت این برنامه دریافت کرده‌ام.

اورعی در انتها با انتقاد از قطع همکاری صداوسیما با برخی از پیشکسوتان راه آشتی مخاطبین با رسانه ملی را اینگونه بیان کرد: ما به اشتباه فکر می‌کنیم تحول یعنی کنار گذشتن هرآنچه در گذشته بوده و پدید آوردن چیز‌های جدید، ازاین‌رو گاهی به گذشته خود و هر چیزی که به وسیله آن آموخته‌ایم بی توجهی می‌کنیم. به نظر من باید از تجارب پیشکسوتان و طرح‌های قدیمی استفاده شود و دیدگاه و آثار آن‌ها بازنویسی، نقاط ضعف برطرف و در نهایت تبدیل به محصولات جدید شود. متاسفانه رسانه ملی برای انجام تحول، قدیمی‌ها و پیشکسوتان را کنار گذاشته است. راه دیگر برای ساخت آثار جذاب، اقتباس از کار‌های موفق در دنیا است و نکته پایانی که برای بازگشت مخاطبین تلویزیون نباید از آن غافل شد، فضای مجازی و اهمیت انتشار و تبلیغات آثار تولید شده تلویزیونی در این فضا برای جذب مخاطب و ترغیب او به تماشای برنامه تولیدی ماست.

استقبال از فصل دوم مستند «پروانه» / پخش ویژه برنامه محرمی از شبکه نسیم 2
استقبال از فصل دوم مستند «پروانه» / پخش ویژه برنامه محرمی از شبکه نسیم 3