استیون هاوکینگ
استیون هاوکینگ
اقتصادنیوز: استیون هاوکینگ فیزیکدان بزرگ معاصر در 15 ژوئن 2014 و در سالهای پایان زندگیاش هشدار دادکه هوش مصنوعی میتواند به معنای پایان زندگی نسل بشر باشد وآنراخطری جدی خواندوگفت بهنظر میرسد در نزاع بین انسان وهوش مصنوعی برتری از آن هوش مصنوعی باشدو میتواند به بدترین کابوس آینده انسان تبدیل شود.
ویلیام جیمز سیدیس که گفته میشود باهوشترین فرد جهان بوده است، معیاری برای کودکان اعجوبه است. گزارش شده که او تنها در سن 18 ماهگی توانسته روزنامه بخواند، در سن 11 سالگی وارد دانشگاه هاروارد شود و در 16 سالگی فارغ التحصیل شود.
تستهای آی کیو به هیچ وجه همه تواناییهای ذهنی آدمها را نمیسنجند اما به هر حال ممکن است کاشف از برخی تواناییهای خاص باشند. در اینجا با نامها و چهرههایی آشنا میشوید که در گذشته و زمان حال بالاترین ضرایب هوشی را داشته و دارند.
میتوانید تصور کنید در آیندهای نهچندان دور، چند دیپلمات در معیت روباتها دور میز مذاکره نشستهاند و بر سر یک توافق بینالمللی مشغول چانهزنی هستند؟ نمیتوانید؟ پس اجازه بدهید این سناریوی بهظاهر نامحتمل را با روایت دیگری به واقعیت نزدیک کنیم.
نادری در نخستین سال پس از بازگشت به آمریکا به استخدام ناسا در آمد؛ جایی که آرزوی بسیاری از ایرانیان به ویژه کودکان و نوجوانان بود و حالا نادری با فعالیت در ناسا تبدیل به یک قهرمان برای آنها شده بود؛ او در مدت 36 سال حضورش در ناسا سمتهای مختلفی در زمینههای فنی و مدیریتی بر عهده گرفت.
اودیسه فضایی را به خاطر دارید؟ یا سری فیلمهای ترمیناتور؟ در تمام این فیلمها و سریالهای علمی - تخیلی، برخی از شخصیتهای داستان سیستمهای هوشمند سرکشی بودند که ناگهان از کنترل خارج میشدند و از اطاعت سرپیچی میکردند. ا
هاوکینگ عمیقا امیدوار بود انسان از پس شناخت قوانین این جهان سهبعدی برآید. او معتقد بود یافتههای کنونیِ "علم" دال بر این است که جهان بر اساس "شانس" آغاز شده؛ نظری که مخالفان قابل توجهی دارد. اگرچه بسیاری از این مخالفان چیزی از علم نمیدانند و صرفا عقاید اسلاف خود را به ارث بردهاند.
فیلم و سریالهای ژانر بیوگرافی، از ژانرهای دلنشین و بسیار پرطرفدار در دنیای تصویر است.
اینگونه به نظر میرسد که پیشبینیها درمورد روزگاری که در نهایت کامپیوترها تصمیم میگیرند تا امور را به دست بگیرند، پایانی ندارد با این حال پژوهشی تازه از دانشگاه استنفورد تواناییهای غیرقابل پیشبینی هوش مصنوعی را سراب میداند.
بر فرض که آن ذره از "هیچ" پدید آمده باشد؛ آن همه جرم یا انرژیِ بینهایت زیاد در دل آن ذره بینهایت کوچک، چه بوده و از کجا نشأت گرفته است؟
علم در دهه 1980 امکان سفر در زمان را جدی گرفت. مثلا در سال 1990، ایگور نوویکوف، فیزیکدان روسی و کیپ تورن، فیزیکدان آمریکایی، در یک مقاله تحقیقاتی درباره «منحنیهای زمان مانند بسته» با یکدیگر همکاری کردند. کاستا میگوید: «آنها در این کار نه تنها به مطالعه چگونگی ساخت یک ماشین زمان پرداختند، بلکه چگونگی کار آن را نیز بررسی کردند.»
مهر نوشت: ادی ردمین در سریال «روز شغال» در نقش اصلی بازی میکند. شغال از سوی یک سازمان مخالف استخدام شده بود تا شارل دوگل رییس جمهوری فرانسه را به قتل برساند.
کتاب «آهنگ افلاک؛ سفری در فضا و زمان» نوشته کارل سِیگن با ترجمه احسان سنایی اردکانی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
سارتر به دوستان خود درباره هیتلر گفت: «من حالت ذهنی آلمانیها را میشناسم. هیتلر حتی در خواب نیز نمیتواند به شروع جنگ فکر کند. او فقط بلوف میزند.» یک روز بعد از این پیشبینی سارتر، هیتلر به لهستان حمله کرد!
در دنیای کتابها و فیلمهای علمی تخیلی مرتب به موضوع ارتباط با موجودات فرازمینی پرداخته میشود؛ اما این موارد کمکم به مباحثی جدی تبدیل میشوند. فعالان آکادمیک نیز هرچند وقت یکبار با انتشار مقالهای به نگرانیها و تبعات ارتباط با یک تمدن پیشرفته فضایی میپردازند.