دوشنبه 5 آذر 1403

اعتبارات جدید در راه باغ شهر ملی جالق / روزبازارهای صنایع دستی سبب جذب گردشگران می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اعتبارات جدید در راه باغ شهر ملی جالق / روزبازارهای صنایع دستی سبب جذب گردشگران می شود

تلاش می شود با جذب اعتبارات جدید برای باغ شهر ملی جالق در سیستان و بلوچستان راه برای حضور گردشگران به این منطقه باستانی و تاریخی هموار و با گسترش تعداد روزبازارهای صنایع دستی در مکان های تاریخی این باغ شهر زمینه برای عرضه و فروش تولیدات صنعتگران منطقه فراهم شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ مهرماه سال 97 پایگاه منظر فرهنگی و طبیعی باغ شهر جالق در میراث فرهنگی کشور در جلسه شورای تخصصی امور پایگاه های معاونت میراث فرهنگی کشور پس از بحث و بررسی کارشناسان عالی رتبه سازمان به تصویب رسید.

شهرستان جالق با نام جدید گلشن آثار تاریخی، جاذبه ها و مناظر طبیعی زیادی دارد که نقش مهمی در صنعت گردشگری استان ایفا می کند و همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است. بقعه، قبرستان، تپه، مسجد، مدرسه، سنگ نگاره ها، قلعه و مناظر طبیعی و قنات های پرآب از مهمترین آثار جالق است و بسیاری از آن ها مربوط به دوران پیش از میلاد، اشکانی، ساسانی و دوره اسلامی هستند. تعدادی از این آثار همچون قلعه های شیشه ریز و کوه کن، تپه میر عمر، سنگ نگاره های نگاران و قلعه های سینوکان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. گلشن از چندین محله و بافت قدیمی تشکیل شده است به علت دارا بودن هفت رشته قنات با نخلستان های باشکوه و آثار و بناهای متعدد تاریخی مورد توجه سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قرار دارد. قدمت جالق به گونه ای است که جغرافیدانان مسلمان در دوره های سوم و چهارم هجری از شهر جالق به نام "جالک" و یکی از شهرهای مهم مکران در منابع خود نام برده اند. تلاش برای جلب گردشگران و جذب اعتبارات جدید علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در خصوص اقدامات انجام شده بپس از ثبت این باغ شهر به خبرنگار ما گفت: باغ شهر جالق جزو اثرهای خوب ملی سیستان و بلوچستان است که ثبت آن تاثیر بسیار خوبی در استان داشت. وی ادامه داد: باغ شهرها در سرزمین ایران گسترش یافته است، به دنبال این هستیم با اعتباراتی که دریافت می کنیم برای باغ شهر جالق اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. این مقام مسئول اظهار کرد: زیرساخت هایی را آماده می کنیم که به نفع مردمانی خواهد بود که در آن منطقه زندگی می کنند و تاثیرگذار هستند و این تاثیر را به بهترین شکل در عرصه میراث فرهنگی گردگشری و صنایع دستی به منصه ظهور برسانند. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: تلاش می شود در آینده نچندان دور با برنامه مدون در حوزه معاونت میراث اعتباراتی را صرف و اعتبارات جدیدی را هم به دست بیاوریم که تلفیق گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی را به همراه داشته باشد. جلالزایی ادامه داد: تلاش می شود راه برای جذب گردشگران بیشتر به این منطقه هموار شود، زیرا این آثار تاریخی ما هستند که می توانند گردشگران زیادی را به خود جلب کنند و جاذبه های گردشگری محسوب شوند و جالق هم دارای بناها و آثار تاریخی بسیاری است. روزبازارهای صنایع دستی در باغ شهر ملی جالق وی اظهار کرد: برخی از جاذبه های گردشگری هم دست ساز و ساخت انسان ها به صورت کاملا مصنوعی است، حضور صنعتگران در این باغ شهر و عرضه تولیدات آن ها می تواند تلفیق گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی باشد. این مقام مسئول گفت: امیدواریم بازارچه های صنایع دستی ما در مکان های تاریخی افزایش یابد، باغ شهر جالق هم می تواند به عنوان پایلوت، آوردگاه خوبی برای صنعتگران به عنوان روزبازارهای صنایع دستی باشد و صنعتگران بتوانند تولیدات خود را با توجه به حضور گردشگران در آن منطقه به نمایش بگذارند و در معرض فروش قرار دهند. انتهای پیام /