یک‌شنبه 4 آذر 1403

اصلاح ساختار بودجه ضروری است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اصلاح ساختار بودجه ضروری است

رئیس دیوان محاسبات گفت: برخی چارچوب‌ها در بودجه دچار ایراداتی است که ضروری است اصلاح شود.

جلسه مشترک میان اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با رئیس کل، دادستان و مدیران دیوان محاسبات کشور و به میزبانی این نهاد نظارتی برگزار شد.

سید احمدرضا دستغیب رئیس دیوان محاسبات کشور طی سخنانی در این نشست، اظهار داشت: چنین جلساتی علاوه بر زمینه سازی برای هم افزایی و همکاری بیش از پیش، حرکت به سمت اهداف مد نظر برای نظارت و رسیدگی را با سرعتی مضاعف محقق می‌کند.

رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه بدنه کارشناسی دیوان محاسبات، سرمایه‌ای ارزشمند است که تخصص و تعهد را همزمان دارند، افزود: فعالیت‌های بسیار جامع و خوبی پیرامون اصلاح ساختار بودجه در دیوان محاسبات در حال انجام است و این یکی از موضوعات و ماموریت‌های مهمی است که در این مجموعه در حال پیگری آن هستیم و انشالله بعد از نهایی شدن این موارد در مورد آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.

دستغیب ادامه داد: برخی چارچوب‌ها در بودجه دچار ایراداتی است که ضروری است اصلاح شود و اگر این موارد انجام شود می‌توانیم به نظام مالی عمومی مطلوب در کشور نزدیک‌تر شویم.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با اشاره به موضوع مهم تفریغ بودجه 1401، ادامه داد: کار جدیدی در حوزه تفریغ بودجه سنواتی را به کمک همکارانم در حوزه‌های فنی آغاز کرده ایم که بر این اساس، موضوع مهم رسی را در اولویت کاری خود برای تفریغ بودجه سال جاری قرار داده ایم و ان شاالله به هنگام تقدیم آن به مجلس محترم، شاهد اثرات مثبت آن خواهیم بود.

دستغیب، حجم امور محوله به بدنه کارشناسی دیوان محاسبات را بیش از توان و وقت کارکنان آن توصیف کرد و گفت: بدنه فنی این نهاد نظارتی، به شدت درگیر گزارش نویسی و درخواست‌های نمایندگان در زمینه تحقیق و تفحص است که این موضوعات وقت گیر هستند؛ از این رو از اعضای محترم کمیسیون برنامه و بودجه خواهشمندیم تا با اصلاح در آیین نامه‌های مربوطه، یاری رسان دیوان محاسبات در عمل به وظایف اولویت دار و اصلی خود باشند.

وی در پایان با اشاره بر لزوم نظارت بر شرکت‌های دولتی و شبه دولتی و ارائه فصل پیشنهادی دیوان محاسبات برای نظارت بر این شرکت‌ها در لایحه بودجه، تصریح کرد: موضوع رسیدگی به شرکت‌ها یکی از مطالبات مهم رهبر معظم انقلاب است و دیوان محاسبات هم با جدیت هر چه تمام‌تر این موضوع را در دستور کار خود قرار داده تا با این اقدام شاهد شفافیت و بهبود عملکرد این مجموعه‌ها باشیم.

حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی، در این نشست گفت: بدون تعارف باید اذعان کنیم که تا ما نگاه و سیاست مان نسبت به اقتصاد را روشن نکنیم، اصلاح دقیق و اثربخش ساختار بودجه امکان پذیر نخواهد بود.

وی افزود: همه بخش‌های تصمیم ساز در نظام به اتفاق نظر رسیده اند که باید اقتصاد را به دست مردم سپرد، اما وحدت رویه‌ای در نقشه راه واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی دیده نمی‌شود.

وی در انتها تاکید کرد: توقع ما از دیوان محاسبات این است تا با تشکیل کمیته‌ای قدرتمند، در بازبینی و تنقیح مواد بودجه‌ای کشور، یاری رسان و بازوی مشورتی توانمندی برای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات باشد.

در ادامه این نشست مشترک، حجت الاسلام و المسلمین میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم طی سخنانی اظهار داشت: اصلاح ساختار بودجه از جمله تاکیدات موکد رهبر معظم انقلاب طی سالیان اخیر است که حقیقتاً اقدام عملی و جدی، تاکنون درباره آن صورت نگرفته و دیوان محاسبات می‌تواند با ارائه نظرات کارشناسی و فنی، نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: منابع درآمدی ما در بودجه ذیل چهار بخش «نفت»، «مالیات»، «اوراق مشارکت» و «فروش دارایی ها» دسته بندی می‌شوند و در عین حال باید با برنامه ریزی صحیح و مساعدت بخش‌های اقتصادی در دولت و مجلس، برنامه ریزی دقیقی برای هزینه کرد آن‌ها صورت پذیرد.

زنگنه نماینده تربیت حیدریه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه مشترک، گفت: سطح انتظار ما از این نهاد نظارتی بالاست و حقیقتاً خلأ کم کاری سایر بازوان مشورتی مجلس شورای اسلامی را، دیوان محاسبات به تنهایی به دوش کشیده است و از این بابت باید قدردان شما بود.

وی در ادامه اظهار داشت: دیوان محاسبات باید مرکز و منشا اصلاح ساختار بودجه باشد و بجز مشارکت در تهیه گزارش‌های مالی و اقتصادی، تحلیل تخصصی خود را نیز در حوزه‌های گوناگون، به سمع و نظر نمایندگان مجلس برساند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس