اطلاعات مقامات سوئدی در خصوص وضعیت «احمدرضا جلالی» ناقص و غلط است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (سهشنبه) در اظهاراتی با اشاره به توئیت خانم «آنه لینده» وزیر خارجه سوئد که امشب پس از تماس تلفنی وزرای امور خارجه دو کشور منتشر شد، عنوان کرد: متاسفانه اطلاعات مقامات سوئدی در خصوص وضعیت آقای «احمدرضا جلالی» که بنا به جرایم امنیتی در زندان به سر میبرد، ناقص و غلط است. وی افزود: همانطور...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (سهشنبه) در اظهاراتی با اشاره به توئیت خانم «آنه لینده» وزیر خارجه سوئد که امشب پس از تماس تلفنی وزرای امور خارجه دو کشور منتشر شد، عنوان کرد: متاسفانه اطلاعات مقامات سوئدی در خصوص وضعیت آقای «احمدرضا جلالی» که بنا به جرایم امنیتی در زندان به سر میبرد، ناقص و غلط است.
وی افزود: همانطور که ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگو برای خانم لینده توضیح داد، قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران مستقل بوده و هرگونه دخالت در صدور یا اجرای احکام قضایی مردود و غیرقابل پذیرش است.
گفتنی است وزیر خارجه سوئد در توئیتی با اشاره به گفتوگوی تلفنیاش با ظریف عنوان کرده که در این گفتوگو نسبت به وضعیت جلالی ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و خانم «آنه لینده» وزیر خارجه سوئد عصر امروز (سهشنبه) در تماسی تلفنی، آخرین تحولات بینالمللی، موضوعات مربوط به برجام، روابط دوجانبه و کنسولی بین دو کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. ظریف در این تماس با اشاره به تحریمهای غیرقانونی و غیرعادلانه ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، از ناتوانی کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات خود در برجام انتقاد کرد و به وزیر امور خارجه سوئد توصیه کرد که استقلال و حاکمیت خود را قربانی سیاستهای زورگویانه و ظالمانه آمریکا نکنند.
به گزارش فارس احمدرضا جلالی که به عنوان محقق در سوئد فعال بوده است در سال 1395 به اتهام ارتباط با سرویسهای جاسوسی خارجی از جمله موساد و انتقال اطلاعات محرمانه برنامه هستهای ایران، بازداشت شد. از جمله اتهامات جلالی اعلام نشانی و برخی مشخصات 30 نفر از افراد شاخص پروژههای تحقیقاتی، نظامی و هستهای از جمله شهیدان مجید شهریاری و مسعود علیمحمدی به افسران اطلاعاتی موساد بوده است.
پس از آن بود که رسانههای سوئدی بهمن 1396 از اعطای تابعیت از سوی دولت سوئد به جلالی محکوم امنیتی که تنها مجوز اقامت دائم در این کشور را داشته خبر دادند که این اقدام سفیر سوئد را به وزارت خارجه ایران کشاند. در احضار سفیر سوئد اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص اقدام دولت این کشور در اعطای تابعیت به فردی که به جاسوسی برای موساد و رژیم صهیونیستی و مشارکت در قتل دانشمندان ایرانی اعتراف کرده است، به سفیر سوئد اعلام شد.
در همان زمان به سفیر سوئد تأکید شد بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران تابعیت اکتسابی و خارجی نامبرده مورد قبول نیست و وی کماکان ایرانی است.