اصلاح اساسی نظام سلامت کشور با توسعه برنامه "پزشکی خانواده" و نظام ارجاع
وزارت بهداشت اعلام کرد: در نگاه مدیران ارشد وزارت متبوع همواره اصلاحات اساسی در نظام سلامت کشور منوط به توسعه برنامه "پزشکی خانواده" و نظام ارجاع در کشور بوده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ وزارت بهداشت در پاسخ به خبر خبرگزاری تسنیم مبنی بر "کاهش 70 درصدی مراجعات بیماران به مراکز درمانی با اجرای پزشک خانواده / چالشهای پزشک خانواده در ایران چیست؟" توضیحاتی ارائه کرد.
متن این توضیحات به شرح زیر است:
برنامهریزی، نظارت و توسعه برنامه پزشک خانواده شامل برنامه بیمه روستایی و شهری (فارس و مازندران) همواره زیر نظر خرد جمعی کمیته کشوری برنامه با حضور و ابلاغ عضویت ذینفعان و تابع مصوبات آن بوده است.
برنامهریزی و ارتقای تحصیلی پزشکان عمومی برای تربیت متخصصین پزشکی خانواده در راستای توسعه و ارتقای کیفی برنامه و ارائه تسهیلات به پزشکان عمومی خانواده جهت تحصیل در رشته تخصص پزشکی خانواده در کنار تخصصهای دیگر از جمله اقدامات بوده است.
تشریک مساعی با نمایندگان پزشکان خانواده تمامی دانشگاههای علوم پزشکی و متخصصین پزشکی خانواده در تهیه دستورالعملهای اجرایی برنامه، چک لیستهای نظارتی و برگزاری جلسات هم اندیشی و مشورتی دانشگاهی و کشوری در راستای بهره مندی از تجربیات و نظرات پزشکان خانواده طی سالهای اجرای برنامه استمرار داشته است.
چالشهای مالی دولت در زمان تحریم، افزایش هزینههای ناشی از نرخ تورم و هزینه های هنگفت کنترل و مدیریت بیماری کووید 19 در دو سال اخیر منجر به عدم تحقق بخش عمده ای از اعتبارات مصوب برنامه و بروز مشکلات مالی شده است. علیرغم این حداکثر تلاش در راستای ارائه خدمات به جمعیت تحت پوشش و رضایتمندی پرسنل صورت پذیرفته است.
ارتقای کیفی برنامه در ابعاد پیشگیری و درمان بیماریها، استفاده از توان مدیریتی آنان، آموزش اعضای تیم سلامت و غیره از اهداف تربیت نیروی انسانی متخصص پزشکی خانواده (با صرف هزینه توسط نظام سلامت برای ترسیم آینده روشن در سلامت جامعه) بوده است.
در نگاه مدیران ارشد وزارت متبوع همواره اصلاحات اساسی در نظام سلامت کشور منوط به توسعه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور بوده و ارتقای سلامت جامعه در سطوح مختلف وابسته به فراهم بودن منابع، زیرساختها و مشارکت بهینه دستگاهها و تمامی ذینفعان است. مواد تصریحی در برنامه های توسعه چهارم، پنجم و ششم در این خصوص حاصل این تفکر است.
پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر، کاهش قابل توجه پرداخت از جیب مردم در مناطق روستایی و محروم کشور، ارائه خدمات رایگان و ارزان قیمت از جمله خدمات سلامت دهان و دندان، ویزیت، خدمات پاراکلینیک، غربالگری بیماریها و غیره، ارتقای چشمگیر شاخصهای بهداشتی و تمایل به اشتغال پزشکان عمومی با توجه به بهبود قابل توجه پرداختی به آنان جهت ماندگاری آنها در مناطق محروم از نتایج ارزنده اجرای برنامه در کشور بوده است.
مسافران کرونامثبت قرنطینه میشوند / ذخیره 50 روزه واکسن کرونا در کشور چرا کرونای "اومیکرون" نگرانکننده نامیده شد؟/ راههای پیشگیری از ابتلا به کرونای جدید