چهارشنبه 7 آذر 1403

اصلاحات پارامتریک صندوق های بازنشستگی در برنامه هفتم دیده شود / قانون مشاغل سخت و زیان آورد خوب بود اما به بیراهه رفت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اصلاحات پارامتریک صندوق های بازنشستگی در برنامه هفتم دیده شود / قانون مشاغل سخت و زیان آورد خوب بود اما به بیراهه رفت

حسینی گفت: اصلاحات پارامتریک در صندوق های بازنشستگی از جمله در بحث سن و سابقه باید اتفاق بیفتد چراکه در غیراینصورت این صندوق‌ها و مخصوصاً سازمان تأمین اجتماعی دچار مشکل خواهند شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا حسینی مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ اظهار داشت: اصلاحات پارامتریک در صندوق‌های بازنشستگی حتماً باید در برنامه هفتم توسعه دیده شود.

وی با بیان اینکه هیچ کجای دنیا نیروی کار زیر 60 سال سن بازنشسته نمی‌شود افزود: اصلاحات در بحث سن و سابقه باید اتفاق بیفتد چراکه در غیراینصورت صندوق‌های بازنشستگی مخصوصاً سازمان تأمین اجتماعی دچار مشکل خواهند شد البته در بودجه یک‌ساله نمی‌توان قانون دائمی تعریف کرد ولی این مهم باید حتماً در برنامه توسعه دیده شود.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: امسال سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری در 9 بند ابلاغ شد که اهمیت نظام تأمین اجتماعی را نشان می‌دهد لذا هر مصوبه و طرحی در دولت و مجلس باید پیوست تأمین اجتماعی داشته باشد.

حسینی همچنین تصریح کرد: قانون مشاغل سخت و زیان‌آور قانون خوبی بود تا کسانی که در این محیط فعالیت می‌کنند جهت جلوگیری آسیب‌های احتمالی زودتر بازنشسته شوند اما این قانون مقداری به بی‌راهه رفت و حالا همه مدعی هستند که کارشان سخت است.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی گفت: امروز ما بازنشستگانی با 39 سال سن داریم درحالی‌که این نیروی کار به پختگی رسیده و تازه می‌توان از تجربیات آن بهره‌برداری کرد.

وی ادامه داد: قانون مشاغل سخت و زیان‌آور در مهرماه سال 80 به تصویب رسید و در آیین‌نامه آن ذکر شد که کارفرمایان موظف هستند ظرف مدت دو سال نسبت به از بین صفت زیان‌آوری مشاغل اقدام کنند که متأسفانه تعداد انگشت‌شمار برای این کار اقدام کردند.

حسینی تصریح کرد: مشاغل سخت و زیان‌آور در دو گروه دسته‌بندی می‌شوند که مشاغل گروه الف قابل اصلاح هستند اما مشاغل گروه ب قابل اصلاح و خارج کردن از شمول زیان‌آوری را ندارند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان مرکزی افزود: کارفرمایان می‌توانند با اقدامات اصلاحی در حوزه ایمنی و بهداشت با کمترین هزینه سخت و زیان‌آوری مشاغل را کاهش دهند چراکه بحث صیانت از نیروی انسانی و سلامت فرد هم در اینجا مطرح است.

وی با بیان اینکه قانون توانمندسازی و پایداری صندوق تأمین اجتماعی در مجلس موردبررسی قرار خواهد گرفت ادامه داد: در یک سال گذشته اقدامات بسیار خوبی انجام‌شده و 88 هزار میلیارد تومان بدهی چندین ساله سازمان تأمین اجتماعی به بانک رفاه که از سال 94 انباشته‌شده بود اخیراً در قالب سهام تسویه شد.

حسینی تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی تا چندی قبل جزو بدهکاران کلان بانکی بود اما امروز از طلبکاران کلان هستیم و سازمان بالای 40 هزار میلیارد تومان طلب دارد.

وی اذعان داشت: در استان مرکزی بدهی معوق سازمان تأمین اجتماعی کمتر از 500 میلیارد تومان است که مطالبات از یک تا 200 میلیارد تومان را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام /