اسرائیل با صلح و تفاهم بیگانه است

شاعر تاجیکستانی گفت: تا جایی که میدانم رژیم اسرائیل هیچگاه از در صلح و تفاهم و انسانگری، درنیامده و با این مفاهیم بیگانه است. در سیاست بزرگ برای آنکه حاکمیت هرچه بیشتر بر پای خود بایستد، برای دولت خود دشمن بیرونی میسازد و اسرائیل چنین است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عطا میرخواجه، شاعر و نویسنده تاجیکستانی با توجه به حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به ایران گفت: حمله اسرائیل به ایران نتیجه دغدغههای حدود 50 ساله این رژیم است که بر ساکنان ربع مسکون (یکی از بخشهای چهارگانه قابل سکونت زمین) پوشیده نیست. وی افزود: تا جایی که میدانم در این مدت این رژیم از در صلح و تفاهم و انسانگری، درنیامده و اصولا با این مفاهیم بیگانه است. مسلم است در سیاست بزرگ برای آنکه حاکمیت هرچه بیشتر بر پای خود بایستد، برای دولت خود دشمن بیرونی میسازد و اسرائیل اینگونه نقشی دارد. این شاعر تاجیکستانی همچنین به تاثیر جنگ بر فرهنگ اشاره کرد و ادامه داد: چنین حملههایی به فرهنگ هر ملت ضربه میان شکن میزند و همه گونه امکان گفتوگوی فرهنگی را از بین میبرد. بدی سیاست خشونتآمیز رسمی آن است که برای هرگونه روابط فرهنگی مانع ایجاد میکند و نمیگذارد که مفاخر بزرگ و نهادهای فرهنگی لااقل با هم مکالمه کنند و روزنهای به سوی هم باز کنند؛ هرچند که در اسرائیل هم نهادهای فرهنگی در خدمت نهادهای نظامیاند.
واکنش ضیا قاسمی شاعرمهاجرافغانستانی به حمله رژیم صیهونیستیمیرخواجه با اشاره به این که مردم تاجیکستان جانبدار صلح و آرامش در تمام جهان هستند، گفت: ما از جنگ شهروندی تحمیلیای که سی سال قبل داشتیم، خلاصههای سودمند برآوردیم و صلح، بنیاد کاری و سازندگی، دست دوستی دراز کردن به تمام ممالک جهان را به سطح سیاست دولتی برداشتیم. پیشوای ملت ما امام علی رحمان پرچمدار این سیاست بوده و نهادهای فرهنگی ما آن را همه روزه ترغیب و تبلیغ میکنند. این نویسنده تاجیکستانی با بیان اینکه فارس و تاجیک از قرنهای قدیم معلم بشر بودهاند و باید در عالم هم این اعتبار خود را حفظ کنند، گفت: رسالت ازلی اقوام تاجیک و فارس صلح پروری و تمدنسازی بوده است و ما وظیفه خود میشماریم که آن را دوام دهیم. ادبیات بزرگترین وسیله ترغیب صلح و دوستی است. تمام بزرگان ما بهترین آموزگاران آدم و آدمگری و مبلغ اخلاق همین بودهاند. بنابراین در تربیت مردم باید بیشتر از ادبیات استفاده کرد.