اشعار مداحان باید کرامت و شأن اهلبیت (ع) را حفظ کند
میرزایی ذاکر اهلبیت (ع) در یزد گفت: شعر خوب باید الهام گرفته از آیات، روایات و احادیث پیامبر و امامان معصوم باشد و حداقل ویژگی آن، حفظ کرامت و شأن اهلبیت (ع) است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید میرزایی ذاکر اهلبیت در گفتگوی با یزدرسا با اشاره به مشخصه مهم یک مداح، گفت: یکی از مهمترین مسائل و اولین اصل در مداحی، تعهد و سپس انتخاب شعر مناسب است.
وی با بیان اینکه اگر مداح به الحان و نغمههای عربی نیز مسلط باشد میتواند تأثیرگذارتر باشد، افزود: به طور کلی مداح باید دارای سواد، سلیقه و سوز باش تا بتواند در عزادار اثرات معنوی به وجود آورد.
میرزایی به ویژگیهای شعر خوب در نوحهخوانی اشاره کرد و اذعان داشت: شعر خوب باید الهام گرفته از آیات، روایات و احادیث پیامبر و امامان معصوم باشد و حداقل ویژگی آن، حفظ کرامت و شأن اهلبیت (ع) است.
این ذاکر اهلبیت در پاسخ به این سؤال که در انتخاب سبکهای نوحهخوانی چگونه عمل میکند، افزود: در انتخاب سبک ابتدا از نغمههای قرآنی و عربی که بسیار حزن برانگیز باشد و در مرحله بعد از دستگاههای اصیل ایرانی مثل شور هم استفاده میکنم.
وی در ادامه در خصوص ارتزاق مداحان از طریق مداحی، گفت: تعیین کردن مبلغی خاص به نظر من علاوه بر اینکه یک "بدعت " است از نظر "شرعی " هم اشکال دارد اما گرفتن مبلغی بهعنوان حق القدم با توجه به اینکه از سنتهای اهلبیت (ع) بوده و بزرگان ما هم به شعرا و مادحین صله میدادند اشکالی ندارد و با توجه به حدیثی که میفرماید «کسی که مردم را بگریاند بهشت بر او واجب میشود» با تعیین مبلغ، مداح دچار خسران شده و حساب خویش را در دنیا با اهلبیت (ع) تسویه نموده است.
میرزایی آسیبهای امروز مداحی و هیئات مذهبی را تقلید کورکورانه دانست و اظهار داشت: تقلید کورکورانه به این معنا که متاسفانه بدون شناخت از ظرفیت و توانمندیهای مداح و بدون نظارت بر اشعار و سبکهایی که ارائه میکند به وی اجازه نوحهخوانی میدهند و نقش بزرگترها بعضا نادیده گرفته میشود.
این ذاکر اهلبیت اضافه کرد: مداحان نیز بدون آنکه تأملی بر اشعار و سبکهای دیگران داشته باشند هر سبک و شعری را تقلید میکنند لذا مادحین باید معلومات خود را بالا ببرند و با آگاهی و بصیرت به مدح وستایش آل الله بپردازند.
وی اولین درس عاشورا را ولایتپذیری و تبعیت از رهبری عنوان کرد و گفت: همانطور که می بینیم در روز عاشورا تمام اصحاب حتی حضرت علی اکبر (ع) که پسر امام بودند از پدرشان برای میدان رفتن اجازه گرفتند و این مطلب اهمیت نقش ولایت و ولایتپذیری را می رساند.
میرزایی درس بعدی نهضت عاشورا را غیرت، حیا وعفاف بیان کرد و گفت: خاندان امام حسین (ع) در اوج مصیبت حافظ این ارزش ها بودند و درس دیگری که می توان گرفت درس برادری و صله رحم است که زمانی که شمر امان نامه آورد اباعبدالله (ع) خطاب به حضرت عباس (ع) فرمودند شما با هم فامیل هستید جوابش را بده حتی اگر شمر باشد!
انتهای پیام /