«استقلال سیاسی» اولین گام در جهت پیشرفت همه جانبه
استقلال سیاسی از جهات مختلف برای کشور قابل اهمیت است چرا که شاید اگر این در این زمینه استقلال نداشتیم در برخی موارد مانند اقتصاد نیز نمی توانستیم در مسیر خودکفایی قرار بگیریم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ دستاوردهای سیاسی انقلاب اسلامی شامل سرنگونی نظام دیکتاتوری و جایگزینی نظام مردم سالاری دینی بود که مردم خودشان خواهان آن بودند که نظام فاسد شاهنشاهی کنار رود و بجای آن خواستار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی شدند، همچنین از دیگر دستاوردهای انقلاب می توان به افزایش بینش سیاسی مردم اشاره کرد چرا که در زمان پهلوی مردم از بینش سیاسی و اخبار دور بودند و در بی خبری بسر می بردند ولی در زمان انقلاب به واسطه منابع گوناگون توانستند از اخبار سباسی باخبر شوند.
در زمان پهلوی مردم آزادی و مشارک سیاسی نداشتند و نمی توانستند در هیچ زمینه ای اظهارنظر کنند اما انقلاب اسلامی موجب شد مردم در تصمیم گیری های مهم کشوری دخیل شوند و مشارکت مردم در انتخابات، یکی از نشانه های بارز مشارکت سیاسی است، همچنین در زمان پهلوی چون ایران زیر سلطه انگلیس و آمریکا بود، آن کشورها استقلال در سیاست خارجی را از ایران گرفته بودند که با روی کار آمدن انقلاب این نوع از استقلال نیز شکل گرفت.
*استقلال سیاسی ایران نمونه ای مثال زدنی در سطح جهان است
عباس مقتدایی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز؛ در خصوص مقایسه استقلال ایران در برابر کشور های وابسته اظهار کرد: زمانی که یک ملت تصمیم می گیرند که تاریخسازی و تمدنسازی کنند، طبیعی است که باید اقدامات قابل توجه و گام های بلندی بردارند، ملت ایران در چند دهه گذشته به این سو تلاش کرده است تا استقلال خویش را بدست آورد و یک جریان مهم و تاثیرگذار برای نسل آینده را رقم بزند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی افزود: در این مسیر مخالفان ما در نظام سلطه که چنین رویکرد را مغایر نیت های خودشان در تقابل ملتها دیدهاند از همان آغاز شکل گیری انقلاب اسلامی تلاشهای فراوانی کردهاند تا سدی در راه این عزم ملت ایران باشند.
وی بیان کرد: مخالفان نه تنها سد را به عنوان مانع مردم ایران انتخاب کردند، بلکه انحراف و نفوذ در این مسیر را به عنوان یک مبنای فعالیت خود انتخاب کردند، جنگ تحمیلی، بلوکه کردن اموال و دارایی های ایران، انواع تحریمها و ایجاد دردسر ها جزو اقدامات خمشگینانهای است که دشمنان در مقابل حقوق بشر با ایران و بسیاری از موضوعات دیگر، در این اواخر تحریم های هوشمند و فلج کننده را به عنوان مبنای کار خود قرار دادند.
مقتدایی ابراز داشت: اما واقعیت این است که اگرچه ما در این مسیر دردسر های زیادی تحمل کردهایم و نابسامانی هایی در اثر رفتارهای دشمنان داشتهایم ولی استقلال سیاسی ایران در سطح همه کشور های جهان مثال زدنی است، آمریکا و قدرت های بزرگ عضو شورای امنیت و دارنده های حق وتو در شورای امنیت ملل متحد اکنون مجبور هستند برای تامین خواسته های ملت ایران شروط ملت ایران را بپذیرند.
وی ادامه داد: آنان برای کشور های نظیر ایران اصل را بر این می دانند که بی تفاوتی کنند و به خواسته های ملت های ایران بی توجه باشند، اما اکنون به پای میزهای مذاکره می آیند، ما در این دوران سخت و سرنوشت ساز گام های بلندی در عرصه های علم و فناوری برداشتهایم تا اکنون بیشترین آمار مهندسان و تحصیلکردگان فنی در مقایسه با جمعیت متعلق به ایران باشد.
استقلال سیاسی از جهات مختلف برای کشور قابل اهمیت است چرا که شاید اگر این در این زمینه استقلال نداشتیم در برخی موارد مانند اقتصاد نیز نمی توانستیم در مسیر خودکفایی قرار بگیریم.
«استقلال سیاسی» اولین گام در جهت پیشرفت همه جانبه
رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم خراسان شمالی، چکیده اهداف ملت ایران را در مفهوم کلیدی «پیشرفت» خلاصه می کنند و در تبیین آن بیان می دارند: «پیشرفت اسلامی و انقلابی یعنی پیشرفت همه جانبه». ایشان همچنین یکی از معیارهای پیشرفت در ادبیات اسلامی را «پیشرفت در استقلال سیاسی» می دانند
رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم خراسان شمالی، چکیده اهداف ملت ایران را در مفهوم کلیدی «پیشرفت» خلاصه می کنند و در تبیین آن بیان می دارند: «پیشرفت اسلامی و انقلابی یعنی پیشرفت همه جانبه». ایشان همچنین یکی از معیارهای پیشرفت در ادبیات اسلامی را «پیشرفت در استقلال سیاسی» می دانند.
*استقلال سیاسی از نگاه حضرت امام (س)
حضرت امام (ره) از همان آغاز نهضت اسلامی خویش، اهداف کوتاه مدت و دراز مدت انقلاب را به روشنی در ضمن اعلامیه ها و پیام ها و سخنرانی های خویش، در تمام وقایع حساس و موقعیت های خاص متذکر شده و تبیین فرموده اند. حتی در میان اهداف و برنامه هایی که برای سیر این انقلاب عظیم تدارک دیده اند به این نکات اشاره دارند که کدام یک از اهداف، اصلی و غیر قابل تغییر است و کدام یک از اهداف و برنامه ها، خاص این دوره از زمان است و از اهمیت کمتری برخوردار است.
ایشان، برخی برنامه های انقلاب را دراز مدت و برخی را کوتاه مدت و وظیفه امروز معرفی می کنند؛ یعنی اصول کلی انقلاب را از آنچه تحت این اصول قرار دارد جدا می فرمایند. حتی در سخنرانی های خویش گاهی، مسائلی را به عنوان هدف انقلاب مطرح می کنند ولی تذکر می دهند که رسیدن به این هدف به معنی تمام شدن انقلاب نیست؛ بلکه ما به دنبال این هدف، اهداف بالاتر و والاتری را دنبال می کنیم و باید خود را به اهداف عالیه انقلاب اسلامی برسانیم.
تمام این عرایض برای تذکر این نکته بود که حضرت امام، با توجه به اختلاف نظرهای سیاسی فرهنگی، اقتصادی و حتی اعتقادی، باز هم می فرمایند که اصول انقلاب، افکاری است که اختلاف نظر در آن ها پذیرفته نیست و همگی باید در مقابل آن اصول تسلیم شوند و اگر کسی بخواهد از آن تخطی کند باید او را با شمشیر عدالت به طریق مستقیم آورد. و ما امروز گرد آمده ایم تا به گوشه ای از این اصول بپردازیم و آن اهداف و برنامه های تغییر ناپذیر انقلاب را مورد دقت نظر قرار دهیم و تفکر حضرت امام در مورد آن ها را بیان کنیم. یکی از این اصول که مورد تأیید حضرت امام (س) بوده است اصل استقلال سیاسی است که در این مقاله، سعی بر آن شده است که از تحلیل و اظهار نظرهای شخصی خودداری شود و تنها از فرمایشات و نقطه نظرات آن بزرگوار، برای شناخت اصل استقلال سیاسی بهره گیریم.
استقلال سیاسی، به «قدرت یک دولت در اداره امور داخلی و خارجی خود بدون جلب نظر و موافقت یک دولت دیگر» گفته می شود؛ یعنی آزادی سیاسی حاکمان و ملت در مقابل بیگانگان. طبق همین برداشت، تفاوت آن با استقلال فرهنگی، اقتصادی، نظامی و دیگر استقلال ها در مقابل بیگانگان روشن می شود. همچنین، تفاوت میان استقلال با آزادی ملت در مقابل حاکمان نیز مشخص می گردد. آن چه مورد بحث این جانب می باشد استقلال سیاسی ملت و دستگاه حاکمه کشور در مقابل اجانب است؛ یعنی معنایی که در این جمله خلاصه می شود: «نه شرقی، نه غربی» حضرت امام (س) با بیانات گوناگونی، مقصود از استقلال سیاسی را بیان فرموده اند. تعبیرات امام (س) از استقلال سیاسی، بسیار روشن و همه فهم است چنان چه معمول فرمایشات امام و رسم رهبری ایشان چنین بود که مفاهیم و مسائل گوناگون علمی را به زبان ساده و آشنای جامعه به ملت القا می فرمودند.
ایشان به این تعابیر از استقلال سیاسی یاد می فرماید: «غلام حلقه به گوش دیگران نباشیم» «مستعمره و اسیر نباشیم» «دیگران در امور ما دخالت نکنند» «خودمان مملکت را اداره کنیم و سرپرست نداشته باشیم» «حاکم ما دست نشانده نباشد» «حاکم ما نوکر نباشد» «پایگاه ها از مملکت ما برچیده شود نتوانند به ما تحمیل کنند» و در (30 / 11 / 57) می فرمایند: «باید مستقل باشیم نه به طرف چپ و نه راست، بلکه تحت لوای اسلام» و بسیار مطالب دیگر که حضرت امام (س) به ما ملاک هایی می دهند که اگر می خواهید مستقل باشید و استقلال سیاسی داشته باشید باید چگونه باشید؟ چگونه بودن در مقابل حاکمان را با صراحت بیان می کنند، این بود مقصود از استقلال سیاسی.
انتهای پیام /